Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@membri
Dík za balík na cestě, už se těším, potřebuju urgentně výplněk.
Nepsala jsem se do hromadného, psala jsem ti kdysi mail s prosbou, ať mi ho pošleš samostatně, že toho mám víc a cesta k Sufikovi mě vyjde jako poštovné. Ale teď jsem znejistěla, že píšeš jam+Sufik, jak to tedy je? Díky.
@maryol Ten kabátek, blůzka a čepička jsou nádherné. Taby by mne zajímalo, kde se ten tlustý flees kupuje. Já mám z toho asi jednu kupovanou mikinu a je úžasně jemná a krásně hřeje.
@kuna Koukám, že už začínáš šít rychlostí Caramilla.
Já teď zjistila, že když koupím soft, tak není potřeba mít jen nitě a podobné serepetičky, ale i finerib či patent na ladící čepičku.
ahoj, jdu k vám na radu, včera jsem koupila z druhé ruky použité plenky anavy na snappi sponku, ale jsou už dost jeté a mají na zádíčkách už napůl vytrhané takové ty cik cak gumičky, jestli víte, co myslím........dá se s tím doma ještě něco udělat, ty gumičky tam nějak došít? paní to jaksi do inzerátu vůbec neuvedla a z fotek to vidět nebylo ☹
holkyyyy, ja jsem zas leva jak savle☹ chci delat zakousovi mikinu z Ottobre 2007/4, s tema kulatyma kapsama a neumim se s nima nejak poprat 😅
http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2007_4/i...
http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2007_4/4... (je to cislo 11)
@membri no záleží to asi taky hodně na tobě, jak se k tomu postavíš. Já vůbec nevím co bych dělala, jak bych se zachovala a to podotýkám, že máme už delší dobu spíše neklapající manželství. Ale u nás je to zase o něčem jiném
@ptjj ahoj! jasně, že to půjde, rozpárej si ten OL okraj a ty gumičky tam došij znovu a v případě, že už budou v háji, tak si je taky vypárej a všij si tam normální prádlovou gumu. Lepší by byl ten lastin co Ivuska používá, ale ten asi doma mít nebudeš a normálně v galanterce ho asi neseženeš. Ty gumičky musíš přišívat trojcikcakem aby hezky pružily.
@caramilla až budeš dělat uklid v látkach dej prosím vědět hodně dopředu 😝 určitě se strhne bitka 🙂
Holky prolítla jsem fotky, krásné kabátky 🙂 ten lila ten mě dostal 🙂 venku je tak nádherně 🙂 že tu vůbec nesedím a to moje dítko je tam nadmíru spokojený 🙂 jo a sloníkový komplet paráda 🙂
ahoj, @terezita prosím tě, na kolik cca vycházel metr stuhy od farbenmixu když jste dělaly hromádku? já teď koukala na fleru co tam prodává jedna paní a nevim jestli si koupit u ní nebo počkat až zase bude nějaká hromádka, jestli se to vyplatí...
@michamicha zalezi podle toho, ktera to byla.
staly 28,60 31,20 a nejdrazsi byla za 39. ted je o 10centu zdrazili. a farbenmixi objednavku budeme delat v pulce dubna.
tady mas kdyztak odkaz na tu starou tabli, tam jsou ty ceny vypsane.
@aerin jestli on ten naplet neni moc dlouhy, pak by to odstavalo.. tohle bych sila vylozene jen z patentu, nic jineho bych na to radsi nepouzila..

@mehlo bohuzel jo ☹