icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
6. mar 2012

@stassy malá má krásný vlásky 😉

zdeann
6. mar 2012

@sufik1 no já mám ty "uši" malé, šiju teď novorozenecké pidiplínky, tak to asi bude tím. Prostě jak je ten nůž dál od jehel tak se tam nestočím. Jenom doufám, že mě dítě nepřekvapí velikostí, protože pak mi ta snaha nebude na nic 😀

komisakpd
6. mar 2012

tak prave som vesala pradlo...1x vyprane v slize...boli to plienky..a zatial ok..som zvedava ako to bude rano pri dennom svetle..je pekne vyprate..nezda sa mi ani nic sive..uvidime ci uz nie som unavena 🙂

sufik1
6. mar 2012

@stassy není zač. Malé to sluší

maly_prcek
6. mar 2012

HOLKY Z BRNA,
prosím prosím budete si některá vyzvedávat soft osobně? Nám se to doma nějak blbě seběhlo a budem muset na víkend odjet mimo Brno ☹ Tak jestli byste mi to prosím nevzal někdo k sobě... A možná i pro @sussanah (ještě se musíme domluvit). Díky.

@animal Tu lamu šedivou bych ti poslala tudíž poštou... Prosím IPni mi adresu, pošta půjde na mě... Nebo kdyby se ti to nevešlo do auta všecko, tak jsem adept na poštu...

beky52
6. mar 2012

@stassy užasná látočka..ale už v ponuke nemaju.. 😒 a krásna princezná 🙂

michamicha
6. mar 2012

nebudete mít někdo cestu do Ikea? bych tam něco potřebovala 😅 a jelikož jsme tam byli minulý týden, tak se tam asi hodně dlouho nedostanu 🙄

season
6. mar 2012

Babenky, tak ak chcete nahadzujte - tabulka na hromadku z Wendy a MTX2 ak sa niečo nazbiera ;) https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

kuna
7. mar 2012

je tu nějaká současná objednávka na wendy i pro ČR?

membri
7. mar 2012

@stassy u nas tady v obchode maji taky takovou puntikovou 🙂

kuna
7. mar 2012

a ještě jedna věc - nevíte někdo, jak se dělá ta černá "kontura" u těch červených šatů? Obroubit černě, paspule, nebo ještě něco jiného? Vypadá to moc hezky
http://www.danamadeit.com/2011/09/oh-baby.html

eldwen
7. mar 2012

Jdu si kupovat Brothera 3404, máte tip, kde?

evinka
7. mar 2012

@kuna Já bych asi pásek a kapsičky šila dvojitě z černé látky a pak o malinko menší červenou a sešila a výstřih a kolem rukávu bych asi všila všikmý proužek mezi horní vrstvu a podšívku. Ale jsem v šití začátečník.

animal
7. mar 2012

@maly_prcek já ti to tam určitě u někoho nechám a peníze za lamu a poštu taky, akorát tu lamu musíš poslat dneska nebo až ke konci příštího týdne.

evaon
7. mar 2012

@kryska5 Ahoj, ja som sice tiez z BA, ale momentalne som uplne odpisana. Zlomila som si na lyzovacke vnutrokolenny klb - nastastie na lavej nohe, cize sit mozem 🙂 🙂 🙂
A neviem, ci manzela ukecam, aby sa pre to zastavil - ma toho chudak uz aj tak dost. Cize mne bude lepsie postou. DAKUJEM!!!

dugyna
7. mar 2012

@season kedy je uzavierka? aby som vedela dokedy mam pokukat ci ma nieco chyti.potrebujem nieco na jarnu bundu pra malu

dugyna
7. mar 2012

@kryska5 ja si dojdem osobne a budem brat pre monr takze mas o krabicu menej 🙂 . pripadne ak chces mozesm aj ja nieco poslat. alebo neviem ci by si niekto chcel dat poslat k @monr napr @kalman...vy ste tusim kusok od seba

dugyna
7. mar 2012

a prosim link na nazehlovacky stratil sa mi.vdaka

season
7. mar 2012

@dugyna zatial ani neviem, či objednáme, či sa nás zo pať nájde :D ale tie MTX prúžky budú žhavé podla mna, tak dajme tomu 15.3. a podla situácie oznámim.
Dievčatá, ktoré ste minule neobjednávali, napíšte mi mailik, potom píšem hromadné infošky 😉

eldwen
7. mar 2012

oprava 😀 brother 3034, ale to vám asi došlo, že 😝

kryska5
7. mar 2012

@evaon oki, pošli mi adresu IP, dík
@dugyna oki, super, baby dajú vedieť, podľa toho sa zariadime 😉 natrénovaná na sofshelku? mikina vyzerala fajne

lenasss
7. mar 2012

holky tak jsem udělala zatím jen takovou malou tabulku na wendy pokud byste někdo něco chtěli tak si tam dopište a vložte co je libo protože je to moje první tabulka prosím o trpělivost děkuji https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

boudova
7. mar 2012

@kuna To puntíkaté tričko těhotenské je tam nádherné!!!

dugyna
7. mar 2012

@kryska5 hej hej 🙂 len softshelku budem musiet asi urobit o cislo vacsiu....nejak ten panky strih nesedi velkostami alebo je to tym ze som nedavala pridavky.ale muzik je spokojny teraz si zhana na tu mikinu nasivku...takze mozno budem oraganizovat nejaku hromadku ale to takych nasivoch chlapskych

lenasss
7. mar 2012

@kuna https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... je tu ale jak už jsem psala je to má první hromada tak prosím o trpělivost

dugyna
7. mar 2012

@kryska5 este keby som nemusela danove riesit a mohla sit tak by bolo super ☹

boudova
7. mar 2012

@lenasss máš jí zamčenou tu tabulku 😉 musíš nás tam pustit 🙂

lenasss
7. mar 2012

@boudova tak tomi pověz jak se odemiká 😅

lenasss
7. mar 2012

už by to mělo být v pořádku