icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
5. mar 2012

holky vím že jdu asi pozdě ale teprve ted se nám to doma trošku uklidnilo a já mám i čas na šití a tím pádem potřebuji velice nutně nějaké látky z wendy tak pokud by byl zájem můžu udělat hromádku 😀

michamicha
5. mar 2012

@martinkah hmm, tak to musim vyzkoušet...
@boudova vpravo v tom šedém sloupci je:
Anleitung
😉

kalman
5. mar 2012

@boudova Tak to teda nedodržuju 😖 mám doma prevažne jen pes nite

michamicha
5. mar 2012

jdu dát malýho spát a pak snad bude klid na to tílko, on mě nenechá vůbec nic udělat, chce se jen koukat na pohádky, který ho stejně po 5 minutách přestanou bavit a nebo likviduje nábytek 😠

boudova
5. mar 2012

@michamicha ježiši, dík. jsem nemožná 🙂

papajka7
5. mar 2012

@sirael4 ja si myslim,po mojich skusenostiach z burda strihmi,ze ti v klude staci pol metra,naukladas to tak ako si spominala a vynde ti to 😉

mehlo
5. mar 2012

@sirael4 popelín je vhodný na halenky, košile, možná i na nějakou sukýnku, kalhoty

kalman
5. mar 2012

Flísový kabátek strih od caramili , sedí báječne 😀

mehlo
5. mar 2012

@sirael4 uvažuju o tom, právě ten popelín na košili do obleku pro malýho

mehlo
5. mar 2012

@sirael4 zbytků tu mám plno, ale z toho bys už asi nic neudělala, je to vesměs úplet, froté, malý zbytky PULu, prostě taková všehochut, pevný látky tam asi nemám. Tak ted koukám, že to nejsou úplně šatičky, tak to těch 0,7 bych to viděla

animal
5. mar 2012

@sirael4 to ti určo stačit nebude, je to skoro totéž, jako y jsi šila lacláčky a ta vrchní část se dělává ve dvojto, ikdyž vnitřní část může být záměrně z jiné látky

macin73
5. mar 2012

@ucitelka70 díky 🙂

veronik77
5. mar 2012

@animal hlásím, že kurýr zítra do Písku jede 🙂

papajka7
5. mar 2012

@kalman ten kabatik nema chybu 😵 😵 😵

@macin73 aj ja sa pripajam ku gratulantom 😉

animal
5. mar 2012

@veronik77 no budu ráda, když budu mít nachystáno 🙂 dítě mi už 3 den nechce dopolko spát a já pracuju jen večer, teď dopoledne jsem ho chudáka ignorovala a balila některé balíky (2hodiny ) a stejně jsem jich moc nezabalila 😝
Kdy asi přijede??? Kdyby přijel až pojede domů, tak by to bylo asi nejlepší, protože bych si dochystala resty co večer nestihnu.

kalman
5. mar 2012

@papajka7 Dekuji 😀

sirael4
5. mar 2012

@animal já myslím, že v tomto případě to dvojité asi nebude?

sufik1
5. mar 2012

@lenasss super, z wendy taky něco potřebuju
@kalman kabátek super
@macin73 gratulace
@sirael4 nějaké zbytky bych tu měla, napiš mi IP, co bys potřebovala (úplet, plátno, soft, flís, pul....) a v jaké barvě, vzoru a kolik bys toho potřebovala.

animal
5. mar 2012

Holky musím napsat velmi vážnou věc 🙂

animal
5. mar 2012

velurové nažehlovajdy z dovozu brát nebudu, jelikož jsem nečekala tak malý zájem a vzhledem k tomu, že je při tomto dovozu udělat více administrativy, tak se na to vyprdnu. Hold jsem myslela, že tam utratím 15litrů jen to hvízdne, ale takto by to bylo sotva 5 tisíc a to bych ještě některé motivy hodně doplňovala do minima já.

animal
5. mar 2012

Přichází trochu lepší zpráva : snažím se najít českého levnějšího výrobce, tak uvidíme jak to dopadne. Záleží na vás jak moc byste co chtěly atp. To se vás zeptám později, až budu na dovolené, teď na to nemám čas 🙂

animal
5. mar 2012

@sirael4 to teda netuším, ale ten "lacl" se tam většinou šije, vypadá to mnohem lépe. Ale třeba to bude dobré i bez toho, ale každopádně ti na to na půl metru stačit nebude spíše opravdu 70cm a více

michamicha
5. mar 2012

@sirael4 když koukám na ten střih, tak tam to budeš muset mít asi 2x ten horejšek, i když ušít by se to dalo i z 1 vrstvy, ale zase tam budeš mít vidět ty švy a začištěný okraje 😖 se koukni doma, jestli máš nějaký lacláče, tam to je stopro taky z dvojitý vrstvy, právě aby nebyly vidět ty "ošklivý" švový přídavky 😅

sufik1
5. mar 2012

@michamicha k tvojí hromadce na nitě.
koukala jsem, že chceš brát metrážové zipy od Stoklasy. Velmi doporučuju šířku 5mm. 3 mm jsme braly někdy v létě a hrozně to rupalo (ty moje, ale i @terezita a dalším) Především bílá barva a to i na věcech, které nebyly moc namáhané. Takže radši varuju předem, já ho vzala dost a byly z toho fakt jen problémy.

ad nitě - Aspo návin 500/1000/5000 jsou stejné barvy? a nebo je každý vzorník jiný? a ty 1000 jsou určitě aspo??? Já jsem se to tam nedočetla a co tu mám 1000 Aspu, tak na špulce je to napsané a neodpovídá ani kód barvy.
a ještě bereš za VO ceny, nebo za normální?

veronik77
5. mar 2012

@animal řeknu mu, aby to vzal, až pojede dom, ale nevím, kdy přesně to bude. určitě ti zítra zavolá (písneš mi prosím raději číslo do IP? - díky)

sufik1
5. mar 2012

@animal těch velurek je škoda...

lillyzelvicka
5. mar 2012

@sufik1 aspo má stéjný vzorník pro všechny náviny mám doma vzorník 😉

veronik77
5. mar 2012

@animal a já se na ty nažehlovačky táááák těšila.... 🙂 a co hodit tabulku, až se všichni vzpamatují z mylly, mtx a tak? já to hodně zkrouhla kvůli "přečerpání financí" na látky 🙂

alinn
5. mar 2012

prosím prosím, hodíte odkaz na tu tabulku na nitě? 🙂

ucitelka70
5. mar 2012

baby pobavte sa, dostala som dnes parádny email:
😅
1) Okna myji málokdy, protože miluji ptáky a rozhodně nechci, aby si zbytečně rozbíjeli hubu.
2) Podlahy nevoskuji, protože myslím na bezpečnost svých hostů.
3) Hmyz mi nevadí. Každý brouk má jméno a souhlasí se vším, co řeknu.
4) Jarní úklid nedělám. Mám ráda všechny roční sezony a nechci, aby ty zbylé žárlily.
5) Nepleju zahradu, protože nechci mařit Boží úsilí.
6) Nevařím moc chutná jídla, protože nechci vystresovat své hosty, cože mají uvařit oni, až přijdu já k nim.
7) Nevyhazuji staré věci. Manžel nemůže nic najít i tak, nač ho plést ještě víc.
8) Nežehlím. Rozhodla jsem se věřit cedulkám "nemačkavé".
9) Nestresuji se ničím. Kdo to dělá - umře mladý. A já chci vydržet co nejdéle!
# # #
# # # A pamatuj! Uklizený dům je znakem, že máš příliš volného času !!!
# # #
# # # Tvá dobrá hospodyňka.
# # #
# # # PS: Která z vás se tím nebude řídit a nepošle to jako inspiraci dalším
# # # přítelkyním, riskuje, že bude vyřazena z klubu moderních žen!