Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
dievcata, potrebujem poradit ohladne overlocku. absolutne sa v tom nevyznam, ale mam moznost kupit tento berninu 700D a netusim ako si na tom stoji. neviete niekto porovnat tie funkcie napr. s brotherom, kt. mate alebo len tak vseobecne, co si o nom myslite. mne to nic nehovori, idem s tym len zacat.
a ještě jeden dotaz na overlock brother 3034d, u něj se musí používat jenom ty velký kóny nebo tam můžu nacpat i tu 1000m špulku, případně nějakou menší než 5000m ?
Když už jsme zase u těch OL 😀 😀 😀 co si myslíte o tomhle? V čem je to lepší než ten 3034D? Je ta cena oprávněná? Já jen když už šetřím, tak at vím kolik 🙂
@michamicha ahojky, šila jsem tam ozdobný lem i s normální špulkou (taková ta malá) - není problém, jen je velká spotřeba... 🙂
@michamicha normálně jsem tam dala aspo 100m a pohoda...teda u těch kličkovacích to fakt mizí před očima, ale rozdíl v tom nevidím. V konách mám akorát černou a bílou
@michamicha menšiu určite...... ja som dávala aj obyčajný hodváb do spodnej nite - obšívala som iba také zbytky látok... tak som chcela využiť staré rárohy... tak menšie na 100 %
super, moc děkuju za vaše postřehy 😉 tak to vezmu taky jen bílý a černý, ostatní budu mít z hromádky, tam mám nasysleno hoooodně moc, tak se to využije 🙂
este som chcela hodit linka a zabudla som
http://www.patchworkparty.sk/eshop/overlocky/36...
citam co je k tomu napisane a porovnavam s brotherom, ale mam pocit, ze su v kazdom ine veci spomenute. jejda jejda
@caramilla jestli budeš posílat balík do Prahy, neměla bys volný ten neškrábací sucháč?
@boudova tchibo tvoření - už jsem na to koukala před měsícem. U nás to je takhle dřív, pilotní prodejna. A teda mi přišlo, že kvalita nic moc. Chtěla jsem ty vysekávátka, ale byly fakt tak na papír, ne na ten velur nažehlovací. A nažehlovačky mi přišly hrozně umělé. I ty čísla, ale nakonec jsem je nekoupila i když jsem váhala.
@evinka už jsem fotku přidala na ekozahradu, vzpomněla jsem si, že jsem zapomněla 😀 Ve skutečnosti jsou trochu hezčí než ta fotka, bylo to docené za šera 😉
@ucitelka70 ; @dugyna střih vlastní, přešívaný asi 100x, bude pak k zakoupení + fotonávod na ekozahradě, až budu mít funkční scanner. Kšiltík super, ten příště Jasmí určitě taky udělám, jen nevím, jak bude vypadat se špičatou kapucou a kulatá Jasmí nesluší 😀 😀 😀

@terezita Hele, chci z Batani objednávat velury, tak bych ti vzala a poslala ti to pak všechno společně (proužky MTX, šusťák a červený velur, cena tam je 220 Kč/m)
p.