Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla no na nás to prostě čekalo malý do teď měl jen dvě rýmečky, víc jsem z toho nemocná já než malý.V noci jsem měla strach aby to nebyla laringitýda- je toho tu kolem plno 😒
A s odmítáním zakázek mám už zkušenosti těch pár let šití mě to naučili, výhoda netu je že jim nevidím oči takové ty psí 😀
@jieff tu tašku mám na seznamu ale ten je tak dlouhý ale moc by se mi hodila 😀 😀
@lillyzelvicka jako že jsem šla cvičit. Cvičme v rytme ne??? 😎 pohodička, jsem si blokla musculus subscapularis 😕 😅
@caramilla klidová dovolená 😀 😀 😀 tsss, slíbila jsem Marečkovi, že se mu budu věnovat a že když nemůžu chodit cvičit, tak denně rychlé procházky 😎 takže můj týdenní plán: PO,ST,Pá dopoledne s Marečkem do herny ÚT a ČT dopoledne na plavání a každé odpolko s kočírkem ven 🙂 jen to vše budu dělat s čistou hlavou a občas si vás na diskuzi přečtu 🙂
@alinn tá patka je načo? to mám
@lillyzelvicka dělám pro Modrou pyramidu, je to celkem záhul, už jsem plno věcí zapomněla. Před rodičákem jsem to dělala pro jinou firmu
@ucitelka70 ta patka je na látání..teda jako že s ní mužeš jezdit kam se ti zachce když vyřadíš zoubky podavače z provozu (asi jsem unavená..nevím jak to napsat 😀 ) myslím, že tomu taky říkají kresba šitím na stroji (nebo jak) a nebo se to používá myslím i na quilt - jak jsou ty prošívané patchworkové deky
dneska už odcházím, ani šít nebudu musím se učit. Doufám teda, že neodpadnu
@veronik77 o kat. kostelu s kamnama jsem teda už slyšela, ale jen vyprávět, sama jsem ho nikdy nikde neviděla 😀 😀 😀 Babička měla na zimu do kostela dlouhatánskej kabát až ke kotníkům z fůrou peří, byla to taková peřina s rukávama, a stejně tam klepala kosu 😀
My byli ráno u nás, tam ve svetrýrku a pak ke katolíkům a tam jsme málem chcípli zimou, venku kvetou kytky a vedro a u katolíků furt mrzne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Katolíkem teda jedině v kostele, kde jsou kamna - je nějaký seznam na netu? 😀 😀 😀 😀
@lillyzelvicka hele, já ty psí voči vidim i přes ty písmenka na PC 😝
@lillyzelvicka Jo, Leni, tobě jsem to pak už nepsala, daně mi udělá normálně sakum prásk jedna kamarádka, co se tím živí, nic za to nechce, tak jsem jí alespoň dala zdarma svoje softshellový rukavice a budu jí šít s velkou slevou. Já jsem úplně juchala radostí! Pro ní to bude prý tak max. 10 minut práce, já bych z toho nespala měsíc 😀 Ze zaměstnání jsem v lednu dostala proplacenou nevybranou dovolenou, takže příjmy z ekocentra jsou asi 3x vyšší než z mého podnikání, to je fakt sranda 😀
inak dosila som este v sobotu tu bluzocku ale foto som nestihla lebo mala v nej chodila cely den ako vzdy ked nieco usijem a zaspinila ju , teraz vysi na balkone.cize foto zajtra,
a dalsie nic som nestihala lebo som zahajila jarne upratovanie a dnes boli nejake pracovne povinnsoti a potom nas slniecko vytiahlo von..a teraz mam toho dost a mala este nespinka...nakolko odkvecla o 16 h pri stavani lega...
prebiehaju tu nejake nove hromadky?
@caramilla jo tos mi připoměla, mamča byla dneska n finančáku a dostala za úlkol vyptat se na mě co všechno jim mám donést. a paní říkala že do 15 tisíc ať tam ani nelezu 😀 zato kvůli blbé pojišťovny musím oběhat sociálku a živnostenský fuj chtějí po mě potvrzení že jsem na mateřské a rodičáku.Máte nějaké rozhodnutí že Vám přiklepli např. tříletou mateřskou ????
@animal já si to myslela jen ten rytmus mě zmátl 😀 myslela jsem že si trsáš v obyváku s Rytmusem(zpěvákem)
@lillyzelvicka no já se s taškou odreagovala od těch zatrápených šatů, mám to moc široký, tak zase budu párat, no si říkam, že je to zkušební verze a aspoň se to pořádně naučím.Chyb dělám spousty,tak si to snad zapamatuju, párání je opruz!
tak jsem dneska šila ten merino rib, to první tílko asi budu nosit já 😅 @alinn měla jsi pravdu, ten metr fakt stačí, pro mhd by stačilo i míň 😅 já to z toho metru mám na sobě volný, nenatažený 😅 a už jsem si přišla i na to, jak to lemovat tím ribem, s tou kráčející patkou to šlo fakt dobře 😉 a pro mhd si počkám na ten tyrkysový rib z další hromádky mylly, snad ho pošlou 😉
jo, neobjednával jste někdo látky tady? http://www.latka.cz/
@lillyzelvicka no podle mě by jim mohl stačit ten papír z UP, kde ti potvrdili, že ti přiznávají nějakou konkrétní volbu rodičáku 😉 ale já vloni dávala k daňovýmu přiznání a k tomu přehledu osvč jen papír z práce, kde jsem měla potvrzenou výši zdanitelných příjmů 😉 nic víc po mně nechtěli 😉
@caramilla tak jsem se prolouskala diskusi na blogu a teda musim ocenit, ze umis skvele argumentovat, s chladnou hlavou a smysluplne. To ja bych asi napsala, at se jdou vsichni vycpat, ze jsou to filcky nevdecny... 😀 😀 😀
Souhlasim, ze je to smutne, ze toto je obraz ceskeho naroda - jak ze vseho vytriskat co nejvic pro sebe a zadarmo, at se druzi klidne sedrou. Jako nad nekteryma arugmentama jsem se pobavila, ja to nechci psat do komentaru, at se ti to tam jeste nerozhada 😉 . Ale ze ma nekdo vedlejsi naklady za strih 100 Kc, protoze musi jet zadat prikaz do mesta - myslim, ze kdyz ma doma nekdo internet, tak ma mit i bankovnictvi a bud poslat prachy zadara, nebo za tech 15 kc.A fakt me bavi ta pani, co napsala prvni prispevek, jak pak coby dukaz, ze se rada deli o uzitecne veci zadara, frkne odkaz na stranky, kde zadara radi nekdo jiny 😀 .
Ja vim, lehko se radi, ale nelam si s tim hlavu. Ty vis, kolik toho sdilis zdarma a mas ciste svedomi a komu se to nelibi, at se jde bodnout 🙂
@michamicha myslim že @animal?
@terezita hezky si na Caramillině blogu napsala, tam to teda jede 😖 dočíst to mi trvalo snad půl hodiny ☹ @caramilla hlavně se nenervuj, fakt, ženský jsou jepice, záleží čistě na tobě jak se rozhodneš a určitě to bude dobré rozhodnutí 🙂 ať bude jakékoliv, myslim že ceny, které si zvolila nejsou nijak závratné a kdo chce šít a mít něco origo pro své dítko tak ty prachy obětuje a kdo ne, na to toho se můžeš zvysoka .... 🙂
@michamicha objednávaly co počebuješ
Holky, všem moc děkuju tady za podporu! Musím říct, že jsem z toho hodně špatná a otrávená! Už jsem teď to chtěla celý jít zase hodit zadarmo, jen ať už mám klid, jsem sem neměla chodit 😀 😀 😀
Jen doufám, že to tady nepíšete jen, protože se mě bojíte a bojíte se napsat jinej názor?! To bych fakt nerada, já sama v tom jasno nemám, mě to taky přijde totiž správný dávat zadarmo, sice mám pro to asi jiný argumenty než jsou na blogu, ale prostě proto jsem to tak vždycky dělala, protože mi přišlo, že je fajn dělat věci jen tak bez náhrady ničeho. Ale to bylo v dobách, kdy mě to fakt bavilo. Oni si ty ženské neuvědomují, že je to volba "střih za peníze / žádný střih", jsou úplně slepý mi přijde...
Prosím vás, víte o nějakých lidech, co šijí věci třeba na Fleru a živí je to a dávají své veškeré know-how zadarmo a střihy zadarmo?!!!!??? Já nikoho takovýho totiž neznám, myslela jsem divná tím, že to dělám a teď zjišťuji, že jsem divná tím, že to dělat už nechci 😀 😀 😀
@petkasv To s tím autobusem byla, myslím, nadsázka. Ona tam pak psala, že si musí udělat mBank. Protože toto fakt není argument, že někdo nemá e-bankovnictví, tak je to jeho problém a ne můj. Že někdo má hypotéku a nemá 50 Kč na střih, je taky jeho problém, mě by jen zajímalo hospodaření v té domácnosti, protože fakt jak tam někdo psal, to jsou ti lidi, co nemají 50 Kč za střih, ale vypijí denně 2 lahve kokakoly... Tak pak o čem to je, že... Skutečně chudých lidí je v této republice prostě málo, takže to fakt jako argument neberu. Kdo je chudý, stáhne si jinej střih, co je zadarmo nebo si pajcne bóďo z obchodu, jeho problém...
A máte pravdu, co já ztratím asi tak tím, že si teda nebudou stahovat mé střihy? Že nebude chodit po světě 300 skřítků v mikině podle mého střihu? 😀 😀 😀 No, alespoň bude Jasmínka jediněčná!
Jinak mě fakt těší, když vidím, že někomu se podle střihu šije dobře a vyrobí si něco krásného, mikiny, co tu dávaly holky jsou nádherné a ještě hezčí, než jsem šila já a mám z toho radost, insporuje mne to a těší mne to a vůbec mi nevadí, že za střih nezaplatily 😉
Spíš jsem asi chtěla udělat stop tomu "Caramilla = stroj na střihy zadarmo, kdykoliv, na cokoliv..." Už mi přišlo, že to berou fakt jak moc samozřejmý servis...
Ale asi se nas. a střihy zadarmo dám a ty pro mne vzácnější prostě smažu...
No nic, sorry, žese tu semením, jsem dneska dost na dně... 😀 Jdu šít, noc bude dlouhá, už teď mám škvírky v očích... dneska se opíjím pivem...
@animal jsem na ty stránky náhodou narazila na googlu 🙂 a jak jste byly spokojený? bych si tam i docela vybrala, tak si to zatím dám do oblíbených 😉

@jieff diky 🙂