icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
7. mar 2012

@animal jo to asi jo ale je pěkný každopádně 🙂
@kalman super to bylo rychlé 😉
@martinkah šila bych 80 max, ať nemáš velké dírky 😉 a 80 by to měla v pohodě proší i 70 ale ta by se rychle tupila

kuna
7. mar 2012

mam tu soft na gatě a mám strach do něj střihnout 🙂. S takovou ty kalhoty nebudu mít nikdy 😒

season
7. mar 2012

@ucitelka70 neviem, čo by som mala povedať, ked som ho v živote nevidela? 😀

anielik
7. mar 2012

@evaon odkial si? ak si smer senec... blatne viem ti to hodit, aby nemusel chodit manzel na kramare... :D ja uz som sa tam raz stratila vsak @kryska5 :D

sufik1
7. mar 2012

@jam3 já sušičku nemá, ale měla jsem pocit, že jsem to varování slyšela ze všech stran. Stejně tak jako na horké topení, že se rychleji ničí a dřív protýká. Tak to se omlouvám za mystifikaci. Opravuju. Ale stejně někdo psal, že zapomněl plínu s pul vyndat před sušením od ostatních a celé se mu to odlepilo - tak laminovaná část od látky. Takže to asi nebylo šetrné sušení

ucitelka70
7. mar 2012

@season caramilla z toho šila spodáre, ale ako som čítala, to je matroš na ľubovoľné oblečko, ináč z wendy som mala obojlíc bodkovaný -ten vôbec nepruží, ani natoľko ako mtx, ale farebne krásne

ucitelka70
7. mar 2012

poradíte ohľadom odrážadla?
napr. http://active-one.sk/odrazadla/260-strider-bezp...

kalman
7. mar 2012

@lillyzelvicka To eda byla richlovka a ten zelenej flis je úžasnej 😀
Výš mi napsat z jiný barvy presne takovej jak je ten zelenej? Na tom vzorkovníku to tak neni poznet ☹
Unás sem kupovala v obchode flis a to se nedá porovnat

kryska5
7. mar 2012

@ucitelka70 brala som zo ŠD teraz spolu s mylly do squelej a ochotnej @daisyr 😉

prosím viete poradiť aký materiál z MTX, či Wendy je dobrý na chlapské trencle? také klasika volné a široké 😀
@anielik nečudo, to tie kramárske kopce 😀 😀 😀

animal
7. mar 2012

@ucitelka70 já bych šla do FIRSTBIKE je hodně lehoučký a bezpečný

animal
7. mar 2012

@sufik1 to už je věc jiná ta laminace, u kvalitní laminace by to udělat nemělo, ale suška trochu zkracuje trvanlivost a musí se sušit jen na nejnižší stupeň

jam3
7. mar 2012

@sufik1 @animal
Aha, dík, já jsem to nějak neřešila.

@sufik1
Nic nepřepisuj, když víš víc názorů, že to škodí. Mě to jen zajímalo, protože tu zkušenost nemám. Tak aspoň můžu testovat, jak dlouho plínky vydrží.

ucitelka70
7. mar 2012

@animal mali sme to v úmysle, ale tieto sa zdali byť lepšie už aj kvôli tomu, že ak je väčšie dieťa, nohy si môže dať na tie spojlery, alebo ako to nazvať..... každopádne si treba takéto čosi zadovážiť... síce drobec má len 9 mesiacov, ale to sa nepokazí, a nejaký pekný darček nech dostane na prvé narodeniny...

ucitelka70
7. mar 2012

@animal pri tomto odrážadle je písaná 3,1 kg hmotnosť, a nosnosť okolo 22 kg

animal
7. mar 2012

@ucitelka70 na takovémto odrážedle jezdí děti myslím tak okolo 2 let nejdříve možná později

ucitelka70
7. mar 2012

@animal no jasné, ani ja nechcem, aby začal hned, ako začne chodiť, musí si nabrať aj silu, aj sebavedomie.... tvoj kedy začal jazdiť? už teraz toľko cvičí, behá po parketách štvornožky ako "robomop" 😀

aerin
7. mar 2012

@ucitelka70 Zachariaskovi bude 20 mesicu a jezdi uplne na te nejmensi motorce, no a obavam se ze vzhledem k tomu ze je spis mensi, jeste nejakou dobu mu zustane, tady ty koloodrazedla mu ve 2 letech budou jeste velky

anielik
7. mar 2012

@ucitelka70 my mame toto...je od 2ch rokov....mensi na nom chodi...ale iba vtedy ked ho starsi (5rokov) ho pusti :D http://www.gamisport.sk/detsky-svet/odrazedla/p...

ucitelka70
7. mar 2012

@aerin aký je malý? akú veľkosť nosíte? zato sa pýtam, aby sme zas rozumnú vec kúpili....

aerin
7. mar 2012

@ucitelka70 ted meri asi 80 cm
ja bych k roku asi fakt koupila spis nejakou motorku, auticko, proste neco co ma minimalne vzadu 2 kolecka a "samo stoji", myslim ze to neni jen o vysce

aerin
7. mar 2012

@ucitelka70 koukam na to co jsi posilala ty a pisou ze ma nejnizsi polohu sedla 28 cm, firstbike ma s adapterem nejnizsi 29cm a pisou ze je to pro deti od 87cm...to v roce asi mit nebude

aerin
7. mar 2012

my mame toto http://www.srovname.cz/lena-rolocykl-zeleny/sro... 😀 ale asi uz povysime aspon na enduro😀

animal
7. mar 2012

@ucitelka70 koloodrážedlo ještě nemáme, on nám nějak nechce jezdit ani na té motorečce dnes je mu přesně 18měsíců 🙂

animal
7. mar 2012

@aerin Mareček už na enduru řádí dávno, ale jenom s tátou 😀 na bavoráku heč

dugyna
7. mar 2012

kukam ze riesite to co my 😀 odrazadlo....ale asi kupime first bike...

petkasv
7. mar 2012

@ucitelka70 tak my máme podobné jako dávála @aerin, malé bylo 13m a drandí na něm docela dobře, na to že teprve na roce měla 70cm 🙂 musíme jí na něj posadit ale sleze sama a sama se na něm udrží 🙂 což je důležitý .-) určitě bych pro začátek volila nějaké stabilní, s dvěma kolečky vzadu 🙂

volpaia
7. mar 2012

Ahoj holky, tak jsem tu mesic nebyla a docist ty stovky stran uz neni v lidskych silach. Navazuju na ten porodni maraton @rebelie. 14 dni po terminu se nam 1. unora narodil chlapecek, porod byl vyvolavany, nekonecne dlouhy a nakonec ukonceny akutnim cisarskym rezem. V porodnici jsem byla 8 dni. ☹ Aby toho nebylo malo, tak ted bojuju s kojenim, nemela jsem dlouho zadne mleko, ted uz trochu mam, ale musim to kombinovat s umelym. Asi dan za pohodove tehotenstvi. 🙂 K siti se teda zatim bohuzel nedostanu, protoze vetsinu casu krmim. Ale prohlidla jsem si ty vase nove vytvory a uz me svrbi ruce. 🙂

evinka
7. mar 2012

@ucitelka70 My jsme Ondrovi kupovali k 1. narozeninám nejmenší Enduro http://www.multihracky.cz/4029/odrazedlo-motork... A i když první krůčky udělal v 9 měsících, v 10 už chodil a v roce běhal tak na odrážedle ho to začalo bavit až tak v 15 měsících a k druhým narozeninám dostal koloodrážedlo Davídka http://www.dveplusdve.cz/odrazedla/2-2-odrazedl... a bylo mu akorát.

daisyr
7. mar 2012

@ucitelka70 ahoj, k roku bych také doporučila spíš to enduro, možná ještě lepší, jak ta lena (i když ta je česká 🙂) na to kolo má ještě opravdu čas, my plánujeme až k 2. narozkám