icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vevercam
22. mar 2012

@barcav Dekorace super, ale ta čepička je naprosto luxusní, moc se mi líbí a parádně sedí 🙂
Prozradíš, odkud máš střih? taková by se nám taky hodila 🙂

lenasss
22. mar 2012

tak mi ted přišel balík odstřižků z MTX čekala jsem jen odstřižky a jsem mile překvapena 😀 😀 ještě čas na šití a bude štastná 😀 😀

eldwen
22. mar 2012

@lenasss kde se tam daji objednat ty odstrizky? nebo to mas od nekoho? dik

palosek
22. mar 2012

@petkasv taky se mi to tak jeví 😀 a pěkné šatičky 😉
@barcav na té fotce ani nevypadá, že by se kroutil 😀 je pěkná

xashen
22. mar 2012

@lenasss Taky mi před chvílí dorazil 30kilový balík s "odstřižkama". Objednávala jsem už podruhé a tentokrát jsem trochu zklamaná. Minule jsem měla velké množství barevných fineribů a patentů (sice tak 20-40 cm od každého, ale bylo to hodně barevně pestré). Tentokrát mám pocit, že mi poslali převážně bílou, šedou a černou. Ale jinak jsem nadšená, je tam i spousta velikých mnohometrových kusů. Zaty peníze ůžasné. Už peru první dávku. Třídit to budu až po vyprání.

xashen
22. mar 2012

@eldwen Moraviatex vždy čas od času prodává odstřižky. Po desetikilech za 250,- Nemáš žádnou kontrolu nad tím, co příjde. Obvykle se jedná o 20 cm kusy, začátky a konce rolí. kazy, díry, látky popsané nevypratelným fixem. Ale mezitím bývají naprosto úžasné skvosty. Veliké až mnohametrové kusy. Prostě absolutní směska. Jakmile se jim to objeví v nabídce, většinou to strašně rychle zmyzí. Já tentokrát brala už podruhé.

lenasss
22. mar 2012

@xashen tak já tam mám spoustu látek a barevně asi vše i proužky a je tam hodně teplákoviny veliké kusy vyjde i mhd na tepláky a taky úplety ve velkých kusech to budu mít i tričko tak jsem velmi spokojená měla jsem jen těch 10kg a pošiju celou rodinu 😀 😀

xashen
22. mar 2012

@lenasss Jojo, rozhodně se to vyplatí 🙂.

boudova
22. mar 2012

Dorazily látky od @membri 😀 😀 😀 😀 😀

eldwen
22. mar 2012

@xashen maji to vzdycky mezi poslednima pridanyma nebo jak se to da vychytat? teda jeslti neprozradis nejake prilis velke tajemstvi 😉

ngvadi
22. mar 2012

tyjo, holky, to je tak na palici, každý jaro, jak začne bejt hezky, já lehnu s nějakým hnusem... předvčírem jsem ještě z posledních sil ušila budle svrchňáky, protože jí nějak začaly bejt všechny malý (foto bude jen co mi drahý sdělí, kam zahrabal foťák), a včera večer už jsem jen funěla, v noci 38,5... statečně jsem vydržela nesrážet....

@aerin, tyjoooo, to jsou zprávy, moc moc moc gratuluju a zase zoufale závidim :D hele, jestli se můžu zeptat, tys po dokojení přibrala? já se bojim, že jestli budu furt takhle vyhublá, tak se dvojka hned tak nepovede :(

xashen
22. mar 2012

@eldwen byva to v sekci Vyprodej 🙂

animal
22. mar 2012

@xashen jéé to ani nevím a to je 250kaček s DPH?? a jaká bývá pošta za těch 10kg cca 150? ikdyž ty jsi brala 30kg viď? 😀

boudova
22. mar 2012

Hehe, tak tady se ještě strhne boj o odstřižky 😀 😀 😀

ngvadi
22. mar 2012

taky bych brala odstřižky, ale už je v nabídce nevidim:( budu muset moraviatex sledovat průběžně :D

esteruska
22. mar 2012

jsou tam jen froté odstřižky

ngvadi
22. mar 2012

aha, už to vidim, oni to maj jako normální artikl i s obrázkem🙂 chm, ale zrovna froté a po čtvrt metru by u mě asi využití nenašlo... leda udělat kolekci ručníčků a bryndáčků :DDD

aerin
22. mar 2012

@ngvadi ja jsem jeste nedokojila😀 ale jo, od novyho roku celkem pribiram

holky a kde se to na tom MTX da najit, kdyz to maji?

komisakpd
22. mar 2012

baby som dnes taka nervna...Maxim je chory, tak je mrzuty ze az...uz nemam nervy...a este k tomu socialka mi nevyplatila matersku tento mesiac...zevraj tam nemali rodny list malej Rity..co sme im samozrejme davali..asi 100koopii..a oni to akoze nemaju..taks me poslelali znova...a oni ze mi poslu hned peniaze...to bolo v utorok..dnes stale nic..mm tam volal ze az zajtra pojde prikaz..takze najskor budu v pondelok...dokelu..a dovtedy z coho mame zit? poplatky neodisli..ale koho to zaujima...hlavne ze nejaky politicky uradnici zarabaju aj 4tisic€ 😠 😠

baarca
22. mar 2012

@aerin Moc gratuluju a tfuj, tfuj, tfuj, ať je všechno v pořádku.

@ngvadi Neboj, já původně plánovala před 2 lety, že někdy na podzim odkojíme, pak se snad dostanu na normální váhu, spustí se MS a pak snad druhé mimino... no, a nakonec z toho byly 2.9. dvě čárky, aniž bych ten předchozí plán realizovala a aniž by proběhla jediná MS.

komisakpd
22. mar 2012

@baarca si otehotnela aj ked si este menzes nedostala?

petkasv
22. mar 2012

@ngvadi u nás je ten samý problém, jak si sem děsně vyhublá, a MS mi dorazila až když bylo malý přes 8měsíců, a od tý doby nemám ovulku, já už i sekla s kojením, byl jí rok a mateřskou mám na dva roky, mám ještě duben a květen a když se to nepovede, je to v pytli, do práce sice chodím, ale není to moje původní práce a tam si mě nenechají, a v mojí původní práci se propouští o sto šest, školství jde jaksi do prd.... a to nemluvim o speciálním kde to už v tý prd... je ☹ takže jestli jeden úža říďa tady u nás nevyhlásí konkurz na úču tak jsem nahraná a když ho vyhlásí kde je psáno že já vyhraju, že? Takže u nás už je z toho ponorka ☹
@aein přeju ať je všechno v pořádku, když jsi takhle na začátku a ať se drobkovi u tebe líbí 🙂

xashen
22. mar 2012

@animal Jojo vypadá to, že o příští odstřižky se strhne bitka 🙂 . 250 bez dph, ale poštovné drahé není. Teď jsem platila 996 a bylo to za těch 30 kilo včetně poštovného a DPH.

veronik77
22. mar 2012

@aerin gratuluji 😀

ngvadi
22. mar 2012

@baarca, hezký 🙂

@petkasv, já taky ms ještě nemám, a to je budle už 10m a kojí se celkem málo (aniž bych to chtěla nějak omezovat, prostě zblajzne na co přijde jinýho a mlíko má už jenom tak na chuť). a mám 45kg :( teď teda úplně těhotnět ještě nechci, i když kdyby to přišlo, byla bych štěstím bez sebe (to jsou ty hornomonální paradoxy:D) ale radši bych rodila podobně jako budlu někdy na jaře, tak to zatím může ještě vydržet🙂 a další věc je škola, že, ehm. a nejen moje, ta by se nějak uplichtila, ale hlavně mužova...

aerin
22. mar 2012

diky holky🙂

@petkasv ja jsem prvni MS dostala kdyz bylo malymu 15 mesicu 😀 a celkem jsem ji mela myslim 3x nebo 4x

zojec
22. mar 2012

odo mna dnes len rychla kruhova tociva (aspon dufam) sukna 🙂

petkasv
22. mar 2012

@ngvadi no to máš míň než já ☹ to je taky děsný ☹ a školu moc neřeším, nějak se to doplácá, ale chápu že jeslti muž taky studuje musí to být náročný ☹
@aerin mě ani tak o MS nejde jako spíš o tu OVU ☹ páč bez ní to taky nejde ☹

lenasss
22. mar 2012

@animal
já brala 10kg a poštovné bylo 150kč a těch 250 je bez dph tak to stálo i s poštovným 456kč