icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
27. mar 2012

@palosek @mooncaa metráž vo Zvolene 😉

caramilla
27. mar 2012

@jam3 tý jo, tak to je hustý:( Přesně toto měl můj brácha, když byl malej a Dr. říkal "kdyby přišel o měsíc později, měl by doživotně těžké postižení sluchu. Tak ať je vše brzy OK!

@terezita Kamarádka, co to pro ni je, špič. kapucu nesnáší, já zase na šití nenávidím tu kulatou BLEEEEEEE

animal
27. mar 2012

@jam šmánkote chudák, to je mi vás tak líto, tfuj tuj ať je brzy fit a BEZ následků. Já jako malá měla časté záněty v pravém uchu a mám to tam nějak zjizvené a trochu hůř na něj slyším.

animal
27. mar 2012

@caramilla ta kombinace barev se mi moc líbí, povedená souprava. Je to křiklavější oranž že?? Ta hnědá barva stahuje tu křiklavost, takže takto se mi ta oranž líbí 🙂 a ušitá vypadá parádně

veronik77
27. mar 2012

@jam3 Tak to je dobře, že se to zlepšuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Držíme palce i nadále 😀

kuna
27. mar 2012

@caramilla se softem tě lituju, čerstvě vím, co je to zač, furt přešívat! Ale takhle na fotce to vypadá hezky a líbí se mi ta kapuce s kšiltem!

@jam3 chudák, tak snad se mu to už co nejdřív úplně uzdraví!

terezita
27. mar 2012

@jam3 jojo, ono to bude spis kvuli strihum 😀 😀 😀

caramilla
27. mar 2012

@kuna jj, postřehla jsem tvoji lapálii, jsem na tebe taky dneska myslela, škytalas? 😀 😀 😀 😀 Jo, dnes jsem ti poslala balíček RR151975004CZ
😉
@animal Hele, já jsem z té oranž byla nešťastná a teď jsem si ji zamilovala! Je mnohem hezčí než ta cihlová, je živější a teplejší, cihla je moc studená. Takže jsem nadšená. Přesně, s hnědou je to nádhera. Kalhoty jsem se hrozně bála, že budou popelářský, že jsou celý oranž. a fakt to vypadá moc hezky! Já jak jsem kdysi našívala ty javorový listy na lesního skřítka, tak jsem věděla, že tato kombinace je ono, kamarádku jsem přesvědčila, ať do ní jde, chtěla původně tu cihlu, ble, to by nevypadalo hezky 😀

veronik77
27. mar 2012

@terezita to už abych to začala prohledávat 😀 😀 😀

terezita
27. mar 2012

@veronik77 no to zacni! 😅 ja se tam vzdycky zaseknu, rikam si nene, uz zadny dalsi strih brat nebudu a prdlacky.. 😀 😀 😀

animal
27. mar 2012

@caramilla ano ano přesně jak píšeš, taky jsem se jí bála, ale ta tmavá barva ji hezky ztlumila a je hezčí než kombinace cihla -hnědá.

a jak je to u tebe s přebytkama ???? nutně potřebuju čoko finerib a jablko výplněk případně limeta výplněk

veronik77
27. mar 2012

@caramilla oranž. soft tady syslím už od podzimu, ale nakonec jsem z něj nešila - přesně aby dítě nevypadalo jako popelář... Ale pak jsem vymyslela kombinaci s hnědou (hnědá kolena a zadek u kalhot, boky u bundy) a teď čekám, jak A. vyroste přes léto do další zimy... No - a vidím, že jsem to nevymyslela špatně 😀 😀 😀 Moc se Ti to povedlo! 🙂

kuna
27. mar 2012

@caramilla jsem myslela, že se škytá, když se na někoho myslí ve zlém, ne? 🙂 A za balíček dík!

boudova
27. mar 2012

@animal díky, to jsem fakt netušila.

caramilla
27. mar 2012

@kuna no, tak tos správně neškytala 😀 😀 😀

Ha, KOLOMBO odhalil, že kupon na poštovné nad 1000 Kč je stále jeden a ten samý: nevím, jsetli to teda není podvod, své dva kupony jsem už udala, ale kód je úplně stejný, takže asi může ještě někdo využít ABCMSA9DMD
😀 😀 😀 😀

@veronik77 Jo jo, k dokonalé kombinaci barev dospějou po čase stejně mnozí, že...

@animal Fineriby nebudu dávat pryč, ale výplněk jablko zrovna 1m pryč dát chci. Furt ho nabízím všem možnejm zákaznicím a nikdo ho nechce 😠

veronik77
27. mar 2012

@caramilla a lilek prosím nebude? 😉

caramilla
27. mar 2012

@veronik77 asi kus jo, kolik potřebuješ?

veronik77
27. mar 2012

@caramilla metřík? či metr a půl? 🙂 díky díky díky

michamicha
27. mar 2012

@mehlo aha, tak to je mi líto ☹ držím palce, abys něco slušného našla 😉

michamicha
27. mar 2012

@caramilla tak ta hnědo-oranž kombinace je super 😉 já mám v plánu hnědo-tyrkys, viděla jsem na fotce u @animal ale šití si nechám asi až na podzim, teď má ještě jednu šusťákovou nepromokavou bundu co mu vydrží počítám až do léta a ušiju mu leda tak softový kalhoty do deště 🙂 i když teda nevim, jestli když bude 15 nad nulou a pršet, tak jestli mu v tom nebude i tak horko, já měla dneska ráno (bylo tu jen 7 nad nulou) jen tričko a softku a potila jsem se jak prase, on se taky dost potí 😖

membri
27. mar 2012

holky dneska budu vkladat ty prebytky, takze bude jeste jedna tabulka :D

aerin
27. mar 2012

@baarca juu, to by bylo skvely 😵

veronik77
27. mar 2012

@membri prosím - jen pro kontrolu - kolik mám nakonec té limet. lamy? moc děkuji!!!

membri
27. mar 2012

@veronik77 kouknu 🙂

membri
27. mar 2012

@veronik77 mas tam 1 metr lamy

animal
27. mar 2012

@membri jaké jsou barvy lamy k mání, že bych se optala sousedky jestli nechce?? Ona slintá nad naší lama vestou 🙂 a chtěla ji ušít

membri
27. mar 2012

@animal limetka, ruzova, cervena a modra 😀

beky52
27. mar 2012

@maryol to fakt?..dcera študuje vo Zvolene...tak poviem aby kukla..kedy si kupovala..a približná cena..?

animal
27. mar 2012

@membri a modrá je sv.modrá??

membri
27. mar 2012

@animal jj je