Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kajark síce to nie je paspula..ale kukni sa..http://kremik.sk/reflexna-paska-nasivacia-c-121... maju super veci..včera som objednala za 29 eur 😝
@papajka7 vatelín uvádí většina výrobců praní na 40, ale já peru i na 60 a nic se mu nestalo 😉
Holky víte co se stane, když mamina na mateřský, která musí nastoupit do práce jelikož všechny prachy utratila za látky pro dítě, zjistí že nemá co na sebe? No ušije si něco 😝 dneska to potkalo i mě 😝 a tak jsem sedla za stroj a spíchla si na rychlo triko, který je dlouhý a úžasně sedí 🙂 mé zjištění, že fakt nemám co na sebe, kromě košilí, který teda šít nebudu 😝 bylo děsný a ještě horší, když jsem zjistila, že na účtu je nula, nula prd a že si jako ani nic nekoupim, takže mě to donutilo k tomu si něco ušít 🙂 a to jsem na dospělího člověka šít moc nechtěla 🙂 foto na modelce není potřeba 😝 😎 brou noc 🙂
tak jsem jaksi zjistila, ze budou nejake dalsi prebytky 😠 😠 😠 😠 😠
se na to muzu ......... 😖 😖 😖 😖
kazdopadne zbylo mi prozatim 2 m Oboulíc 100% bambus přírodní
3 m slunecnicovy finerib
x m fialovy finerib a zbytek jeste nevim... to vazne neni mozny.. vsechno prepocitavat znova ☹ ☹ samozrejme ty kteri uz maji byliky u sebe, tak jim rozdil doposlu.. jinak me zbejva posledni stranka lidi
takze pocitam ze to vsechno do uterka odejde..
a to jsem to dneska chtela mit hotove, takze zase nic.. pokracovani bude zitra 😠
a zbyde i Lama - cervena, svetle modra, mozna i ruzova a zelena
Ahoj holky. Promiňte, že se vám tady vtírám do diskuze, občas mrknu na veše krásné výtvory. Všimla jsem si, že hromadně objednáváté látky.
Já bych chtěla objednat z moraviatexu:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Pokud by měl někdo zájem se přidat, písněte do IP.
Nebudu účtovat nic navíc, jenom poštovné. 😵
@papajka7 ten akskamit, je zo zaciatku dost hladky a nesavy, mozno to spravi par oprani.. este ma napadlo, ze boli slabo utiahnute gumicky 😉 treba tie plienky dobre poutahovat 😉 inak ani ja uz vobec netusim co som naobjednavala :D :D z mylly viem len o merine.. ostatne uz vobec netusim.. s kazdym balikom mi pride aj prekvapko 😀 vianoce uprostred jari 😉
Ahojky, MYLLY tabulka s přebytky je k dispozici, kdyby měl ještě někdo zájem 🙂
@michamicha no já dneska došila lama vestičku, původně se mi nechtěla šít na zip, ale nakonec jsem ho tam dala a je to fajn. Foto pak dodám 🙂
jo, ještě jsem chtěla informovat, že vzhledem k vašim reakcím na posunutí uzávěrky hromádky na stoklasu a vtc, se uzávěrka posouvá na pátek 30.3.2012 🙂 koukala jsem, že se u dost položek naplnilo minimum, tak snad se u stoklasy přehoupneme přes 4000,-Kč bez DPH, aby bylo poštovné zadarmo 🙂
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
ja som dnes recyklovala elastické rifle, nikdy viac.......
vôbec sa mi nepáči, ako stojí kabátik..... a k tomu som aj nohavice ušila, tie sa ešte dajú..... škoda bolo fineribu tyrkysu, čo som použila na patenty.....
na drobcovi sa to akosi odúva...
Ahoj , šila jsem teď trička z fineribu jen OL stehem bez kráčející patky a teda bylo to dobré, bez vlnění...jen do té doby 😠 , než jsem vzala dvojjehlu a chtěla si to "vylepšit" na tom svém triku kolem krku...děs 😠 😠 Ale prý to vypadá jako úmysl 😅 😅 😅 To byla kombinace finerib+ patent...a vlnky byly na světě 😖 Malé jsem triko lemovala raději fineribem...a to se mi při šití už nezvlnilo...
Jinak mám další tip barevnou kombinaci...šedá lama + tyrkys patent na lemy. 😅 ....už aby byla hotová 😵 😵 😵
Ahojky tak musím zkonstatovat že soft kalhotovina je fajn ale max do +6-10°C ale to už je v ní parno- zapařeno 😝 takže sháním něco víc paropropustného tipuju to na bavlnu 😀
@lillyzelvicka je to škoda viď, že se ta kalhotovina nedělá s lepší paropropustností. To už raději dám Marečkovi nebo sobě normoš soft s dobrými parametry. V té kalhotovině se člověk hnedka potí
@animal chodíš v těch soft kalhotách ? A jaký z nich máš pocit ?
@animal jako není mi v ní takové horko jako s tím flízem ale myslela jsem že to bude super na kolo nebo na běhání a to asi moc nee ta mez mezi tím kdy je v nich fajn a horko je malinkatá a je to fakt škoda jak můžou dělat takové blbé parametry zrovna u kalhotoviny .Neptala ses jich na to ?
@animal 😀 😀 ...jsem děěěsněěě fotogenická, ještě když mě nas...ou děti, které mě pak mají fotit 😀 😀 😀
@lillyzelvicka no, mě bylo taky v kalhotovině dost teplo, ale chtěla jsem z ní šít ještě bundu...tak ted nevím....a co mě děsně vadí je, že to při chůzi šustí.... 😅 😅 😅 😅 😅
@animal , @lillyzelvicka ...dělá vám to taky???
@lillyzelvicka ne neptala a budu se muset před příští objednávkou zeptat, zda neplánují sehnat lepší parametry. Já je taky testovala na kole a opravdu nich moch 😠

ahojky, včera mi maka přivezla vatelín co měla schovaný na půdě, byl zabalený, ale je krapet špinavý, nevím jak dlouho na tý půdě byl, půda je suchá takže není vlhký ani plesnivý.
Co myslíte ??
nevím na kolik ho mám vyprat stupňů, myslela jsem že bych ho použila do kapsářů atd...