icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
18. mar 2012

A ešte niečo čo som dnes pošila 😉

eldwen
18. mar 2012

@kuna Posílám slíbené fotky a popis toho, jak kjsem dělala ten fusak. No spíš, jak bych ho dělala, kdybych ho dělala znova, protože se vyskytly nějaké mouchy a nechtělo se mi to dělat znovu.

Je to ze šusťáku, merino rouna a flísu (ten je použitý na přesahy a na horní olemování.

Přišila jsem třícentimetrový lem k vrchu šusťáku,potom taky to, kde mají být přesahy, rouno jsem obstřihla asi tak centimetr krajových chlupů, ať se lépe šije, oentlovala. Nejdříve jsem taky šila tělo fusaku, dno až nakonec a dala jsme špatným směrem zip, takže berana má ven 😅, ale líbí se mi to tak a tak to tak nechám.

Při šití bez přesahu bych ušila jednu stranu svislého zipu, polovinu zipu okolo dna a potom druhou stranu svislého zipu, celé šité z rubu, převrátila bych to na líc a přetažením flísu přes rouuno bych to začistila a dokončila (flís jsem neohýbala dovnitř, jenom přešila).

Varianta s přesahem je složitější a mi se vymstilo špatné pořadí šití zipů, pokud ale dodržíš to předchozí, půjde to. Musíš začít ale tou stranou, kde je přesah přes svislý zip, ,potom dno a pak až ten nejjednodužší. Zždycky jsem si to našpendlila, nastehovala a až pak šila, pro jistotu, aby se to nehlo. Na fotkách nemám prošitý přesah u dna stejně jako ten u svislého zipu a budu to ještě prošívat, nedrží to tvar. Taky jsem si našila ruční cvoku na ten flís, co lemuje vrch, protože bududělat ještě "boudičku".

Nakonec uděláš dno, dej si jen pozor na směr zipu 😉

Jinak na nákresu je i ukázané červeně, jaký mám ušitý tvar, ale teď bych to už tak moc nevykrajovala, bylo by to podobnější originálu a krylo by to i z boku.

caramilla
18. mar 2012

@martinkah standart nebo jeansové, ale ta mi jde jen do jedné "dírky" 😀

lucijan
18. mar 2012

@caramilla a kam na ty jehly chodíš? kde mají streč jehly do OL? dík

caramilla
18. mar 2012

@kalman ou, tak kittynu jsem neviděla 😀

caramilla
18. mar 2012

@lucijan do mého OL jdou jehly standartní, takže mám teď akra. Mám takové super krabičky ze Stoklasy "mix", v každé jsou všechny jehly, 75, 85, 90, strech i standart, jenans a na kůži, to je teda jediná, co "vyhazuju" 😀

Jinak já tu nebudu spamovat fotkama, vysemenila jsem se na blogu, leckdo už viděl 😀

lucijan
18. mar 2012

@caramilla já si budu taky kupovat 3034D, a tak jsem koukala, kde bych k němu koupila i jehly, a říkala jsem si, že to je fakt záhada, že na netu jdou koupit dva druhy jehel, a žádná strečová, a to jsem hledala fakt důkladně.. Díky za radu
Jo a ty manžestráčky jsou fakt super fešný!! Koumala jsem, jak bych ušila podobný, a potom, co jsem si malovala asi dvě hodiny zkušební střih, jsem si všimla, že je tam ke koupení....mě málem kleplo! Pošleš mi prosím IP číslo účtu, ten střih bych chtěla

caramilla
18. mar 2012

@lucijan 😀 😀 😀 😀 😀 Já zkur.... troje kalhoty, než jsem ho vychytala, ale je pravda, že šly přešít 😀
IP pošlu.
Strech jehly mají u nás i v galanterce.
http://www.stoklasa.cz/jehly-strojove-stretch-7...

lucijan
18. mar 2012

@caramilla já do stoklasy nesmím...minulý týden jen pár drobností za 700 😎
Kalhoty jsem šila podobný sobě, ale udělat zgruntu novej střih pro dítě... no, to není moje silná stránka, a to si ještě dost fandím... vždycky, když upravuju nějakej střih si nadávám, kdybych se neučila hůř a nelezla na gympl, jak by mi bylo s textilní průmyslovkou 😀 😀 Jako myslím nakonec, že by šly, ale za ten klid při šití a zaručenej výsledek mi koupenej střih fakt stojí!

kuna
18. mar 2012

@eldwen děkuju moc! Jsi fakt šikula, fusak je moc krásný! Jestli bude teď už venku tak, jak dneska, tak ho budu šít až nejdřív na podzim 🙂

volpaia
18. mar 2012

@michamicha Můžu se prosím přidat k tvojí hromádce na nitě? Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli existuje nějaký reálný vzorník odstínů nití Aspo, nějak to nemůžu dohledat. Díky

caramilla
18. mar 2012

Holky, tak MTX proužky jsou u mě už rozebraný, bohužel, není už ani milimetr 😀

@volpaia reálný vzorník jde koupit na Stoklase asi za 100 Kč, jde stahnout na amann.cz v PDF. Mám doma reál. vzorník, jestli potřebuješ konkrétní nit ke konkrétní profláklý látce, tak můžu pomoct. Nitě k softshellům mám k prodeji svoje přebytky, ještě pár nití mám 😉

volpaia
18. mar 2012

@caramilla Já jsem na těch jejich stránkách našla právě vzorník jen těch nití Belfil-S, ale ne Aspo. U těch mají jen orientačně vybarvený seznam. Jestli se tedy dobře dívám. A máš vyzkoušeno, jaký v nich je rozdíl? Já softshell nakoupený nemám, k němu jsem se ještě neodhodlala. Ale už jsem se na Fleru dívala na ty tvoje přebytky, asi bych si i něco vybrala, ale hodily by se mi i jiné odstíny.

michamicha
18. mar 2012

@volpaia barevnice je tady http://www.stoklasa.cz/nite-polyesterove-aspo-b... ale je blbě vidět ☹ si tu jejich barevnici asi koupim, páč to jsou fakt nejlepší nitě s jakýma jsem kdy šila

caramilla
18. mar 2012

@volpaia Belfil by měly být kvalitnější než aspo. Cena je skoro stejná, tak jsem vzala belfily 😀 Taky je rozdíl, že je větší výběr barev, ono se to nezdá, ale třeba zelenou k softu jsem vybírala i mezi Belfilama dost blbě, prostě je třeba velká škála.
Časem budu objednávat i další odstíny, ale až budou peníze 😀 (= nikdy? 😀 😀 😀 )
Belfil jsou profinitě a aspo hobby nitě. Tak jsem to pochopila, takže belfily by měly být kvalitnější. Ale jak se to pozná, to fakt nevim 😀

caramilla
18. mar 2012

@volpaia Jo a ještě - odstíny aspo a belfil atp. jsou vždy stejné - stejné to číslo, takže co najdeš v barevnici belfilů a líbí se ti barva a mají ten odstín v aspu, tak je to to samé. PDF vzorník je nadocený dobře, ale odstíny stejně neodpovídají, je všeobecně známý, že nejde kalibrovat na jedné fotografii všechny odstíny tak, aby odpovídaly a i kdyby, tak monitor udělá své. Takže je ten vzorník v ruce neocenitelný pomocník. Ale pokud chceš základní barvy a nezáleží ti tak na odstínu, tak to ten PDF stačí 😉

volpaia
18. mar 2012

@caramilla @michamicha Díky, bude to těžký výběr. 😉 Naštěstí musím vybírat z toho, co chtějí i ostatní, aby se naplnila minima. Jdu to zkoumat, než se mrňous vzbudí, už tady sebou mele.

lillyzelvicka
18. mar 2012

Ahojky vy jste kecky a ani nechci vědět jestlli je další hromádka nebo tak 😅
Jsem teď došila soft gatě a jdu spinkat tak jsem na Vás nakoukla a dám Vám tu i foto 😀

ucitelka70
18. mar 2012

@lillyzelvicka kalhotovina? super vrecko vypracované, a páči sa mi, ako robíš časť drieku.... - pásik

mooncaa
18. mar 2012

@lillyzelvicka Kalhoty, co šiješ se mi moc líbí, takové krásně do detailů propracované.

@caramilla Mohu poprosit, jaké číslo barvy jsou ty Belfil obě zelené, co máš na fleru jako přebytky? Koukala jsem na ty PDF vzorníky a asi potřebuji 1099 nebo 92. Které jdou líp k softu zelenému? Uvažuji přidat se k hromadě co tu Michamicha dělá jestli se nasbírá množství. Mám zelené Hardy, ale jsou moc trávové potřebuji něco spíš žlutozeleného. Díky

caramilla
18. mar 2012

@mooncaa belfil 1146, ale nesedí přesně. aspo jsem k tomu měla 1148 z naší galanterky, chtělo by to odstín mezi, ale nevyrábí se, k zelenému softu jsem prostě 100% odstín nenašla, ale obě ty barvy sedí hezky.

caramilla
18. mar 2012

@lillyzelvicka jsi třída! 😉

zojec
19. mar 2012

dobre ranko, @kalman my sme vcera sili skoro rovnake gate 😀 😀 konecne sa mi nejake podarili aspon ako tak a dokonca aj velkostne sedia na ten moj prutik, ale strih som strihala sirku 86 a dlzku 92.. hodim snad neskor aj foto.. tento vikend bolo ale tak krasne, ze sa mi velmi za strojom ani sediet nechcelo.. a zas padla za obet dvojihla.. vzdy na posledom stehu sa mi zlomi 😠 spotrebu mam riadnu.. jeden kus oblecka, jedna dvojihla 😠
@caramilla tie akro ihly su aka vyroba?

season
19. mar 2012

Zienky mi v objednávke robíte rébusy :D, neviem, kolko doobjednať z Wendy, ked je tam 1,57 kg 1kg alebo 2?
tie bludiská sú len 0,44kg, tak nič, ale khaki zirafa? Aj MTX som zaokruhlovala nahor, len to, čo by som prebytok vzala sama, inak nechcem riskovať, nemám nato financie.
Ak chce niekto 2m khaki ziraf, dajte vedieť IP, inak musím objednať len 1kg...

membri
19. mar 2012

takze ted rano odejde : @caramilla, @petkon, @evinka, @lenasss, @petkasv -- postovne do tabulky dopisu az prijedu zpatky..

mohla bych stihnout, odpoledne pujdou dalsi '🙂

lenasss
19. mar 2012

tak jsem včera došila spací pytel z lamy a jak byl chudáček pořád zmrzlí tak do rána byl naopak spocený jsem mu musela vzít i peřinu ale jak se mu dařilo ještě ted chrní 😀 😀 😀

kalman
19. mar 2012

@zojec Ahoj ja som šila z Ottobre 1/2012 strih 23 V.104 ale dlžka 98 , sedia jej perfektne 😀

petkasv
19. mar 2012

Holky blbá otázka, ale jak to vypadá s rychlo objednávkou Wendy stromečky?

michamicha
19. mar 2012

čus, holky, kdo jste dělal objednávku z wendy, mohli jste zaplatit dobírku kartou nebo jen v hotovosti? mně dneska došel ten balík jednolíců a dopravce mi řekl, že kartou to zaplatit nejde 😠 ještě že jsem u sebe měla hotovost 😝

ucitelka70
19. mar 2012

@season ak ináč nepojde, ja chcem kaki žiraf radšej, tak odober z čierneho a pridaj k zelenému 1 m. Díky. Ak nebude zelené, nechcem potom nič, lebo kvôli tomu objednávam..... Díky, Monika