icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
7. mar 2012

@volpaia gratulace a zároveň přeju, ať jsi co nejdřív v pořádku a v pohodičce a máš dost mlíčka.

ucitelka70
7. mar 2012

Díky baby za rady

dugyna
7. mar 2012

@ucitelka70 staci ako darcek k dvom rokom.my to tiez pre mlu chceme k 2 rokom...ale asi ho dostane predcasne..lebo autiko je male a leto je daleko....

baarca
7. mar 2012

@volpaia Moc gratuluju dodatečně k chlapečkovi a přeju hodně sil na zvládnutí toho kojení.

@ucitelka70 Koloodrážedlo rozhodně až kolem 2. roku a to ani zdaleka všechny děti na tom nezačnou hnedka v těch 2 letech jezdit. My máme firstbike a spokojenost maximální, Mates na něm jezdí denně a ušetřilo nám to starosti s případným dvojkočárkem nebo skatem.

Jinak já jsem naštvaná, ušila jsem Matesovi taky pyžamo z těch bio žirafek z MTX a když jsem mu ho chtěla dát, tak dostal hysterák, že chce pyžamo s autama 😖

dugyna
7. mar 2012

@animal nasa mala auticko....a zhodnotili sme ze motorku ani nebudem kupovat, mame pozicane dnes doma puky lr m..a pacilo sa jej to..takze ideme kupit nieco z tychto malych...ale asi first bike..ma aj brzdu aj sa da dat na 30,5cm sedadlo lahky a z odolneho plastu...ale aj ten puky je fajn...

evaon
7. mar 2012

@anielik Dakujem, si zlata, ale my byvame v madarsku 🙂 Niekedy sme v petrzalke, ale teraz sa s tou nohou velmi nepremiestnujem. Posta bude v mojom pripade asi najjednoduchsie riesenie.

sufik1
7. mar 2012

tak se přidávám se svou troškou do mlýna. Tut-tut pánské trenýrky vel. XXXL. A protože sehnat střih na cokoliv pánského a ve velké velikosti je teda fakt problém, tak je střih ke stažení u mě na blogu. http://susu-sufik.blogspot.com/2012/03/panske-t...

@baarca a mně si teda nestěžovat, že chce autíčka 😀 , ale žirafy prý chce taky 😝 😝 😝

baarca
7. mar 2012

@dugyna Firstbike není z plastu, to mě vždycky berou všichni čerti, když si skoro každý myslí, že to je plastové 🙂 Je to nějaká slitina, že to je odolné, nepoškrábe se, nerezne... Puky je taky fajn, původně jsem chtěla to, ale mně vadilo, že malý je dost malý a velký zase velký 😅 Teď už si Mates brzdí i tou ruční brzdou, takže ta se taky hodí. A pak jsme taky přišli s kamarádkou, jejíž chlapeček má malé puky, taky na to, že firstbike líp sedí na sněhu, to puky děsně klouže (ale zase na druhou stranu, normální děti nejezdí na sněhu, to je ti naši šílenci).

baarca
7. mar 2012

@sufik1 Zas ale alespoň potěšil, že si objednal tričko z látky, co jsem zrovna udělala Karuli tuniku - je černá s tyrkysovýma hvězdama, tak budou ladit a já si alespoň dobře poznám svoje děti 😅 A doufám, že i těm žirafkám příjde na chuť, ta látka je tak příjemná.

dugyna
7. mar 2012

@baarca no sak povodne sme aj my mysleli ze to puky kupime /dnes sme si ho pozicali od znamych/ , lenze nema brzdu..sedanka super /malej by bodlo aj keby sa dala data este nizsie o 0,5cm 🙂/ lenze do leta narastie a pride mi moc malicky..ze ci z neho potom rychlo nevyrastie...a nema brzdu ako si piaala a ked kukam tie videa ako si pekne brzdia cca 28mes deti a rychlo na tom jadzia...tak preto dame viacej radsej peniazkom..ale kupit jedno poriadne. a na first biku sa da dat sedadlo az na 30,5cm
sorry som myslela ze plast....ale super ze sa neposkrabe 🙂
tak first bike ma tu lyzu na sneh 🙂

baarca
7. mar 2012

@dugyna Ty lyži jsme nakonec nekoupili, letos byl v Praze sníh jeden týden 😅

dugyna
7. mar 2012

@baarca to asi tolko ako v bratislave reps. este menej 😀 .hovorim ze my v ba mame podlahove kurie zavedene vsade okrem koliby...sneh bol vzdy 15min...a potom ho nebolo 😀

caramilla
7. mar 2012

teda vy jste ukecaný. Jen dávám vědět, že žiju, ale teda skoro nežiju, jsem na pokraji zhroucení z nevyspání a přetížení, jen sem koukám, jetli někdo nechce něco z VTC nutně, zrovna objednávám...

Koukla jsem jen na stranu 869 a @stassy , ty máš tak nádherný dítě!!!! Já tyhle "typy" žeru! Je nádherná! 😀 Taková vintage 😀 😀 😀 😀

animal
7. mar 2012

@caramilla já myslím, že až ti dorazí soft, tak se teprve budeš pořádně hroutit 🙂 není nad to ty objednávky zrušit 😎

dugyna
7. mar 2012

@baarca este otazocka kedy zacal maly pouzivat brzdu?

dankakk
7. mar 2012

@ucitelka70 celkom zaujimava debata o odrazadlach, aj ja uz uvazujem o niečom podobnom... Maly nechce byt v kočíku uz ani sekundu, len v maduce je kludny... No a rátam že za chvíľu uz bude chodit sám🙂 uvazovala som o takom niecom http://www.detivpohybe.sk/sk/produkty/trojkolky...

terezita
7. mar 2012

@caramilla ja taky ziju a taky nestiham 😀
@ucitelka70 nejdriv jezdila em. na enduru a ted ma odrazedlo puky, to same co @anielik ono jde hlavne o to, jak dlouhe ma maly nozky, aby dosahl na zem. takze pomerit a vybirat i podle toho. na firstbike existuje redukce, pukyho delaji zase v mensi velikosti. obe jsou z tech nej na trhu, na ktera muzes natrefit. z ceskych je pak davidek a terezka (od stejneho vyrobce, ale jedno je verze pro kluky, druhe pro holky).
@dugyna ad brzda, ja ji treba na odrazedle nechtela, prislo mi to jeste brzy, bude az na dalsim modelu 😅

animal
7. mar 2012

@dankakk mareček miloval tohle

animal
7. mar 2012

@dankakk já mám strach, aby ta troojkolka na něj nebyla ještě brzo

kryska5
7. mar 2012

@dankakk odporučila by som niečo s popruhmi aj takým plastovým madlom, malá neobsedela v kočíku ale v trojkolke sa bez problémov nechala voziť od cca 10-11.mes 😉
niečo ako toto: http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...

kryska5
7. mar 2012

@animal jééééé, to je krásne vozítko 😵

animal
7. mar 2012

@kryska5 taky se nás fšichni ve městě koukali a hlavně když šla maminka s dítětem, tak dítě se zastavilo a nechtělo ji jít, urt koukalo 🙂 a Mareček troubil a troubil 🙂 on mi taky totiž nechtěl vydržet v kočárku.
JInak ta trojkolka od smoby je super, já potřebuju koupit Marečkovi taky trojkolku, protože počítám s tím, že ho to zase nebude v létě bavit v kočárku.

kryska5
7. mar 2012

@animal ja sa nečudujem, vyzerá to krásne, by som tiež malú musela od toho vášho vozítka ťahať násilím 😀 takéto trojkolky sú šikovné lebo tie bezpečnostné prvky sa dajú pekne dať preč postupne, už budeme tento rok dávať to madlo preč, som zvedavá či tam obsedí bez toho 😅

dankakk
7. mar 2012

@animal to autíčko je supeeeer! Kde ste ho zohnali???

dankakk
7. mar 2012

@kryska5 ani ta trojkolka nie je zlá. Píšu že je vhodná od 8mesiacov. To by bolo super. Inak ja som teraz A kúpila autosedacku- uz je veľký do vajíčka. No a vyberala som takú, čo by sa mu pacila(mne sa pacila veľmi) kupila som romer cowmouflage a on sa jej boji jak cert kriza:( tak dúfam že sa nebude báť aj nejakého vozitka...

beky52
7. mar 2012

@ucitelka70 moje baby na prvé vianoce mali tieto..vtedy mali 15 mesiacov..

kryska5
7. mar 2012

@dankakk pampúšik 😅 držím palec nech sa skamarátia s autosedačkou, my sme teda vajíčko odvrešťali snáď každú jednu cestu autom, neznášala to tam, zlepšilo sa to s tou väčšou ale láska to veru nie je 😝 ale zas také vozítko to ho môže lákať, voziť sa je väčšia zábava ako sedieť v aute, myslím že na to príde raz-dva 😀

dankakk
7. mar 2012

@kryska5 no veru u nás je teda každá jazda autom utrpenie:( teraz ho na veľkú autosedacku pripravujem postupne. Dala som tam sadnúť jeho obľúbené hračky- havko, mickey... Tak okolo nej stvornozkoval a postupne tie hračky z nej vyhadzoval-proste ich musel asi zachrániť:D ale minule som ho uz v nej trosku povozila po byte ( po krásnej novej podlahe)...

Ozaj OT🙂 sijem si natelnik z petrol finu a aplikaciami rozovych kvetov. Bola som z neho nadsena ale dnes som prišla na to že vyzerá dosť pyzamoidne:( tak dúfam že nie veľmi. Zajtra ho snáď dokoncim a hodím foto...

aerin
7. mar 2012

@animal tak on je proste malickej, ale na tom co ma radi opravdu neskutecne

aerin
7. mar 2012

@dankakk jo, tak vetsi autosedacku po vajicku jsme kupovali v roce a pul 😀 (a jeste by se i ted mozna do vajicka vesel😀)