icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
30. mar 2012

Ahoj holky, zdravím po dlooouuuhéé době 🙂 Sice jsem občas nakoukla, zareagovala na dotaz či vzkaz, ale toť asi vše ... Dnes mám poprvé volný den bez látek, střáhání, balení ....HURÁ........ už jen vyřídit případnou korespondenci a platby, ale to už je zanedbatelné! No a také se konečně mohu pořádně vyspat, když mě teda prcek nechá 🙂 Včera jsem šla totiž sice po DEVÁTÉ! spát, ale zase mě tak 6x za noc zbudil syn, takže nic moc, ale to se poddá. 😉
Zase super výrobky, všechny chválím!!! 🙂

boudova
30. mar 2012

@membri tak ty fakt nemám, to bych si všimla 😀 snad se najdou u někoho

petkasv
30. mar 2012

@caramilla to je nádhera 🙂 kompletek fakt parádní 🙂
@animal u nás to s vyspáním bylo růžové až týden před změnou času 🙂 kdy jsem si nemohla na nic stěžovat a malá mi spala do 9 ráno 🙂 narodila se předčasně, takže jsem jí 3měsíce pronosila a prokojila 🙂 noci byly taky děsný jelikož jí děsně trápili prdíky, než jsem ,zjistila že nejlepší lék je voda 🙂 a ve 3,5m měla rvní zub 🙂 ty byly docela dobrý až na pár výjimek 🙂 ale jinak se byla schopná budit i 6x zanoc 🙂 pak před změnou času to byl luxus, teď už je to zase mazec, ale dnes to bylo lepší, tak doufám že to tak bude pokračovat 🙂

sinala
30. mar 2012

@caramilla myslíš ty tenisky? z těch já jsem nadšená 🙂 🙂 🙂

animal
30. mar 2012

tak jsem včera došila mikču

animal
30. mar 2012

no asi to budu muset přefotit, ať je to lépe vidět

stassy
30. mar 2012

mi právě mailem přišlo info z Mylly, že mají nějaké nové vzory. Já jsem úplně mimo z těch červených kytiček, hub, sův a ježků. Ti hlavně jsou teda boží. 😀

terezita
30. mar 2012

@stassy tak ty cervee kytky muzu taky! 🙂 ale to jsou zase ty trickoviny, ne? co maji dovazene odnekud a prodavaji je predrazene..

kuna
30. mar 2012

@caramilla to je nádhera! Achjo, nutně potřevuju velur 😀 😀 😀 A já teda nemůžu z té podšívkové látky, já jsem se do ní zamilovala u tebe na blogu v tyrkysové verzi a tahle láska tedy zatím nezrezavěla 🙂. Furt šmejdím u Mráze, jestli ji nenaskladní, protože objednávat si metr z deutschlandu nechci...no jednou ji snad mít budou 🙂 🙂 🙂

@lenass pěkné, proč váháš?

@animal hezká mikina, odkud máš tu podšívku, to mi uniklo v místních hromadkách?

@stassy božemůj, to sem snad ani nedávej 😀 😀 😀

terezita
30. mar 2012

@animal ty kyticky na mikine jsou paradni! a ten hieroglyf, to je co?

animal
30. mar 2012

@terezita to kdybych věděla 😀 😀 ale vím, že to není celé slovo 😀

animal
30. mar 2012

@kuna nene z hromádek to nejní, už tu látku mám dlouho

caramilla
30. mar 2012

@zojec Rychloprdky nejsou naše, je to kompletek na zakázku. My je nepoužíváme. Já svlíkám normálně stažením gatí a tréningáčů 😀
@lenasss Mě se sukně moc líbí!

caramilla
30. mar 2012

@sinala tenisky? Se nechatám 😀 😀 😀

@kuna Měli jen zelenkavou a fialovou a ty taky nejsou špatné, ty jsem hned brala, byly tam asi 3 dny, fialových jsem vzala málo a lituju, ale kde na to furt brát?! 😝

membri
30. mar 2012

nemate nekdo adresu na lenasss? potrebuju ji, a nemam

terezita
30. mar 2012

@caramilla jojo, taky si rikam, ze tech latek beru malo.. ale kam pak s tim? 😅 ja je beru po 2 metrech a mizi rychlosti metelesku blesku..
@animal ahaaa.. 😀 😀
@membri koukala jsem, ze jsi mi psala sms.. omlouvam se, ja to uplne prehlidla!

sufik1
30. mar 2012

@kalman já naopak softku na jaro, léto podzim ano!!!! teď jí došívám. V zimě bych umrzla. Já mně je obecně pořád zima.

sufik1
30. mar 2012

@caramilla Durynsko? Tam taky jezdíme. Ale Erfurt mám sběhaný. S látkama jeden krám a drahý jak... a úplety nic moc. Ale občas se najde poklad. třeba ti velký piráti, co jsem dávala na mikiny. Ještě mám kovboje, tak příští kolekce bude kovbojská.

boudova
30. mar 2012

@sufik1
@terezita holky, už je volný ten Ottobere? 😅

sufik1
30. mar 2012

BALÍK MYLLY V PRAZE všem rozešlu IP

@daisyr velké díky za vzorné připravení a zabalení 😵 😵 😵
@stassy no neprovokuj!

jinak jsem nadšená z tyrkysu pul, do kterého mne uvrtala @caramilla zato vínová nic moc a úplet se želvama taky nejaký podivný matroš a moc nepruží 😒

membri
30. mar 2012

pro informaci jenom tak, dneska odeslo 35 baliku 😀

a dalsich cca 17 baliku uz minule tydny 😀

michamicha
30. mar 2012

čus, mam dotaz, jakou jehlou šijete teplákovinu? jsem včera večer ušila Vojtovi tepláky z tý šedý z mtx a ono se mi to v těch švech poněkud trhá a páře 😠 šila jsem to kráčející patkou a OL stehem, tak mě napadlo, že by to mohlo být jedině jehlou 😖

sufik1
30. mar 2012

@boudova Ona mi to @terezita vrátila teprve před pár dny. A taky ho potřebuju mít chvíli doma a něco spíchnout.
Pak se hlásila před tebou ještě @palošek (chceš ho ještě?)

@michamicha teplákovinu zrovna tím, co mám ve stroji. Ale já už tam má strečovky celkem standartně. I když jednou jsem šila i džínovýma.

caramilla
30. mar 2012

@sufik1 jsem rada, ze se ti tyrkys libi, ale nebyl to ten, co jsem puvodne chtela, tenhle je moc vyblity ☹ ☹ ☹ Mela jsem puvodne takovy syty hodne jasny, ten byl hezci 😀
Latky jsem myslela spis objednat a nechat si poslat k nekomu z nemecka🙂

boudova
30. mar 2012

@sufik1 počkám si 🙂

michamicha
30. mar 2012

@sufik1 dík, se musim kouknout, ale myslim, že jsem tam měla strečovku 😒

beky52
30. mar 2012

@membri moc ti dakujeme..si skvelá baba..naše balíky síce su ešte u mikulka45,,ale už čoskoro ich budeme mať 🙂

michamicha
30. mar 2012

jinak připomínám, že za 2 hodiny uzavřu tabulku na stoklasu a VTC 😉 pokud budete chtít potom něco přidat nebo upravit množství, tak mi pište mailem (do IP ne, ať to nemám rozstrkaný na dvou místech 😎 )

wzorcek
30. mar 2012

@michamicha mne sa to dialo tiez, poradili mi ze mozno mam tupu ihlu alebo ze mam skusit vymenit za stretchovu. Tak som dala stretchovu a super 🙂

michamicha
30. mar 2012