Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Moc prosím - přítomní zdravotníci - po jak dlouhé době se rozpouští čípek v zadečku? A. má opět teploty, k tomu mírný průjem z ATB, tak jestli to do ní spát horem nebo spodem 😒 . Moc a moc děkuji!
@caramilla hele na střihu je důležité to aby seděl..a to že na to existují nějaké postupy je jedno..na konečném střihu to není poznat (si myslím) 😉 Oni na to taky existují programy..ale jak moc udělají práci za člověka to nevím..s něčím jsem se setkala ve škole..ale že bych tam nějaký střih vystřihla to né 😀
A nehumání prodávat amatérský střih není si myslím 😀..však reakce se dostaví záhy a podle toho se zařídíš...třeba toho prodáš málo..no a nebo taky mraky...no a třeba taky budeš mít stížnosti, že to za ty prachy je teda jako málo..a to všechno tě někam posune..takže nemá uplně smysl vymýšlet konečné řešení..protože až čas ukáže jestli ti to bude fungovat podle tvých představ nebo ne 😉
No a s tím osvětlování názorů druhých..mi právě přišlo, že ty negativní názory byly tak trochu umlácený 😀 A i když to na jednu stranu chápu..tak na druhou stranu mi tento přístup vadí..a to je proto, že i kdyby většina neměla pravdu a nebyla v právu tak tu druhou stranu prostě utluče 😉 A pak není prostor pro svobodné vyjádření názoru..a následné uvážení všech pro a proti
@caramilla čepičky bych potřebovala taky urychleně spíchnout, páč už je tepleji a barevně nám nic neladí, tož nevím, jak to do odjezdu stihnu.
Jinak jde vidět, že uklizeno máš asi jenom v koupelně, že tam tak často fotíš 😀 😀 😀 co Veriťáááska kráska??? Hele já měla kdysi Singra a nadávala jsem na ten pedál, že se to špatně reguluje, pořád nic a pak to jelo najednou rychle, aplikace se mi šily hodně špatně.
@animal tak ten pedál, to je jediný, co mi na tý veritasce vadí, jinak je DOKONALÁ! Protože to nešije nešije a pak dzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz a aplikace v prdeli 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
A s tou koupelnou jsem se připoch. smíchy, ještě, že mám ve spoďárech "nenene" (jasmíny označení pro plínu a vložku) 😀 😀 😀 😀
Prvda je tak, že vždycky vyklidím jen u toho zrcadla a pak řádně bordel ořežu 😀 😀 😀
Ale nejuklizeněji máme v ložnici... 😝
Dneska jsem si zase cely den nesedla, litam od rana jak hadr na holi 🙂. Chtela jsem si odpoledne sednout za stroj, ale pokazil se mi pedal - stroj sil rychlejc, nez kdejaky prumyslovy, skoro jsem si prisila ruce. Ale zaskocila jsem za mym uzasnym panem opravarem a uz je vse v poradku a ja prave dosila gate pro dite. Jsou to obyc me recy stare dziny na niceni na pisek a prolizacky, nic svetoborneho.
@caramilla Jasminka je hrozne fotogenicka, hotova modelka!
A prave si myslim, ze neni blby chtit penize, ani kdyz nejsi profi strihomanka. Je to , jak pises, vsechny ty veci okolo, jako je naskenovani, nafoceni, nahrani do PC, dat tomu formu...a i ten strih samotnej, taky jsem si delala vlastni strih na bodycko a z climayarnu si troufla sit az to ctvrte, protoze furt bylo co upravovat. Strih neni profi, ale dal mi strasne moc prace! Ja bych vsem, kdo mektaji, dala za ukol usit bodycko podle vlastniho strihu z merina z mylly, to by hned videly, kolik se jich musi zmrvit, nez se odvazi do toho mylly smiknout. A to ani nemluvim o fotonavodu 🙂
A jinak, co vlastne ten tvuj stroj a oprava? Ja dneska jako spravna zenska ukecana rekla opravari, jake s nim mas trable a on rikal, ze k Benesovu jezdi na chatu a ze kdybys potrebovala, tak byste se mohli nejak domluvit. Ze by na to mrkl a bud to spravil na miste, nebo si ho vzal s sebou. Ja jsem mu teda rekla, ze uz ti ho nekam odeslali, ale tak mozna pro priste...
@membri tak to je husty! Musis mit uplne prodreny kolena 🙂
@zojec tak hura, ze to funguje! A jehly pouzivam Schmetz a ORGON, ty tam myslim byly.
@caramilla Peti někdo to tu už psal myslím Alin střih sice není "tabulkový" ale je odzkoušený!To je jak už přímo se šitím, nemusíš šít podle "pravidel" aby to bylo pěkné a funkční.
Nic jdu spinakt jsem K.O. malý usnul až teď dusí se kašlem .O šití si nechám zdát.
Jo ještě dohážu do tabulky poštovné za zbytek balíku wendy 😉
@kuna jéé, jsi mě navnadila těma džínečkama, jdu rozřezat starý rifle po manželovi, včera mi je tu naházel na recyklační hromadu 😀
Baby, tak to dajme všetko poslať ku kryske, čo vy na to? Ja zaplatím za nás všetky postovne čr a to slovenské zaplatime kryske na účet.
@caramilla Ty plavky nejsou next a pamatují již tři děti, ale barevně by šly, tak já časem vyfotím... s Tvými se ale nedají srovnat 😀 Ještě k těm střihům - nemyslím si, že musíš mít vzdělání na vytváření střihů, pokud je chceš prodávat - jsou odzkoušené, funkční atd. (jak to psala lillyzelvicka). kolik lidí učí třeba angličtinu a nemá všeobecnou státnici, že? 😀 😀 😀
čípek jsem dala - u tepl. 38,5, studených nožiček a letargického človíčka nenacházím jiného východiska ☹
@caramilla ...tak plavečky jsou úúúža 😀 odstává, neodstává...skvělý look 😀 😀 čepičky taky. Number one. 😀
Skoro jsem dočetla diskuzi na tvém blogu do konce...poplatek za střih...souhlasím, ale pro tebe...ne na dobročinné účely, ty si s penězma nalož, jak uznáš za vhodné. Ty jsi střih vymyslela, tak ocenění patří tobě. 😉 . Kdo chce mít servis...vytisknout si střih v pohodlí domova, ať zaplatí, ne? Když má na poplatek za internet, tož na střih taky nasbírá, ne? A když ne, ať si udělá svůj... 😀 ...mám zkušenost, že nejvíc brečí a naříkají ti, kteří ty rezervy maj....a ten kdo, vychází taktak si většinou nestěžuje 😅 😅 ...ale všechno je relativní 😝 😀 😀 😀 😀 😀
@veronik77 ...a to má atb první den, že má horečku?....atb by na ni měly taky zabrat...a čípek jen jestli zvrací a neudrží nic v sobě, protože čípek způsobí rychlý pokles teploty, tak je třeba dítko hlídat....u některých jedinců při rychlém poklesu TT nastávají febrilní křeče...nechci ale strašit.... 😉

@dugyna njn co nadelas, udelat se to musi 😀