icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
7. mar 2012

@lenasss sorry, já šla žehlit 🙂

dugyna
7. mar 2012

@kryska5 takze ty tomu asi ja rozumies sak 😀 .odo mna pytali strasne peniaze tak som si povedala ze to urobim sama...

lenasss
7. mar 2012

@boudova to nic a už to tedy funguje

lenasss
7. mar 2012

ještě mi poradte jak tam vložit ten odkaz aby to fungovalo 😅

veronik77
7. mar 2012

@lenasss malou tabulku na wendy? jen tak 300 až 400 metříků, ne? 😀 😀 😀

lenasss
7. mar 2012

@veronik77 vzhledem k tomu že mám doma třítýdení mimčo tak bych to stříhala rok 😀

veronik77
7. mar 2012

@lenasss já vím, já si jen dělala legraci 😎

michamicha
7. mar 2012

jupíííí, právě došel balík se softem (@animal) a wendy (@lillyzelvicka) 🙂 🙂 🙂 🙂 jdu nažhavit pračku 😀

petkasv
7. mar 2012

@lillyzelvicka ahojky látky dneska dorazily, děkujumoc 🙂 někdo od vás dělá u Ptáčka? Můj otecko tam taky přesedlal 🙂

membri
7. mar 2012

@michamicha na kolik peres soft?

lillyzelvicka
7. mar 2012

@petkasv jojo dělá tak mě nebonzni s tou páskou jo 🙂

michamicha
7. mar 2012

@membri nevim, ještě jsem nikdy soft neprala, teda kupovanou softku jsem vlastně prala na 40 na nějakej šetrnej program, jsem měla strach, aby se to nějak nepoškodilo 😅

palosek
7. mar 2012

@membri já peru soft na 30, a ve sportu jsem si koupila přípravek, který podporuje voděodolnost 😔 ...no prostě, aby soft dál fungoval, jak má. 😅 😅 Mám softbundu origo užuž 3 roky, vypadá pořád jako nová a je stále voděodolná 😀 A to ji nosím furt 😀

michamicha
7. mar 2012

jinak ze Stoklasy mi na mail ohledně výrobce nití neodepsali, takže jsem dala dotaz přímo ke zboží na jejich webu a tam mi odespali, že nitě mají z Asie 😖 😅 tak nevim 😖

petkasv
7. mar 2012

Holky musim Lamu vyprat než do ní střihnu, strazí se hodně? Jinak bordelu fakt nadělá 😝

lillyzelvicka
7. mar 2012

@petkasv já peru až po ušití je to polyester 😉

animal
7. mar 2012

@michamicha soft je udáván praní na 30°C ale lze prát i na 40 nepoužívat aviváž a kdyby jsi četla pořádně mé maily, tak jsem údržbu softu posílala už dávno. Ale jak jsem zjístila ty maily nečte dopodrobna hodně lidí a dost mě to dneska už sere

animal
7. mar 2012

@michamicha a která značka nití??? Hardy jsou polsko a balerina čína

michamicha
7. mar 2012

@animal já ale psala, že jsem prala kupovanou softku (podle návodu co na ní byl 😉 )

animal
7. mar 2012

@michamicha jinak soft opravdu stačí vyprat až budeš mít hotový výrobek, protože se to nesrazí, ale mejí ho šíleně špinavý já byla pořád černá a ještě se jim na ten flíz nalepil bordel a mě se to tady pak patlalo pořád dokola

animal
7. mar 2012

@michamicha jejda promiň to psala membri, jen jsem odskočila k PC

michamicha
7. mar 2012

@animal nitě tyto http://www.stoklasa.cz/nite-polyesterove-402-50... a http://www.stoklasa.cz/nite-polyesterove-402-10... ale já je zkusim a kdyžtak potom poreferuju, jestli jsou špatný nebo ne 😉

alinn
7. mar 2012

@michamicha ty 1000m mám doma a šiju s nima bez problému na rovnostehu i na OL..A mě se nikdy žádné nitě zatím netrhaly ani baleríny..tak nevím :D

daisyr
7. mar 2012

Ahoj holky, SOS Mylly, kdo máte objednáno, chybí pár artiklů, psala jsem mail, prosím, jukněte a ozvěte se. Díky
(chybí bambus autíčka, trikot hrošíci červení a 1m sv. modrého veluru)

lillyzelvicka
7. mar 2012

@michamicha ahojky ty nitě nejsou špatné barvy jsou teda takové tlumené a ty 1000m se mi teda už víckrát stalo že se mi stáhlo najednou více řad nitě a je to chlupatější než např. aspo 😉

animal
7. mar 2012

@michamicha já mám obavy, že to jsou ty co má balerina

lillyzelvicka
7. mar 2012

@animal jo to je balerína

beky52
7. mar 2012

@membri ..tu červenu puntíkovanu? 😉

veronik77
7. mar 2012

@lillyzelvicka prosím mám dotaz - z elast. džínoviny (Wendy) můžu střih položit na látku vedle sebe obráceně nebo musím dát hořejšky kalhot k sobě, aby to pak nějak neblbnulo? díky moc!

michamicha
7. mar 2012

@lillyzelvicka no já zkusim vzít kdyžtak jen ten mix a zbylý barvy co potřebuju vezmu ty 500m Aspo 🙂 ty mam teď a jsou fajn 😉