icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
27. mar 2012

@katka82 Dnes mi dorazila nějaká obálka, tak jsem si říkala, kdo mi co posílá a ona to dobrůtka od Katky 🙂 Díky moc.

daisyr
27. mar 2012

@boudova ty myslíš v tom objednávkovém listě, to si zase hrál můj mhd 🙂 , aby mi ušetřil trochu času 🙂

Jinak všechny chválím za krásné výrobky a já jdu zase balit 😝

terezita
27. mar 2012

@terezita haha, ja to zapomnela.. 😅 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
@beky52 je ze 4 dilu, dvoupatrova. navod neni, je to podle placeneho strihu.

terezita
27. mar 2012

@michamicha a ted jsem si to jeste poslala sobe.. no ja jsem dneska tydyt.. 😅

kuna
27. mar 2012

@veronik77 super, už se na ni těším! Snad by to mohli poslat nějak levnějc, když je toho kousek... 😉

veronik77
27. mar 2012

@kuna 🙂 Snad se mi Anežka do té doby vyzdraví.... 😢

caramilla
27. mar 2012

@boudova to je i na nas z zuzuklubu moc zuzu 😀 😀 😀 😀

@terezita - no jo, to má někdo času, co, že si může dovolit to takto před focením nažehlit 😀 😀 😀

caramilla
27. mar 2012

@michamicha na stuhy doporučuju veselou jehličku mimo Fler, vygoogli si její e-shop a tam ty stuhy jsou o malinko vyšší cena než přes Terezitu, takže já bych nečekala 😉

boudova
27. mar 2012

@caramilla no mě to zas tak moc růžové nepřišlo 🙂 přísahám, jinak bych si vůbec nedovolila, to sem házet...... 😀

boudova
27. mar 2012

Holky, hodila jsem dotaz i do plen, ale tam nikdo asi není, snad poradíte tady. Perete flísáčky HD na 40, jak doporučujou? Nebo na 60?

michamicha
27. mar 2012

@terezita dík 😉 tak jsem koukala a na tom fleru to mají o 7kč/metr dražší 😝 tak to si počkam na hromádku 😀

jo ještě mam dotaz na všechny, jaký používáte olej na šicí stroj? potřebuju ho teda spíš kvůli holicímu strojku, ale na stroj se taky bude hodit 🙂

michamicha
27. mar 2012

@caramilla jj, zrovna jsem na to koukla a na e-shopu má cenu o 4 kč nižší než na fleru, tak ještě uvidim 😎

terezita
27. mar 2012

@caramilla to vis, ja se tu nudiiim!!! 😀
@michamicha vesela jehlicka ma tu levnejsi varku, my to ted budeme mit o krapet drazsi. ale zase ja chci brat ty nove stuhy a ty jehlicka nema.. 😅
ad sici stroj, zjistila jsem, ze ten muj se nemaze.. jinak jsem si ale olej objednala na netu, kdyz jsem kupovala stroj, takze to je nejaky primo na ne..

michamicha
27. mar 2012

@terezita tak to já si počkam na tu hromádku 😀

animal
27. mar 2012

@boudova hele flíz se má prát na 30 max. na 40, ale je to jenom z důvodu, aby nežmolkoval. Takže klidně můžeš i vyvařovat, jen vzhledově nemusí vypadat stejně jako dříve

season
27. mar 2012

@monr neviem nájsť o čo ide? ja som nič nepodšívala 😕 Zato mám doma 70kg Wendy 😀

timkoemkamatko
27. mar 2012

@season ...jéééj, teším sa , na wendy 🙂 🙂 🙂

baarca
27. mar 2012

@aerin Půlmetr toho červeného úpletu s bílýma puntíkama Ti můžu přepustit, mám toho celkem dost a já zas tak rychle nešiju 😅

@terezita Já si říkala, že to teď budeš mít mikiní velkovýrobu 🙂 Krásné kousky.

mehlo
27. mar 2012

@michamicha čau nenastoupila, neměla jsem kam. Když jsem otěhotněla, tak jsem byla ve zkušební době, tudíž mě propustili a i kdyby ne, tak tam bych se vrátit nemohla, protože bych chodila na směny ranní od 5.45 do 14.00 a odpolední od 13.30 do 21.45 a co Petula. S manželem je to taky složitý, péče o Petra bude nejspíš pořád úplně na mě, takže potřebuju nejlépe něco od 8 h do 15 h nebo tak nějak

caramilla
27. mar 2012

@terezita ty chystáš stuhy? 😀 Stuhy ani tak nechci, nějak mi nejdou používat 😀 Ale chci určitě ten střih na ty kalhoty 😀

terezita
27. mar 2012

@caramilla nedes me! TY budes kupovat strih?? 😅

caramilla
27. mar 2012

No, tak aby @terezita neříkala, že simuluju práci. Softkomplet, který budu ještě tak měsíc přešívat:( Kapucu jsem dělala kulatou 3x a vždycky totální průser. Jednou malá u krku, jednou krátká do čela a teď obrovská tak, že ji jasmí po nasazení má až pod bradu!!! 😝 Rukávy úzký, ty musím celé odstřihnout a udělat komplet nové. Prostě práce na ho.... A to by se dalo říct, že po té, co jsem ušila milion softových věcí, se mi takováhle tragédie nestane... Ale nešila jsem soft od listopadu, asi... nebo mi jarem měkne mozek...

jam3
27. mar 2012

@sufik1
Ve čtvrtek bych mohla dopoledne, v půl jedné musím pro Mata a v pátek jsem mimo celý den.
Já to nějak vymyslím a šití tepláků pozdržím a pokud budeš doma, stavím se příští úterý dopo, na osmoou jedu zase do Motola.

caramilla
27. mar 2012

@terezita No, dostala jsem ty klahoty od kuny (strih) a je mi to trapny ho mit doma "na cerno" 😉 A chtěla bych mít možnost je ušít i legálně na zakázku 😀 (Já nemám totiž co na zakázku šít, víš, tak musím kupovat střihy, abych měla co! ) 😀 😀 😀
Btw. po té, co jsem tu plakala asi 3 hodiny nad tou zas. softkou, jsem si říkala "už nikdy, ty krávo, nevyvíjej střih, máš jen jedny nervy!!!!"

veronik77
27. mar 2012

@jam3 Jak jste dopadli na kontrole?

terezita
27. mar 2012

@caramilla ja ti to furt rikam.. sice me ty strihy stoji majland, ale usetrim si nervy, hromadu casu a metry softu.. 😅
a ta souprava vypada paradne! jen mi tam chybi ta spicata kapuce.. 😀

maryol
27. mar 2012

@beky52 fialová na kabátik - Kapex vo Zvolene - pri autobusovej stanici, ten fialovoružový úplet na tričko a čiapku - Prior ZV

jam3
27. mar 2012

@terezita
Jé, tak na stuhy se už těším, má peněženka už méně a ta mhd se úplně klepe. 😀 A budou se moct objednat i střihy?

maryol
27. mar 2012

@terezita krásne, asi sa vrhnem na letnú garderóbu 😀

jam3
27. mar 2012

@veronik77
Tak napůl. Smíme už omezeně mezi lidi, ale z jednoho ucha pořád teče odně bordelu, takže ho odsávala, proplachovala a dostal kapičky a ušní čípky a musí je mít celodenně. Za týden opět kontrola. A v propouštěcí zprávě prý měl, že měl abnormální množství hnisu za bubínky a bylo to jen taktak.