icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wewe22
23. mar 2012

ahojte mam otazocku potrebujem na leto nejake rychlo schnuce vkladacky s mikrovlakna a neviem kolko vrstiev dat, bambusove mam 4vrstvy a po troch hodkach su totalne precurane

papajka7
23. mar 2012

baby idem robit vkladacky z bambusoveho frote,aj s bambusovokonopneho frote s ktorej strany ste davali dotykovu vrstvu,s tej barancekovej alebo hladkej?

papajka7
23. mar 2012

e este aka je idealna velkost vkladaciek do kapsoviek?

boudova
23. mar 2012

Tak........a mám objednanou kráčející patku 😎 😎 😎 😎

kuna
23. mar 2012

Holky, prosím o pomoc..jsem z té bundy fakt zoufalá, proč se já trotl do takových věcí pouštím, už tu nad tím fakt brečím ☹ . Našila jsem zip, ale nevím, jak to udělat, aby byl u krku hezky i zevnitř. Protože když bude bunda rozepnutá, tak to bude vidět a takto se mi to vůbec nelíbí. Zevnitř má bunda kolem zipu takový ten pruh, co se našívá v rameni, nevím, jak to popsat. Jenže ten je souběžně s tělem bundy a ten kousek, jakoby vnitřek kapuce, je "nahatý". Je to vidět na fotce. Co s tím? U bund s podšívkou to není asi problém, ale soft podšitý nemám. Jak jste to řešily vy?

alinn
23. mar 2012

@kuna a co podšít tu kapuci?

terezita
23. mar 2012

@kuna bych pres to neco nasla.. kus farbenmixi stuhy nebo lemovaci gumicku nebo tak neco..

lucijan
23. mar 2012

@boudova a jakou? včera jsem to tady řešila....
mě zase dneska přišel novej OL, tak mám radost jak malá, dokonce se mi o něm v noci zdálo 😵

aerin
23. mar 2012

@kuna ja bych to taky videla treba na lemovaci gumicku 🙂

boudova
23. mar 2012

@lucijan Já mám bernette od berniny, takže jsem si pořídila origoš. akorát tam mám stroj na servisu, v po si to vyzvednu i s patkou a dvojjehlou 🙂

Jakej OL máš?

vevercam
23. mar 2012

@kuna Bundu jsem ještě nešila, původně jsem myslela podšít kapucu suedeclothem, ale taky se mi líbi, jak to mají udělané na mé origoš bundě - kapuce je podšitá kouskem softu jako to máš pod zipem a vzniklý tunýlek slouží pro tkanici, fotečku vkládám

palosek
23. mar 2012

@kuna já podšila jenom kapucku....a jen stojáček u krku. http://kucpav.blog.cz/1203/softbundicka-pro-net... ...na té poslední fotce 😀

wewe22
23. mar 2012

@papajka7 ja mam vkladacky z bamb frote dala som z jednej strany tu chlpatu a zdruhej hladku ale na ritku davam len tou hladkou stranou a bamb-konop davam len do kapsoviek lebo sa mi zda drsny a velkost dlzka ku mam vsetky 40cm a sirka zalezi od kapsovky ja mam okolo 13cm

lucijan
23. mar 2012

@boudova brother 3034D, prodala jsem svůj starej singer na aukru 😎

zojec
23. mar 2012

@papajka7 ja striham do kapsoviek 60x13- 3 vrstvy (skladam na polovicu)a malu 30x13 - 2 vrstvy, tie sa mi osvedcili naviac 🙂 a kt. bmb frote mas? to s pes? to davam sluckami vonku 🙂 a ked nejaky flis, tak davam tu chlpatu stranu dnu, lebo po par praniach zlahne a nevyzera to dobre..
@wewe22 no ja ti neviem, ak ti 4 vrstvy precura rychlo, tak toho mirkovlakna aspon raz tolko.. ale to bude schnut asi este dlhsie.. co keby si si z bmb urobila vkadacky 33x40 z 3 vrstiev? a skladala na tretiny? to by si mala 9 savych vrstiev..

kuna
23. mar 2012

Děkuju za rady, jsem věděla, že se tu na vás můžu spolehnout 🙂.
Našívat stuhu tam nebudu, protože bych to neudělala hezky z té lícové strany - v tomto už se znám, na tohle fakt ještě nemám 😀. Ale jinak dobrý nápad.

Takže buď podšiju kapucu, nebo se mi i líbí, co ukazovala @vevercam. Uvidím, co pro mě bude jednodušší (a jestli mám látku na podšívku).

@palosek máš to moc hezký, takový precizní....k tomu já musím dospět taky 😉

anelisa
23. mar 2012

@animal dakujem 🙂 uvidim, ci zozeniem bambus v klasickom obchode, medzicasom som objednavala z e-shopu s latkami nejake veci a nechce sa mi zase kvoli kusku latky platit postovne.

lucijan
23. mar 2012

@wewe22 já bych na vkádačky mikrovákno nedávala, radši víc bambus vkládaček, co nejdelších (takové ty "nudle") a k tomu třeba ještě menší, nebo dvě na sebe, ať to rychlejc schne, spíš to vrstvit, časteji měnit..
Mikrovlákno mi přijde totálně nesavý, když vezmu hadr, co s ním utírám kuchyň, tak nic moc nenasaje...

katka82
23. mar 2012

Holky tak jsem dneska při brouzdání po netu našla obchůdek se super dětskýma látkama 😵 😵 no hnedka jsem udělala objednávku za litr 😅 😅 : http://eshop.mechulka.cz/ 😵

papajka7
23. mar 2012

@zojec dakujem tak nastrihala som,dufam ze vecer obsijem 😉

luksi
23. mar 2012

Dobrý den i když sem nepatřím,mohla bych Vás poprosit o radu? 🙂 Chtěla bych malé ušít hrací deku ale nevím co dát jako výplň.Poradíte mi prosím 😉

zojec
23. mar 2012

@luksi vatelin, alebo tenky molitan

luksi
23. mar 2012

@zojec děkuji 🙂

laurinka25
23. mar 2012

Ahojte, idem si k vám pre radu ☹ mám nové plienky BumGenius 4.0 Albert a chýba tam jeden patent v tom dvojrade (tretí z ľavej strany) myslela som si, že tam ten jeden len doplním ale patentky ktoré sa predávajú na deti v bavlnke s tými nesedia.
Tak moja otázka znie:
Dali by sa vymeniť všetky patentky tak aby sa plienka nepoškodila?
Ďakujem za každý dobrý nápad. Maja

michamicha
23. mar 2012

@zojec @luksi molitan se možná bude líp šít (záleží ale na tloušťce), ale zase jeho nevýhoda je v tom, že při častějším praní se pak může začít drolit a hůř schne než vatelín 😖

luksi
23. mar 2012

@michamicha děkuji,tak to bude asi lepší z vatelínu 😕

zojec
23. mar 2012

@laurinka25 ako ze nesedi? mne sedeli v pohode, teda neviem aka je ta albert, tu som nemala.. ale myslim, ze vsetky patentky su rovnake.. resp. podobne .. a celu plienku by som nemenila ani nahodou, to sa ti bez poskodenia nemusi podarit a tie patentky sa brutal zle vyberaju.. to uz radsej usijem novu :D
@michamicha vidis to ma ani nenapadlo, to drobenie... potom mi doslo, ze tam miesto vatelinu moze ist teoreticky flis 😉

laurinka25
23. mar 2012

@zojec Volala som s tou pani čo ma ten obchod, tak ona skúšala pripnuť patetnku BumGenius 3.0 na tie patentky čo ona predáva, tak vraj majú iný rozmer. Je možne že tie novšie 4.0 majú aj iné patentky? A ty si ich menila na plienke BumGenius a v pohode ti to sedí? Ďakujem 🙂

zojec
23. mar 2012

@laurinka25 ja som nabijala na flipku, mam pocit, ze tie original su trosicku mensie, ale v pohode mi to drzi. tak neviem.. ono zas na jednej patentke cela plienka nestoji, okrem toho je tam este jedna, co to podrzi.. no pokial je este v zaruke, tak ju vrat , myslim, ze mas narok na novu 😉

wzorcek
23. mar 2012

@laurinka25 ahoj, ja som teraz skusala pripnut patentky co mam na sitych plienkach z detivbavlnke na bumgenius a uplne v pohode mi to sedelo, tak podla mna to bude sediet aj tebe. podla mna to stoji za vyskusanie. nebyvas niekde blizko, ze by si sa s niekym dohodla aby ste to vyskusali? resp. aj by sme ti tam tu jednu patentku nabili, lebo asi ani klieste nemas...
a inac suhlasim zo @zojec myslim si ze tie plienky stoja dost peniazkov na to aby ti ju mohli vymenit za novu