Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita haha, ja to zapomnela.. 😅 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
@beky52 je ze 4 dilu, dvoupatrova. navod neni, je to podle placeneho strihu.
@michamicha a ted jsem si to jeste poslala sobe.. no ja jsem dneska tydyt.. 😅
@michamicha na stuhy doporučuju veselou jehličku mimo Fler, vygoogli si její e-shop a tam ty stuhy jsou o malinko vyšší cena než přes Terezitu, takže já bych nečekala 😉
Holky, hodila jsem dotaz i do plen, ale tam nikdo asi není, snad poradíte tady. Perete flísáčky HD na 40, jak doporučujou? Nebo na 60?
@terezita dík 😉 tak jsem koukala a na tom fleru to mají o 7kč/metr dražší 😝 tak to si počkam na hromádku 😀
jo ještě mam dotaz na všechny, jaký používáte olej na šicí stroj? potřebuju ho teda spíš kvůli holicímu strojku, ale na stroj se taky bude hodit 🙂
@caramilla jj, zrovna jsem na to koukla a na e-shopu má cenu o 4 kč nižší než na fleru, tak ještě uvidim 😎
@caramilla to vis, ja se tu nudiiim!!! 😀
@michamicha vesela jehlicka ma tu levnejsi varku, my to ted budeme mit o krapet drazsi. ale zase ja chci brat ty nove stuhy a ty jehlicka nema.. 😅
ad sici stroj, zjistila jsem, ze ten muj se nemaze.. jinak jsem si ale olej objednala na netu, kdyz jsem kupovala stroj, takze to je nejaky primo na ne..
@terezita tak to já si počkam na tu hromádku 😀
@season ...jéééj, teším sa , na wendy 🙂 🙂 🙂
@michamicha čau nenastoupila, neměla jsem kam. Když jsem otěhotněla, tak jsem byla ve zkušební době, tudíž mě propustili a i kdyby ne, tak tam bych se vrátit nemohla, protože bych chodila na směny ranní od 5.45 do 14.00 a odpolední od 13.30 do 21.45 a co Petula. S manželem je to taky složitý, péče o Petra bude nejspíš pořád úplně na mě, takže potřebuju nejlépe něco od 8 h do 15 h nebo tak nějak
No, tak aby @terezita neříkala, že simuluju práci. Softkomplet, který budu ještě tak měsíc přešívat:( Kapucu jsem dělala kulatou 3x a vždycky totální průser. Jednou malá u krku, jednou krátká do čela a teď obrovská tak, že ji jasmí po nasazení má až pod bradu!!! 😝 Rukávy úzký, ty musím celé odstřihnout a udělat komplet nové. Prostě práce na ho.... A to by se dalo říct, že po té, co jsem ušila milion softových věcí, se mi takováhle tragédie nestane... Ale nešila jsem soft od listopadu, asi... nebo mi jarem měkne mozek...
@terezita No, dostala jsem ty klahoty od kuny (strih) a je mi to trapny ho mit doma "na cerno" 😉 A chtěla bych mít možnost je ušít i legálně na zakázku 😀 (Já nemám totiž co na zakázku šít, víš, tak musím kupovat střihy, abych měla co! ) 😀 😀 😀
Btw. po té, co jsem tu plakala asi 3 hodiny nad tou zas. softkou, jsem si říkala "už nikdy, ty krávo, nevyvíjej střih, máš jen jedny nervy!!!!"
@veronik77
Tak napůl. Smíme už omezeně mezi lidi, ale z jednoho ucha pořád teče odně bordelu, takže ho odsávala, proplachovala a dostal kapičky a ušní čípky a musí je mít celodenně. Za týden opět kontrola. A v propouštěcí zprávě prý měl, že měl abnormální množství hnisu za bubínky a bylo to jen taktak.

@katka82 Dnes mi dorazila nějaká obálka, tak jsem si říkala, kdo mi co posílá a ona to dobrůtka od Katky 🙂 Díky moc.