icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
5. mar 2012

@lillyzelvicka jeee a jen mi koukni, jaká jde k zelenýmu softu. Zelené má pořád nedostatek.

michamicha
5. mar 2012

@sufik1 no zip si vybrala @lenass, já teda mám doma taky ten 3mm bílej a béžovej, ale už asi tak rok, a žádnej problém jsem s ním neměla 🙂
ad nitě, návin 1000m - je ASPO (amann group) viz. diskuze na webu pod zbožím... ale napsala jsem do Stoklasy mail, tak uvidím co mi odepíšou... a na ty barvy jsem nekoukala, jedině porovnat barevnice... se schválně podívam...
jinak ceny jsou VO 😉

lillyzelvicka
5. mar 2012

@sufik1 myslíš ten světlý jo ?

alinn
5. mar 2012

@michamicha děkuji 🙂

alinn
5. mar 2012

@alinn jsem zvědavá co ti odepíšou..já si myslím, že ten dotaz je obecný umístěný prostě pod tyto nitě..tak pak dej prosím vědět co napíšou 😉

sirael4
5. mar 2012

@animal
@michamicha takže myslíte normálně to udělat s podsádkou?

lillyzelvicka
5. mar 2012

@sufik1 tak 100m návin barva 92 , návin 500m taky barva 91 je světlejší, návin 1000m barva 92 😉

lillyzelvicka
5. mar 2012

@sufik1 ještě foto

alinn
5. mar 2012

tak ještě jednou pro tebe 😀 (jsem to poslala na svuj nick 😀 ) @michamicha sem zvědavá co ti odepíšou..já si myslím, že ten dotaz je obecný umístěný prostě pod tyto nitě..tak pak dej prosím vědět co napíšou

caramilla
5. mar 2012

Tak dlouho jsem se teda nepobavila takhle:
MŠMT změnilo název své domény, důležitá informace: http://www.kokoti.cz/

😀 😀 😀

mima2011
5. mar 2012

@sirael4 podle mého ti na tento overalek bude stačit těch 70cm vysrážené ba látky i kdyby jsi to sedlo podšila. Burda dle mé zkušenosti dává do spotřeby cca 15cm k dobru. Pokud budeš mít vzor který potřebuješ navázat na sebe, jako jsou proužky nebo kostka je potřeba vzít o něco málo víc (podle velikosti vzoru).

jieff
5. mar 2012

ještě jsem si vzpoměla, že jsem vám chtěla ukázat ty nákupní tašky podle návodu co jsem kdysi povesila Ivuska. Jak se skládají tak nejsou vyžehlené, pozor na to!😉

jieff
5. mar 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 😀

mehlo
5. mar 2012

@ucitelka70 úžasnééé. já se tím řídím do puntíku

komisakpd
5. mar 2012

baby pouizvate sliz na pranie?

komisakpd
5. mar 2012

@jieff uzasne su🙂

lillyzelvicka
5. mar 2012

@caramilla to asi ti piráti ne? 😀 😀
hele u tebe na blogu to teda jede víc jak tady 🙂

mehlo
5. mar 2012

@sirael4 určitě s podsádkou

lenasss
5. mar 2012

@jieff ty jsou pěkné a nemáš ještě ten návod

sufik1
5. mar 2012

@lillyzelvicka děkuji ti dobrá vílo

caramilla
5. mar 2012

@terezita a nešla by ta tvoje veritaska opravit?

caramilla
5. mar 2012

@kalman mikina je suprová!
@animal podle mě sis vybrala taky blbou dobu, chápeš, že teď je po softu, mtx, wendy, mylly 😀 😀 😀 😀

caramilla
5. mar 2012

@lillyzelvicka hele, jsem z toho dost už na nervy, některý argumenty mě teda fakt bavěj... Za posledních 24 hodin jsem měla misku jogurtu, 2 sklenky vína a 3 kafe, jinak nic... Jsem hroznej nervák, vůbec jsem do toho neměla jít.
Ale že já se divím, v ekocetru to bylo dnes a denně, všichni chtěj všechno zadarmo, hodně, rychle, neustále, ale hlavně za nic neplatit... klasika, český národ zkur... komunistama... bohužel, to je následek...
Neříkám, že by se nemělo radit atp. ale já si myslím, že teda svině vysazená na peníze nejsem....
A nejvíc mě překvapilo, jak do vosího hnízda jsem rýpla dobročinností... to je taky zajímavý fenomén. Pro mne teda sociologický průzkum, fakt zajímavý... bohužel z toho mám spíš nepříjemné pocity... Včera jsem měla tak dobrou náladu z těch plaveček a teď jsem tu jak hromádka neštěstí...

Leni, napsala jsi to na ten blog krásně! Děkuju ti! Bohužel se mě zastaly jen holky tady z diskuse, jinak jsou názory spíše opačné. 10 Kč za střih mi přišlo fakt jak blbá sranda...

Hromádka neštěstí si vezme 3 kolínka po Jasmínce a jde ven, PC dneska večer rozsekám kladivem stejně jako scanner 😀

@komisakpd sliz ne

mehlo
5. mar 2012

@komisakpd já ho používala, ale vadilo mi, že se zanášel flís měla jsem flísové separačky a ony přestaly fungovat. Pak taky po slizu je prádlo strašně zašedlé.

caramilla
5. mar 2012

tak jsem zvědavá, na kterou doménu přesměrují můj blog www.vydriduse.cz ? 😀 😀 😀

sufik1
5. mar 2012

@caramilla Péťo děláš dobře a nenervuj se. I když já to mám podobně (však víš...)

mehlo
5. mar 2012

@caramilla jéjej a já tam u tebe už nějakou dobu nebyla, tak to musím rychle napravit a taky se tě zastat

ucitelka70
5. mar 2012

@mehlo akurát mi došlo vtc, díky krásne, som spokojná, škoda, že tie popruhy nie sú..... prosím ťa, jedna strečihla a jedny špendlíky idú švagrovej, tak ceny sú aké?