icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
5. mar 2012

@terezita si počti ... 😖
Hele, tak, že bych si založila firmu na prodávání aplikací? 😀 😀 😀
@animal Jasmína dneska taky nespala, začala teď vstávat v 7 (jak je světlo), takže já jdu spát ve 2 a v 7 už na nohou, odpoledne spala asi 30 minut, to jsem si stihla přečíst diskusi na blogu a hodit do sebe kafe. Totálně nestíhám, doma bordel, nervy na pochodu a navíc to protivný, uječený dítě. Mhd, nemocnej, takže druhý dítě, za chvíli přijede vyřízený z práce... Do toho krámy a mé už totální vyčerpání z nevyspání, dneska reju hubou o zem...
Hlavně nestíhám teda zakázky, a to dost těžce... 😝 S Jasmínou prostě nějak dneska nic neudělám, chtěla jsem sít ředkvičky, tak všechny semínka naházela mimo rejhu, že jo. Chtěla jsem stříhat stromy a zdrhla mi k švagrové a honila se s bratrancem mezi růžema s obrovskýma trnama a buď visela za krtečka na softbundě a nebo přímo za kúži... a já ti nevím, co mě bolelo víc, jestli ten soft nebo ty ruce 😀 😀 😀 😀 😀

A to nedělám ani žádnou hromadu...
Takže hluboce soucítím, mě alespoň nebolej kolena 😀

dugyna
5. mar 2012

@jieff krasne tesky nemas nahovou navod 🙂 dakujem

dugyna
5. mar 2012

@animal na tie nazehlovacky sa teda uz nemame dopisovat?

mehlo
5. mar 2012

@komisakpd qualt excel taky v něm peru a jsem max. spokojená. Je to českej výrobek a je ekologicky šetrnej, ne že by byl úplně bio, ale je šetrnější než normální prášky.
dá se koupit přímo u výrobce, ale najednou ho nemůžu najít. Mají ho i v Tescu, ale jen v malých baleních asi po 1,5 kg

animal
5. mar 2012

@dugyna nevím nevím, jestli to dotáhnete tak, abychom utratili nejméně 15tis, tak asi jo no

animal
5. mar 2012

@mehlo je to nevím, že je v tescu, já ho kupuju v globusu

animal
5. mar 2012

@caramilla to jsou teda dny co???

terezita
5. mar 2012

@alinn clunek je co? mi to vyfot a kouknu.. neco od patky jsem dala sufikovi.
@caramilla teda to tam je nejake dlouhe! se mi to nechtelo procitat vse, jen jsem to proletela. ale sve jsem pridala 😀
@dugyna dopisujte se, ja do toho animal nejak ukecam 😀 😀 😀 (ale teda za 10k sama objednat nemuzu, tolik nemam.. 😀 😀 😀)

dugyna
5. mar 2012

@boudova ja mam este komunisticke nite takze netusim ake su 🙂

animal
5. mar 2012

@caramilla jo a zakázky, ty já rovnou odmítám, najednou si všechny maminy usmyslely, že nutně potřebují místo zimní bundy softky 😠 😠 měly napsat dřív a já bych si podle toho nakoupila soft, jak je může na poslední chvíli napadnout shánět jarní bundy a kalhoty??? ušití snad taky něco trvá ne??? a navíc mám do toho týden nešicí dovolené u našich 🙂

animal
5. mar 2012

@terezita člunek je myslím to, jak se do toho vkládá cívka (spodní)

terezita
5. mar 2012

@animal aha. no ja netusim.. 😀 to tam snad jeste bude 😀

dugyna
5. mar 2012

@terezita
@animal
ok baby tak napisana som uz uz len vybrat ktore a kolko 🙂

alinn
5. mar 2012

@terezita to je to pouzdro na spodní cívku 🙂 a ještě náhodou látací patku nemáš? 😀

komisakpd
5. mar 2012

@alinn
@boudova
@lucijan
@caramilla
dakujem baby za nazory...no ja som ho urobila..uvidime..asi ako pisete najlepsie vyskusat..tak uvidime co to urobi...alen trosku ma to odradfilo ti ze ten flis na plienockach sa moze zanasat ☹( ale uvidime ako to bude..ja som to chcela vyslovene na plienky..ale mozno vyskusam aj tmave pradlo..
a baby nedate mi link na ten elokogicky pracok kde ho kupujete..vdaka

terezita
5. mar 2012

@alinn to kovove pouzdro na spodni civku mam. a ta patka ma vypadat jak? mas obrazek?

animal
5. mar 2012

jdu cvičme v rytme

lillyzelvicka
5. mar 2012

@caramilla @animal ahojky tak já se přidávám do klubu hotových mamin.Malý dneska dostal antibiotika.Noc s teplotou, den je hrozný jsem hotová ,malý nespal jen v autě od dr. Furt po mě lozí sosá mě.Zakázky se taky nějak nakupili všichni chcou něco ušít teď a nejlíp do týden 😝

lillyzelvicka
5. mar 2012

@animal co to ? 😅

terezita
5. mar 2012

@alinn diky. zitra kouknu, ted padim za kulturou 😅

piecee
5. mar 2012

@caramilla já nejsem tady odtud z diskuze a taky jsem vás podpořila 🙂 jsem pravidelný návštěvník blogu vždycky hltám novinky co dáváte.a plně souhlasím s tím,co píšete tady všechno všichni zadarmo jen aby nááhodou za to někdo nechtěl pár korun :( je to smutný.

alinn
5. mar 2012

@terezita já díky 😉

mehlo
5. mar 2012

@lillyzelvicka no tak já jsem taky nějaká hotová, Petula je dneska taky protivnej, doufám, že na něho něco neleze sotva jsem se dostala do práce, ve středu začínám natvrdo a on omarodí. No to by mě kleplo.
@komisakpd nemůžu ho najít

lillyzelvicka
5. mar 2012

@mehlo a co děláš smím .li se ptát?A jaké to je po takové době?

stassy
5. mar 2012

@animal Můžu odkaz na tu hromadku s nažehlovačkama hodit i na jinou diskuzi? Třeba by to pomohlo a nasbíralo by se o něco víc.. 😉 A já teda ještě nebyla s výběrem definitivně u konce, to byl jen začátek to, co mám v tabulce. 😀 😀 😀

lucijan
5. mar 2012

@komisakpd já kupuju qualt tady, rovnou 10kg balení - vyjde to nejlaciněji a u nás perem každej den, někdy i dvakrát 😕
http://www.qalt.cz/profi-praci-prostredky/qalt-...

komisakpd
5. mar 2012

@lucijan dakujem

caramilla
5. mar 2012

@piecee 😉 Díky za podporu.
Jinak já zase na druhou stranu si vážím, že se ty jiné názory ozvaly a je tady svoboda vyjadřování, to je fajn 😀
Je asi prada, že si mě hodně holek vážilo, že to dávám zadarmo a tímto jsem u nich hrozně klesla, na úroveň hluboko pod mrazem...

@lillyzelvicka no, tak ještě toho trochu, ach jo ☹ To mě mrzí... Jasmína má jen rýmu a kašel a už to mi stačí... Nastydla se na křtinách v katolickém kostele, holt my evangelíci nejsme zvyklí 😀
Jinak, jak píše @animal , všichni jedou za týden - 14 dní na hory a hrozně prosí o soft nebo merino... 😝 A já moc neumím říkat ne, když někdo zoufale prosí 😖

Eliško, dovolenou nešicí a nelezoucí po kolenou a neizolepovací si zasloužíš, užij si ji!!!! Litry vína, tuny knížek a hodiny v posteli 😀

jieff
5. mar 2012

@dugyna odkaz je tu http://sewmamasew.com/blog2/2011/05/wallet-to-t...
ale pozor at nejsi zklamana, ta taska je vcelku malá, bochník chleba z ní vyčuhuje a docela dá práci jí naskládat a zavřít, šila jsem to jako dárek, ale nakonec jsem udělala tu druhou z tenčí látky, ta první byla z pevnější a hůř se skládala...ale já jí teď docela používám, menší nákup se tam vejde a na to skládání jsem si už udělala grif...