icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
27. mar 2012

@stassy prosim tebe, dyt ty si ji zvladnes usit sama.. 😅 😀
@animal 😀 😀 😀 no ja uz cekam nekolik dni, cim to tu zasype @caramilla ta asi totiz dela, ze neco dela.. 😅 😀 😉
@aerin nekdo tady tu mikcu sil.. ale kdo to byl, to uz netusim.. ale tak jeste muzes kdyztak trochu vic prostrihnout ty otvory na kapsy, ale aby to pak zas nebylo az moc..

aerin
27. mar 2012

@terezita tak ja to asi necham na zitra a necham si poradit od maminky, hehe😀
jooo, nemas naaaahodou pul metra nejakyho cervenyho upletu s bilyma puntikama co se hodi napr. na podsiti kapuce, kapsy atd....?😀

kuna
27. mar 2012

@mooncaa mně ta čepička úplně neladí, ty barvy na fotkách zkreslujou, ale k sobě to jde. Šij barevně a bude ti ladit všechno se vším 🙂

@terezita to je fakt nádhera! Mně se líbí, jak dokážeš sladit obrázky a pravidelné tvary na těch sukýnkách! 🙂

@aerin jsi šikovná, že se s tím vůbec chceš poprat a věřím, že to bude vypadat moc hezky!

@ptjj já jsem taky z Prahy, tak kdybys chtěla, vypomůžu (pokud to není 20 plen 😀 )

kuna
27. mar 2012

@mooncaa jo a na caramilu teda nemám, to je tím, že dám vždycky několik fotek najednou. Teď zas bude pauza 😀

zojec
27. mar 2012

@terezita nadherne suknicky 😉 uplna krasa.. a este aj krasne nazehlene 😀 to je z 6tich casti?

terezita
27. mar 2012

@aerin co tu mam na obetovani tak to je akorat viskoza. jsout o velke bile puntiky na cervene.
@kuna mnoo, to jsem sahla vedle, objednavala jsem u mraze a blbe jsem se koukla na fotky, myslela jsem, ze ty obrazky budou mensi.. v prvni okamzik, kdyz jsem to vybalila, jsem jim to chtela poslat zpatky.. 😅
@zojec nene, obe patra sukne jsou ze 4.

aerin
27. mar 2012

@terezita tak ja spis asi shanim drobny, no☹ ona totiz kamaradka chce mikinu pro dcerku do cervena, nemam cervenej vyplnek, ale mam hnedej a objednanou velurovou cervenou muchomurku, tak me napadlo tohle, no...
kuuurna, tak co ted?😀

terezita
27. mar 2012

@aerin tak leda jestli tu jeste nekdo nema prebytek.. ten jemnejsi puntik byl z wendy, ale toho mam posledni pulmetrik a ten potrebuju.. ale treba jeste nekomu prebyva..
@boudova az na tu barvu.. 😀 😀 😀

boudova
27. mar 2012

@terezita no dobře no 😀

zojec
27. mar 2012

@aerin chcelo by to asi novu hromadku 😀 😀 😀 ja tiez milujem cervenu s bielymi bodkami 😉 ale na hromadky uz nemam najblizsie 2-3 mesiace.. tento mesiac ma to stalo aj s nitami straaaaaaasne vela penazi 😖 a to som si este dopriala aj ellevil satku 😀 😀

aerin
27. mar 2012

@zojec no oni to ted hlavne nemaj☹

aerin
27. mar 2012

@zojec juu, jakou? 😵
ja jsem mela vzdycky v planu, ze si na druhy mimi poridim jeste nejakej satecek, podle pohlavi...ale spis na to asi nebude☹
ja mam Didy LE Indio Primula (neustale ho ma nekdo pujcenej, na novoska uuzasnej) a Zaru Caffe...ale Z. se uz moc nenosi

zojec
27. mar 2012

@aerin ja som mala dydi standart, ale predala som, aby som z druhej ruky kupila ellevil jade, slivkovu (svestkovu), ale teraz boli na ellevilke akcie, tak som neodolala a zadovazila tuto zaru :
a chvalabohu ze nemaju tie bodky :D :D aspon usetrim, lebo by som isto neodolala 😉

aerin
27. mar 2012

@zojec krasny!🙂

ucitelka70
27. mar 2012

kočky poradte, idem vnúčikovi šiť z modro-bieleho pásiku - výplnek mtx - súpravičku na veľkú noc, ale ešte nemám ani námet, nejaké dobré tutorialy...... a aké farby by sa hodili na futrovanie pre chlapca?
(ja som chcela červeno-biele pásiky, ale aj tak každý vraví, že je krásne dievčatko, lebo má dlhé vlasy - už po špičku nosa.... nosí zatiaľ fontánku, dcéra ho nechce do jedného roka strihať)

Tak niečo chlapčenské...... mám tyrkys finerib, ale to mi je ľúto na podšívku dať, tam by stačil aj jednolíc, nie? ešte som nešila nič futrované -, no mám aj veľa žltého piké.....

mehlo
27. mar 2012

@ucitelka70 já šila z jednolícu. Ale nepochopila jsem teda jestli chceš šít spací pytel nebo overal jako pyžámko? já šila spací pytel- navrch jsem dala proužkovaný jednolíc a dovnitř beránka

ucitelka70
27. mar 2012

@mehlo nevyjadrila som sa správne, súpravičku na veľkú noc - myslela som nejaké oblečko, v čom sa mladý pôjde oblievať - mikinka a čiapka, alebo kabátik a gate..... niečo také....

zojec
27. mar 2012

@ucitelka70 ja som robila mikinu s podsivkou z jednolicu, navrch teplakovina ( vyplnek) finerib je fakt skoda.. este teoreticky by si tam mohla dat nejake tenke platenko.. napr. to z jysku 😉 mam akurat v plane taku vestu 😉

mehlo
27. mar 2012

@ucitelka70 jo tak, na to jsem teda taky mohla přijít sama

monr
27. mar 2012

@aerin niečo podobné šila @season má foto aj vo fotoblogu, také zelené, ak myslíme to isté, isto poradí, keď nakukne.

mehlo
27. mar 2012

OT jsem si nemyslela, že bude tak těžké najít si práci. Nikdy jsem s tím problém neměla a najednou, když to fakt nutně potřebuju tak nic.

monr
27. mar 2012

a zároveň obrovská pochvala za všetky dielka. 😀

beky52
27. mar 2012

@terezita krásne sukničky,,,tiež šité?..máš to zo 6 dielov..? mám dvojičky..na veľku noc by sa zišli..návod?.. 😉 je k dispozícii?

michamicha
27. mar 2012

@mehlo a ty jsi teda nenastoupila tam co jsi byla před mateřskou? jsem nedočítala, tak nevim jestli jsi to tu třeba nepsala 😖

sufik1
27. mar 2012

@jam3 balík dnes nedorazil, Možná zítra v poledne, ale ve 3 máme sraz s holkama ve městě. Jak jsi na tom čtvrtek, pátek? musím nutně do flex-texu. Dochází patenty a potřebuju úplet k olivovým hrošíkům a plavkovinu

a moje mikča z pirátské kolekce. Jen je mu hrozně velká, tak to chce ještě jednu menší. Víc fofo na blogu

veronik77
27. mar 2012

@kuna fial.lama bude naskladněná koncem příštího týdne 🙂 Nevím, jak to bude s poštovným,ještě mi pak zavolají...

michamicha
27. mar 2012

@terezita a pošleš mi prosím ještě ten odkaz? 😅

membri
27. mar 2012

@sufik1 jak to ze nedorazil? vzdyt jsem ho posilala obchodnim balikem 😠 😠

membri
27. mar 2012

@sufik1 tak to dorazi zitra, zrovna jsem se na to koukala.. je to proto protoze nestihli odeslat balik jeste vcera.. dovezlo se to tam po 16 Hodine a v 16 hodin odjizdi auto... takze to nestihli