icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
23. mar 2012

Holky přidávám další fotky včerejší legíny (chybí mi tam fialový, dítě je zaprasilo 🙂 ), čepice, svetry, a mikina 🙂 🙂

papajka7
23. mar 2012

@petkasv wau parada krasne 😉 a mala je na tej fotke v obyvaku na zozratie 😵

petkasv
23. mar 2012

Děkuju je to parádnice 🙂

animal
23. mar 2012

tak konečně jsem pořádně odzimovala po těch hoňkách se softem své stroje 😀 😀 nejprve jsem musela ale látat manželovo rifle 😝
jedná se o šatičky z tenkého softu, dole ozdobná výšivka a nahoře lemováno bavlněných šikmým proužkem

animal
23. mar 2012

akorát tam asi hodím ještě nějakou mašli nebo něco na rozhraní té šedé a ialové do toho skladu

mehlo
23. mar 2012

@animal jojo něco tam chybí.

animal
23. mar 2012

@mehlo no budu se muset vypravit na lov do galanterky 🙂 jak je v práci?

beky52
23. mar 2012

@petkasv fakt su super tie šaty,,si dobrááá 🙂

laurinka25
23. mar 2012

@zojec @wzorcek ďakujem dievčatá, ste zlaté to som potrebovala počuť, že malo by to fungovať 🙂 Tak ta plienočka my prišla už po reklamácii ( najprv sa mi pustilo očko pri patentke, keď som ju prvýkrát odopla a chcela ju zmenšiť ☹ ) tak preto by som to chcela riešiť trošku jednoduchšou cestou ako je reklamácia, ale ešte uvidím.... a keď to bude sedieť aj s tou novou nabitou tak budem rada. No a bývame 30 km od Prešová...... a kliešte nemám.
Ešte raz ďakujem 🙂

mehlo
23. mar 2012

@animal bohužel nijak, musela jsem skončit kvůli živnostáku a ted hledám klasický zaměstnání
IP

mooncaa
23. mar 2012

@kuna Jak si spokojená s Caramellinýma tréninkáčema? My zatím jen plenkujeme, ale jestli se dají použít i jen jako PUL kalhotky s vkládačkou. A jdou svlékat i vcelku (až budeme opravdu trénovat)? Nám klasické AIO moc nesedí. Moc se mi na fotkách ty trénninkáče líbí, tak potřebuji něčí reference i z praxe.
A jestli to čte Caramilla, tak je může taky vychválit. Potřebuji zjistit výhody a nevýhody tohoto druhu látkování.
Dík.

beky52
23. mar 2012

@petkasv prosím ťa..tu fialovu čiapočku si háčkovala ty?..plíz návod 😉 díky..všetky tvoje veci su nádherné 🙂

kuna
23. mar 2012

@mooncaa myslím, že jo, záleží na tom, jak moc ti dítko čůrá. Přece jen tréninkáče nejsou určeny na plnou nálož. Dceři stačí jedna hodně savá vkládačka, na spaní se jí tam vejdou i dvě, ale už je to víc nacpané. Nejsou tak vysoké, jak klasické PUL svrchňáčky, dělají malý zadeček. Dcera v nich má větší volnost, než v látkových plenách.
Já je teda rozepínám, ale stahovat jdou taky. Záleží na materiálu, který použiješ na vsadky. Je dobré něco s příměsí elastanu, já dala napoprvé finerib (bavlněný) a druhý den jsem je přešila, protože to moc nepružilo.
Celkově jsem s nima spokojená hodně. Dcera má teď období, že nočník celkem bojkotuje 😒 a tyhle tréninkáče zatím udržely všechno. A to rozepínání je výhoda, když udělá bobek, že to nemusíš tahat přes nohy 😉 .
Radila bych ti ušít si je a v nejhorším je budeš mít na později, zas budou jak najíté 🙂.

eldwen
24. mar 2012

díky, všechno proběhlo v pořádku, mám vypráno 😉

kajark
24. mar 2012

SK baby, kde ste kupovali reflexnu paspulku v metrazi? co som nasla tak to len VO - celych cca 50 m a tolko teda nezuzitkujem ... diky za rady...

lenasss
24. mar 2012

tak můj první výtvor po porodu 😀 😀

mikulka45
24. mar 2012

@kryska5; @papajka7; @ucitelka70; @wzorcek; @beky52; @anielik; @sisa.b; @dugyna halooo, mtx je uz u mna 😉 v pondelok to idem doplatit, potom vam dam vediet, kolko doplatite mne...asi buduci tyzden stvrtok by to mm mal odviezt ku kryske.

dobrovolne sa priznavam, ze som sa pokochala aj nad vasimi latkami, dufam ze nevadi 😅 a mate sa na co tesit 😉

wzorcek
24. mar 2012

@mikulka45 super 🙂 ja by som v tych latkach asi aj spala, tak jasne ze sa kochaj kolko vladzes 😀

wzorcek
24. mar 2012

@laurinka25 a ktorym smerom od presova? my casto chodime z KE do tatier, napr. na velku noc mame cestu, tak ak by sme to mali po ceste, tak sa mozeme nejako dohodnut. a akej farby by si tu patentku potrebovala? mozno aj mam. napis do ip, nejako sa dohodneme 🙂

petkasv
24. mar 2012

@beky52 jj háčkovala ta tmavá je pecičková http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4677 a ta světlá je tady http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=9204 🙂 jinak ta pecičková je skvělá na zima/jaro takvoý ten přechod, je teploučká 🙂

michamicha
24. mar 2012

Ahoj, koukala jsem do tabulky a udělala tam zvýraznění u některých položek, kde chybí jen pár kousků pro naplnění minima, jsou zvýrazněné oranžově. Ty položky které jsou označené červeně, tak u těch toho chybí do minima ještě dost. Zeleně zvýrazněné jsou položky, které se budou objednávat, kde bylo naplněné minimum. V případě, že to vyjde např. na 1,5 balení, tak objednám 2 balení a rozdělím to mezi ty, které si to objednaly nebo nabídnu v přebytcích. To se domluvíme potom.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

A ještě jsem se chtěla zeptat, jak moc na to objednání chvátáte, jestli by se nevyplatilo počkat ještě pár dnů, třeba by se naplnilo minimum u víc položek 😉 Dejte mi prosím vědět jo?

mooncaa
24. mar 2012

@michamicha Já bych klidně i chvilku počkala, ještě chci nějaké nitě, ale musím vytáhnout látky a nitě, co mám a zjistit, co mi chybí.

beky52
24. mar 2012

@mikulka45 už sa tešíme na látočky aj my..a čakáme dalšie info...za kochanie nad našimi látkami si aspoň nemusela platiť 😉 ako my 😉 ..dufam to kryske do veľkej noci stihne ..a vdaka aj tebe za spoluprácu 🙂

beky52
24. mar 2012

@petkasv super...díky si zlatá..teraz som iba kuk na sekundu..večer ich preštudujem.. 😉

evaon
24. mar 2012

@kajark ja som pred par tyzdnami kupila cez bazos. http://ostatne.bazos.sk/inzerat/13414278/Reflex...
Tipujem, ze si kupila cely balik a takto sa jej zbavuje :o)

kalman
24. mar 2012

Ahojte nakukla som ale nestíham 😀 tak foto výrobkov snáď zajtra , som teraz nejak rozbehaná. Slniečko vykuklo a aj prechádzky pribudli 😀

ucitelka70
24. mar 2012

@mikulka45 tešíme sa :D, budeme mať naraz softky, nažehlovačky, mtx aj mráza 😀

volpaia
24. mar 2012

@michamicha Za mě klidně s objednáním počkat, nijak nespěchám, v šití mám pro časovou tíseň pauzu. 😉

dugyna
24. mar 2012

@mikulka45 juj super parada :P tesim sa.nie nevadi aj ja by som sa asi tiez kochala 😀 😀 😀 😀 😀 😀

papajka7
24. mar 2012

@mikulka45 jej super 😵 ,jasne,ze sa kochaj,poznam ten pocit,aspon budes vediet co nabuduce budes chciet objednat 😉

@ucitelka70 ano ja takisto,no a dnes ma napadlo,ze ja uz ani netusim co vsetko som naobjednavala a co s toho som mala v plane usit 😅 ,to bude ina sranda ked to pride,ale hrozne sa uz neviem dockat 😅

inac dnes som usila prvu kapsovku pre Barborku,hned sme ju odskusali ale niekde som spravila chybu,cela naloz skoncila na posteli 😝 ,lebo som ju kojila a lezala na boku,takze okolo noziciek jej to vytieklo 😠 ,davala som do vnutra dotykovu vrstvu bambusovy aksamit,tak ten uz radsej do plienok nedam,idem na druhy pokus minky a suede tak by mal byt vysledok o nieco asi lepsi 😅 ,dufam