icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
28. mar 2012

Ahoj holky, hlásím se po delší odmlce. Mám tu mamku, tak jsem ji zneužila a za její pomoci vytáhla z Ottobre první střih a jdu na to... jenže... jak poznám, která stranu flízu je rub a která líc? Mám ten z Wendy. Díky moc za radu!!!

macin73
28. mar 2012

Zkusila jsem to vyfotit, ale nevím, jestli to bude vidět...

vdovec
28. mar 2012

Holky, prosim vas, jak poznate, kterou jehlu mate ve stroji? Jako popisu si vsimnu, ale nejsem schopna odlisit jestli je to kulata na uplet nebo standard. Siju tema Schmetz.
Mate nejaky figl? Nebo jsem pako 🙂 a je to poznat nejak hned 🙂)

veronik77
28. mar 2012

@macin73 Ahoj, jak to prosím vypadá s platbou za patenty? díky

veronik77
28. mar 2012

@macin73 a na líc bych tipla to horní - v pravo 🙂

macin73
28. mar 2012

@veronik77 dneska posláno, nebyla jsem vůbec na netu... promiň za zpoždění

kalman
28. mar 2012

@macin73 Ahoj líc je presne jak ti ríká veronik 🙂 mám ji taky a už sem z ní šila supr jemný flís

michamicha
28. mar 2012

@kveta007 a od kdy platí ten tvůj kupon?

michamicha
28. mar 2012

@vdovec tak stretchovou od normální poznám, tam není tak ostrá špička a jeansový jehly jsou trochu silnější a mají větší očko, jiný jehly nepoužívám, teda krom dvoujehly a tam je to jasný 😀

michamicha
28. mar 2012

@macin73 jj, líc je vpravo, rub vlevo 😉

sinala
28. mar 2012

@vdovec buď přemýšlím, co jsem šila naposledy 😀 😀 😀 nebo se musím podívat do krabičky - strečových mám zatím všech 5, takže když jedna chybí je ve stroji. A strečové Akry jsou tmavší, nevím jak schmetz. To je rada co 😀 😀

petkasv
28. mar 2012

@daisyr balíček dorazil, děkuju moc 🙂 miluju to merino 🙂 a velur prostě paráda 🙂 jen vůbec nevím na co jsem chtěla ten bambus 🙂 no uvidíme 🙂 děkuju moc 🙂

petkasv
28. mar 2012

já už vím na co jsem chtěla ten bambus 😝 na pyžamo pro dítě 😝 to je doba než se mi rozsvítí 🙂

michamicha
28. mar 2012

@lucijan @lukrecia tak už se to s kuponem vysvětlilo 😅 jsem blbka a pořádně nečtu 😝 😅

vdovec
28. mar 2012

@michamicha @sinala No já mám nějaký jehly tupý.. tak si je pletu s kulatýma 🙂.. a taky koukám na krabičku.. ale už se bojím, že jsem si nějaký prohodila 🙂

mehlo
28. mar 2012

@macin73 vrchní strana je ta napravo

terezita
28. mar 2012

@vdovec me strecove maji zluty prouzek..
@macin73 taky bych dala nahoru to vpravo..

boudova
28. mar 2012

http://www.tchibo.cz/Kreativni-zpracovani-papir... už jste koukaly, co bude v Tchibu?

baarca
28. mar 2012

@boudova Jj, koukala jsem, ty nažehlovací písmena jsou super. Nebo ty šablony...

veronik77
28. mar 2012

@boudova
@baarca mají tam krásné věci... a řezačka papíru...tu mám v nákupním seznamu "až jednou" 😀

caramilla
28. mar 2012

@veronik77 si myslíš, že se jinak objednávky nehrnou? 😀 😀 😀 😀 Kažýdý den si říkám, že už se začnu učit říkat ne a furt mi to nejde 😢 😢 😢

caramilla
28. mar 2012

@zuzkkkaaa http://ekozahrada.blog.cz/1203/odpruzene-trenin... 😉

Přešitá kapuca - dávám hlavně kvůli fotkám Jasmíny - řekla jsem "jdeme nafotit bundu" a ona odešla sama ke zdi, kde fotíme, stoupla si tam jak solný sloup a začala házet pohledy, unylé a nehybné. Po chvíli se otočila a zapózovala zezadu - to jsem ani nechtěla! A pak se pohla, začala se chechtat a utekla... 😀

alinn
28. mar 2012

@zuzkkkaaa Ahoj..jestli se nepočůrává, tak bych nedávala žádné tréningáče rovnou spoďáry a do tašky pro jistotu kalhoty na převlečení 😉

boudova
28. mar 2012

@caramilla "odešla sama ke zdi" zní hrozně 😀

caramilla
28. mar 2012

@boudova 😀 😀 😀 😀 😀 😀 To mi nedělej, jsem se tu málem počurala smíchy 😀

@evinka Napsala jsem ti do výprodeje ty původně slíbený a nedodaný kytky, co jsi chtěla a nakonec jsem si je nasyslila, zjistila jsem, že je asi nevyšiju 😉 Kdyžtak si je smaž 😀

evinka
28. mar 2012

@caramilla Díky, že jsi si vzpomněla s těma kytkama 🙂

terezita
28. mar 2012

@caramilla tak jsem byla s velurem pomala.. ☹

caramilla
28. mar 2012

@terezita ještě tu mám růžovej 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@evinka no, to by mě hanba fackovala, kdybych si nevzpomněla!!!! 😉

terezita
28. mar 2012