Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
mam asi hloupy dotaz, ale u toho bambusoveho climayarnu - ta svetla strana patri dovnitr, ze 😉
@boudova bože, to je milé, ako sa aj pes teší z látok 😀
@ngvadi
Ty hormonální paradoxy chápu, u nás v rodině taky nikdo nechápal druhé dítko a nehotou vejšku.
A není to jen o hubenosti, já jsem bohužel tlustá, Damíkovi je taky 10 měsíců a manzes nikde. U Mata jsem tak tlustá nebyla, ale hubená ani náhodou a první ms jsem dostala po roce a půl, ovulace přišla až skoro po dvou letech.
Ty odstřižky vypadají fakt dobře, to bude boj. 😀
Taky je klid 🙂 dorazily látky od membri co, tak všechny šijete, že jo 😀
holky, co používáte kráčející patku, poradíte? Chci si ji koupit, a přemýšlím, jestli mám zainvestovat do origoš brother, co stojí skoro 800, nebo stačí tahle univerzální? http://www.sicistroje-shop.cz/patka-kracejici-v... Je mezi tím velký rozdíl? A jak je to se zakončováním šití, když to s tou patkou nejde? Protáhnout nitě na rub a zavázat? Nebo je na to nějakej figl? Díky díky moc
@lucijan
Já mám patku neorigoš a šije se skvěle. Vím, že @caramilla má originální, tak třeba napíše víc. A já teda normálně zakončuju zapošitím 😒
@ngvadi
Já jsem to možná sem ani nepsala, třikrát mě vyhodil, učila jsem se jak debil, jediná šance je si to zapsat ještě příští rok a doufat, že si najde chlapa a trochu se uklidní. Byla jsem z toho docela špatná, ale pak jsem měla starosti s Damíkem, nemocnice, operace a tak jsem ho vypustila z hlavy. Teď mám přerušeno, protože v letním semestru už si nemám co zapsat, jen v zimním.
@boudova Já ho mám v plánu už přes půl roku, chtěla jsem si ho nadělit k Vánocům, to nakonec nevyšlo, tak teď na narozeniny do toho zřejmě praštím. 😀 Jsem totiž šila ohrnovací kalhoty a jsem běsná z toho, že musím ty švy obšít stuhou, neb jak se mi ten manžestr třepí, tak to vypadá děsně, byť šito overlockovým stehem.. 😒
Obálku s nadpisem OL jsem už měla taky založenou, ale přepsala jsem ji na něco jiného, do září totiž času dost, tak můžu spořit pomalu, ale šít potřebuju teď. 😀
@lucijan já mám taky neorigoš a dobrý a i zapošívání jde
@sinala mne vadí na kráčajúcej ten lomoz, veľký hluk to robí, a hrozne pomaly sa mi zdá, skúšala som šiť finerib bambusový, a nezdal sa mi rozdiel s kráčajúcou a bez, vravím, ten lomoz tam bol, ale šev sa mi zdal byť rovnaký
@lillyzelvicka díky! a jakou máš, vzpomeneš si?
@ucitelka70 hmmm 😒 hodně si slibuju, že mi pomůže na PUL a právě na švy na úpletech hlavně, co neušiju na OL.. hluk mi nevadí, horší než OL to snad není 🙂
a dvojjehla a kráčející patka jdou dohromady?
@lucijan možno zato robí hluk, lebo je to už 30 ročná veritaska..... a asi podávač hrkoce s patkou? neviem..... iba to som zatiaľ skúšala, a šila som mei tai, polstrovala, ani ma nenapadlo patku použiť.....
@aerin gratulace
@jam3 nech tu školu uležet, třeba se změní učitel 😉 Hlavně jestli už je Damíkovi líp.
@lucijan taky mám neznačkovou na brotheru BN27 a zakončuju normálně. Jen mi přijde, že se nedá použít na vyšší látky.
@stassy já už bez OL nemůžu být 😀 měla jsem ho půjčený na vyzkoušení a po 14 dnech bylo jasné, že jdu do svého. Mám janomé i s nějakýma bonusovýma patkama, ale ještě jsem je nevytáhla 😖 A nitě teda žere hodně. Už mám jen kóny. dobrý manuálek co všechno OL umí
už to tu někdo dával.
@ngvadi dej se dokupy. Pak se ozvi, máš u mne ještě to pruhovaté froté
Prosím- opakuji dotaz 🙂))
jak se správně používá kopírovací či krejčovské rádlo (zubaté i hladké)? díky moc!!!
@veronik77 tak já se s tím setkala jen jednou..a už je to teda dávno..
byl k tomu ještě takový pokřídovaný papír..a používalo se to místo kličkování (či jak se tomu volnému prostehovávání , kterým si proznačuješ střih i na druhou půlku, říká)..a funguje to tak, že jak stříháš přehnutou látku..tak na jednu to nakreslíš křídou..pak obě vystřihneš..a pak přijde na řadu to rádlo...papír dáš mezi ty díly jako kopírák a po té straně kde máš křídu to přejedeš a máš to vyznačené i na tom druhým dílu....Tý jo tuším, že to píšu hodně blbě...tak kdyžtak se ptej co a jak myslím 😀
@zhrkz ja nemám kupon, ale nejaké zľavové body, či čo, neviem, čo s tým
@jam3, tyjo, to je fakt pablb:( tak snad se to příští rok povede... a co vlastně jste absovovali s Damíkem? já jen vím, že nějak furt marodil...
@veronik77, alinn to myslim popsala dobře... dá se to použít i na přenášení střihu z burdy, dáš si látku, na to kopírovací papír, na to plachtu se střihem a rádýlkem přejedeš, co potřebuješ, a máš to nakraslený na látce 🙂
@lucijan ja som to neriskovala a kupila som si origo brother kracajucu a zatial som veeelmi spokojna....a s tym zakoncovanim, mne to normalne ide. Skusala som to najprv pomaly, len kolieskom tocit, aby sa to nedajboze nezaseklo, ale islo to v pohode, tak neviem....preco tam pisu ze to nejde...

Budu mít už asi po milionté opakující se dotaz na ty z vás, které vlastní overlock - co všechno je k němu potřeba nebo dobré mít? Nějaké spešl jehly, patky, jiné vychytávky? Předem moc děkuju za rady a typy. 🙂