icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
19. mar 2012

@veronik77 už se těším, mám v plánu šatičky 🙂

seminkads
19. mar 2012

@monr ale ona sa mi nazasekla v tom priestore dole, ale v tom drziaku, alebo nasadci,ale ja neviem ako sa to vola, neviem ju vybrat a vymenit za inu. zlomena nieje

kuna
19. mar 2012

@seminkads zkusila bych povolit sroub co nejvic a pak jehlu vytahnout opatrne klestema

kalman
19. mar 2012

@lillyzelvicka trabal podčesaný , treba poraď na co se hodí víc , nevým co ztoho šít . Mikynu?

seminkads
19. mar 2012

@kuna tie klieste ma nenapadli, skusim, dufam ze sa uz nezasekne
inak nadherne vytvory tu tvorite, kazdy vecer to tu prelistujem, nadhera

monr
19. mar 2012

@seminkads jaj tak, tak potom ako poradila @kuna tak priznám, že takto hore sa mi teda nezasekla ani raz, vždy len dole.

monr
19. mar 2012

@seminkads a kľudne sa pochvál aj v tejto téme (ja chodím šmírovať do šitých hračiek 😀 )

ucitelka70
19. mar 2012

@kalman super, kde si zohnala tie krásne včielkovské nášivky? aj tá paradajka je dobrá čo si dávala včera

kalman
19. mar 2012

@ucitelka70 zohnala som ich v BA aj v DS a aj v Šamoríne 😀 všade kde idem hladám nažehlovačky 😀 😀 😀

seminkads
19. mar 2012

@monr mne sa tam najskor zasekla dvojihla-ta mi isla vytiahnut-myslela som si, ze som ju dala len hlboko, a potom este tato druha, najhorsie je, ze sa mi potom ohla :( cize nemozem sit
tu je jeden z mojich vytvorov-jarny fleecovy kabatik - strih z burda easy a latka- deka z ikey 🙂

zojec
19. mar 2012

@caramilla gate paradne.. cele tehu si tiez chcem usit teplaky.. ale uz sa mi asi neoplati 😀 😀 vydrzim s tymi 2ma zodratymi co mam 🙂 z coho to je? to nie je soft, ci ano?

ucitelka70
19. mar 2012

kočky, poradte, čo som urobila zle pri mei tai?

ucitelka70
19. mar 2012

@sufik1 - veľká vďakaaaa, ešte sa dohodneme, čo a ako...... díky za spoluprácu

zojec
19. mar 2012

@ucitelka70 no v prvom rade sa v mei tai NENOSI tvarou dopredu.. 😉 a to telicko by malo byt podla trosku sirsie.. 🙂 inak by snad aj mohlo byt 😉

monr
19. mar 2012

@ucitelka70 pravdu povediac jediné čo mi je proti srsti, že je drobátko chrbtom k mamine, inak mi pripadá mei tai v pohode 🙂

dugyna
19. mar 2012

@ucitelka70 mna tiez napada jedine to ze dieta nesmie byt tvarou do priestoru

ucitelka70
19. mar 2012

@zojec to sme len tak otočili, ja som to ešte v skutočnosti ani nevidela, tak neviem..... dnes bol v tom zo 10 minút, a hned sa aj sám obslúžil z maminkinho mliečka :D

ucitelka70
19. mar 2012

k tomu mei tai - telíčko má mať zhruba aké rozmery? a tie popruhy?

zojec
19. mar 2012

@ucitelka70 popruhy su v pohode, tam si sirku urci sama, aby teba netlacilo, resp. dceru 😉 cca 7-10 cm dobre je, ked su polstrovane , napr. molitanom.. pas je dobre polstrovat niecim pevnejsim, napr. karimatkou 🙂 to telicko by malo byt cca 32-35cm na sirku.. na vysku zavisi od dietatka (od 30 do 40cm, napr. manduca tam ma zmensovaci zips, prisposobis dietatku ).. je dobre ked ma aj kapucku, v pripade ked dietatko zaspi, aby sa dala fixovat hlavicka... ja osobne som nikdy nosic nesila.. ale cast je vystrihnuta uz je skoro rok.. nejak som sa k tomu este nedostala. lebo mam manducu, nie som nutena :(
ale myslim si, ze aj ten co si usila, svoju sluzbu urobi 🙂

terezita
19. mar 2012

@ucitelka70 taky bych ho udelala sirsi.. takhle to muze malou tlacit do nohou, jak ji tam budou viset dolu..
ja sila podle beth´s mei tai, rozmery si uz nepamatuju.. ale tady je to prelozene do cestiny a tam maji 45 sirku http://exam.sweb.cz/Monika/meitai.htm

zojec
19. mar 2012

@terezita 45 uz moze byt aj celkom dost.. som odmerala manducu ta ma 35cm..
@ucitelka70 odmeraj malemu nozky od kolienka po kolienko.. ak to bude tak mat, tak ho to nebude zarucene tlacit, lebo bude sediet, nie visiet 😉

caramilla
19. mar 2012

@veronik77 😀 😀 😀 No, já bych takové gatě asi chlapovi nešila, na druhou stranu si myslím, že by to mohlo být dost pohodlný a neví, co mluví. Můj mhd teda jako těhotný vypadá furt 😀 😀 😀 Já jsem proti němu laňka rachytická 😀

terezita
19. mar 2012

@zojec hele ja na to taky koukala, ze je to o 10cm vic, ale zase ted do toho furt muzu hodit triletou em. a ma to porad v pohode. ono je asi holt na to vetsi (a tlustsi americke?) ditko.. 😅

caramilla
19. mar 2012

@zojec já myslím, že se tepláky ještě vyplatí, na konci je třeba obzvláště pohodlný oděv 😀 A já teda těhu věci nosila ještě dlouho po porodu 😀
JInak je to softshell hnědý a zelený + náplet finerib limeta. Nesedne k tomu na 100%, ale mě to přišlo takový veselý a že se to ještě dá 😀
Jinak ty zelené nitě, co jsem k tomu koupila Belfily, jsou úplně super, nakonec bych řekla, že skvěle ten odstín sedne 😀

veronik77
19. mar 2012

@caramilla Když já dětem šiju trošku s rezervou (do toho dorostou, ne?), tak jsem je M. musela nakonec trochu zužovat... No, uvidíme, jestli to bude nosit 😀

mehlo
19. mar 2012

@ucitelka70 já myslím že mělo být širší, kolínka musí být výš a ne tam tak viset a hlavně se nesmí nosit obličejem ven.

season
19. mar 2012

@ucitelka70 aj ja hlasujem za širšie, tiež som posúvala náš milovaný meitai menšiemu bábu, lebo nám už kolienka prevísali. Ale možno by to tie šatkové konce vyriešili, keby si len došila ako to mala tuším @papajka
a tie čokoprúžky doplnili práve tie, čo sa nám vypredali pred prvou MTX - čoko-tyrkys-limetka. Ako som sem hodila odkaz na tú akciu, tak som ich tam sama zbadala prvý krát, tak som hned objednala a potom dorobila objednávku, aby ich nevypredali. Suverénne najväčšiu položku za doručenie budem mať ja 😀 😀 😀 s týmto som nerátala, ked to muž zistí ma odbachne. Ale aj jemu chcem z toho tričko.
a ešte som sa sekla, že som napísala po dva metre anie po dva kg z oboch žiraf
@kalman @martinkah objednala som už Wendy, aj prvú doobjednávku som poslala, tak pošlem aj druhú, ak nám to prihodia, bude dobre, ak nie, tak asi smola. Tak chcete po dvoch metroch, teda 1kg?

caramilla
19. mar 2012

jo, víte, že je dneska světový den spánku? 😀 😀 😀 😀 Jsem se u těch reportáží cynicky nachlámala... prý bycho měli spát min. 7 a 1/4 hodiny denně 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ježiš, to je ale blbej vtip ....

boudova
19. mar 2012

@caramilla jenom sedm a čtvrt????? já jak nespím osm a půl...tak se mnou nic není, což je poslední dva měsíce 😀 😀 😀 😀

katka82
19. mar 2012

@caramilla 😀 😀 no tak to je dobrý 7 hodin 😉 já mam od Vánoc průměr tak 3-4 a to ještě většinou přerušovaný 😝 😀