icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
6. mar 2012

@macin73 udelam si pauzu do ctvrtka.. a ve ctvrtek zacnu na novo 😠

animal
6. mar 2012

@membri to miluju, když má někdo takový stožár látek jako je na té komodě

membri
6. mar 2012

@animal to je asi 8 holek 😀 ale dvou radach 😀

monr
6. mar 2012

@membri uf, vôbec ti nezávidím, toľko roboty, a podobne aj @animal asi by sa mi krížili oči z toľkého strihania 🙂

zdeann
6. mar 2012

@sufik1 Tak buď jsem slepá anebo tam odpověď není ... myslela jsem to tak, že asi není možné, aby OL při těch ostrých zatáčkách ořezával...a jak se to dá řešit

animal
6. mar 2012

@membri aha, no jsou mezi námy takové, které raději nebudu jmenovat a mají toho 1osoba plnou krabici že 😀 😀

animal
6. mar 2012

@monr pro mě bylo potom nejhorší tahání se s těžkýma rolema v návinu 75metrů až je síla. 50je maximum.

animal
6. mar 2012

holky tak já se chystala na poštu a mě usnulo sfiště 😕 no tak nif jdu kopičkovat a balit. Malej nechtěl celou dobu usnout, ikdyž zíval. Okolo 13:15 jsem si s ním šla lehnout do postele, jen ležel, ale usnout niet a teď jančil tak, že jsem to zkusila znovu a on byl tuhej během chvilky. Ale předtím stupeň protivity teda na 100% 😝 😠

monr
6. mar 2012

@animal to ti verím, naťahovať sa s tým musí byť tiež riadna fuška.
a s dietkom podobne, teraz zalomila, zas bude večer kuvikať.

palosek
6. mar 2012

@membri ...to by bylo tepláků 😀 😀 😀 Tak 8kg ne..ee. 😅 Ale nějaký ten metřík,dva 😀

lindauciatko
6. mar 2012

@dankakk dakujem ti krasne za link, tak tuto stranku som doposial nepoznala, maju ozaj krasne latky, dufam ze sa s majitelkou dohodnem, uz som jej volala 🙂

boudova
6. mar 2012

@membri Jééé, která kupička je moje? 😀 😀 😀 😀

raskonka
6. mar 2012

@lucijan měla by ti přijít IP, snad jsem to poslala dobře...

membri
6. mar 2012

@boudova ty jsi schovana v krabici 😀 spolecne s @caramilla 😀

boudova
6. mar 2012

@membri jo tak takovou společnost si nechám líbit 😉

membri
6. mar 2012

@boudova neboj jsi tam jeste s @palosek a @terezita 😀 😀 😀 😀 😀

membri
6. mar 2012

teda jeste nemam strihanou lamu, ale tu budu strihat az s tou druhou varkou, at nemam bordel na dvakrat 😀 😀 😀 😀

a to me jeste chlap musi dneska dovest velkou hoooodne velkou krabici, at ty kupicky mam kde schovat 😀

boudova
6. mar 2012

@membri řikám, dobrá společnost 😎

membri
6. mar 2012

@boudova zadna spatna tam neni 😀 😀 😀 😀

zojec
6. mar 2012

hello.. tak OL je uz doma a fungujeeeee.. ale teda vraj mu vela nechybalo a pokakosil by sa cely :( nit som zakladala dobre, ale jedna ihla sa nedala vobec vybrat a narobila tam poriadnu sarapatu, lebo nebola dobre zalozena :( ked ju kombinackami vybral, tak bola aj trosku hrubsia ako ta druha. prisaham , ze som ich nove vyberala z jednejskatulky a zalozila.. isla torsku tazsie, ale som myslela, ze to tak ma byt.. hodinu som stravila v servise , aj plavanie sme zmeskali. takze otazka znie, ake ihly pouzivate do OL? chlapik tam mal nejake ORGON myslim, ale nemala som ani 5centov so sebou..

zojec
6. mar 2012

@membri fuha, poriadne kopky.. a kde budete spat? 😀 😀

dugyna
6. mar 2012

@membri ahoj uz dorazilo MTX?

dugyna
6. mar 2012

@membri vau klobuk dole si sikula

dugyna
6. mar 2012

@monr dakujem 🙂

caramilla
6. mar 2012

Všem díky za názory, už ve mě nějaké rozhodnutí zraje, ale jistá si ještě nejsem, přesně, jak tu někdo psal, nechám to týden běžet a pak to rozseknu, tedy zatím asi na zkoušku...
Počet stažení právě nevím, to mě mrzí, docela bych to chtěla porovnat.
Střihy jsem prodala zatím 3 😀
Argumenty v diskusi jsou někdy na pos. Ale taky si všimněte, že většinou ty s těma divnejma argumentama se tam vysemenily a pak už nereagují 😉 Nejvíc mimo byla teda AJ zadarmo (díky tomu, kdo se mě tam zastal!) a to, že má hypotéku a dítě má dietu a nemá na nic... Chtěla bych vidět jejich rozpočet... Já sama taky nemám na nic, na účtě nula, ale nemyslím si teda absolutně, že jsem chudá! 😀 😀 😀 Ostatně, kdo mě zná, ví, proč tam mám nulu 😀 😀 😀

@kuna hele, u tebe jsem se zase pobavila! To s tou verzí beta jsem právě tam napsala dneska, než jsem tě četla.

@alinn Tvou touhu osvětlit názory druhých chápu a i ty názory chápu, jak to s tou dobročinností, co je nas. tak to, že je to styl webu a sdílení, co se jim líbí a že tohle je ode mne podraz, chápu, co je naštvalo, nicméně já nechci být továrna na střihy s tím, že něco ušiju a automaticky se to rovná do 2 dní chtěj všichni střih a urgujou, prsotě takto ne!

Jediný můj rozpor je tento: nejsem profikonstruktérka střihů, střihy dělám prostě úplně amatérsky, základ na bodýčko bylo obkreslené bodýčko, střih upraven taka, by to sedělo, což znamenalo taky mj. asi 5 zmrvených body. Nicméně ty střihy prostě kdyby měl někdo, kdo je profík ( @lillyzelvicka ??), tak se možná zbeleje a mě je trochu blbý za to chtít peníze. Ale beru to tak, že jsem ochotná to nakreslit, nascanovat a nafotit fotonávod (to je mj. největší opruz!) a za nechci to dělat pro blaho světa, nechci zachránit tisíce českých chudých rodin s hypotékama od hladomorem! Ne, nejsem Ježíš!!!!

Takže váš názor - není to nehumánní, když chci peníze za střihy, které nejsou jako burda, protože prostě nejsem k tomu vyučená'??? Nicméně střihy sedí, to mi mnoho z vás včera psalo IP (díky! 😉 )

Tak a závěrem - líbí se mi nové heslo "Přispějte za střihy na člověka v časové tísni!" 😀 😀 😀 😀 Musím říct, že včera jsem měla dost a zhroutila jsem se s klepáním do postele, už to na mě jde 😀 😀 😀 Na dnešek jsem spala rekordních 8 hodin! Včera jsem ušila jen 2 blbý čepičky 😀

@cajova_lienka Přeji, ať brzo vidíš 2 čárky! 😉 Pivo si dám, neboj!

Jo, budu objednávat VTC, RD by měla být brzo na účtě, jestli někdo něco životně potřebuje, tak pište IP, tabulka nebude...

caramilla
6. mar 2012

@membri GRATULUJU!!!! A k fotce "to se mi líbí" neklikám, kdyby bylo klikátko "to mě děsí" !!! 😀 😀 😀
@macin73 věci máš už týden u Terezity, nebo 2 týdny možná i...

caramilla
6. mar 2012

Tak a ještě 3 fotky žabiče v plavkách, pro úchyly 😀 😀 😀
Ten kanýr jí odstává a vypadá jak baletka z labutího jezera, jsem se málem počurala smíchy... Už jsem ho přešila, ale furt odstává, dala jsem tam asi moc vrstev 😝

membri
6. mar 2012

@dugyna neee az zitra 😀

dugyna
6. mar 2012

@membri tak sa uz tesim, aj ked mi je luto ze ta to tam opat zavali

veronik77
6. mar 2012

@caramilla Krásný plavečky!!! Jo a k těm botám mám doma pidi plavky s kytkama, tak někdy v létě můžem jít plavčit spolu a holky budou ladit 😀 😀 😀