Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
moje poobedne vytvory :D aby baba nebola viac hoľo :D chcela som patenty aj na rukavy a nohavice, ale veelmi malinke to je, este sa s tym asi budem musiet pohrat, ale na OL to asi nie je :(
a mam maly dotaz na majitelky OL, mam pocit, ze poslednu spodnu nit poriadne nezatahuje... asi tak na kazdom 10stehu, je volna :( co mam dotiahnut? alebo povolit? dakujem
@michamicha chtela jsem si neco prihodit, ale vetsinou tam bylo nasobne mnozstvi a dalsi sada by se asi nedala dokupy...
@terezita no on ten pul skoro jak sv. modrý soft, moc do tyrkysova není
a asi jsou dneska skvrny na slunci nebo co, dítě furt beká, pes kňučí, asi mne z nich klepne. dneska jsem to psychocky nevydržela a dala venku zdrhajícímu dítěti psí vodítko kolem pasu. 😨 😨 😨 byl nabalený jak pumpa, tak to ani necítil. A ono to není zas tak špatný nápad. 😝
pro všechny, kterým ještě zbyly nějaké finance, objevila jsem nový obchůdek s laminovanou minky, pulem a dalšími plenkovými nezbytnostmi http://susu-sufik.blogspot.com/2012/03/obchudek...
@sufik1 Díky za pochvalu, se červenám 🙂 K tomu tyrkys pulu, oni tam měli tuším dva odstíny a poslali tento, ale také jsem myslela, že Car. chtěla ten druhý, psala jsem to tuším do jednoho info mailu, tak jsem ráda, že alespoň tobě se líbí 🙂 Ty želvičky si už moc nevybavuji, ale co se mi z obr. úpletů mooc líbilo, byli ti hrošíci, hlavně tyrkys, ty byly super, daleko lepší než opičky 🙂 a matroš dobrý
@macin73 tak si tam přihoď a buď se objedná nebo ne 😉 já stejně ty nitě když budou chybět 2-3 ks, tak je objednám a pak je kdyžtak dám do placu v přebytcích 😉
@ucitelka70 šikovná 😀
@ucitelka70 ...super, tá žltá látka je spomínané piké? Tak ked mi pride z hromadky už viam načo využijem...len moje kaki asi nebude takéto pekné, táto žltá vyzerá fakt dobre ...a s tými prúžkami- paráda
kočky, viete mi prosím pomôcť v preklade abstraktu do diplomovky? zopár riadkov
@wzorcek - tu si? chceme už dnes večer vytlačiť... ale neposlali späť v emaily preklad.....
@timkoemkamatko isto budeš spokojná, po vypraní je v pohode, obávala som sa, že sa rozgajdá, že bude pokrčené, ale som maximálne spokojná..... aj ja som brala kvôli nízkej cene, že na dačo bude.... a bola by som využila aj viac....
@terezita s tvými šicími zkušenostmi bys ji zvládla levou zadní 🙂, největší problém mi teda dělalo všívání zipu, lehce jsem našpendlila, přišila a ejhle, celá sova nakřivo, pak nezbylo než párat a raději stehovat ...
@ucitelka70 mikinka je nádherná, je neuvěřitelné, jak ji žlutá podšívka krásně rozsvítila, to se bude koledovat 🙂
@ucitelka70 juj, no posli, len matik sa kazdu chvilu budi so strasnym krikom (asi zas zuby), tak to bude asi chvilu trvat 🙂
@vevercam ešte k tej mikine by som chcela nejaký klobúčik..... nemáš náhodou nejaký tip alebo strih?
@wzorcek obrovskáááá vdaka
@ucitelka70 a bundicka je paradna, to mi nenapadlo davat to pike ako podsivku, uz dlhsie rozmyslam co s nim, ale usila som jedno body a ta farba krasne svieti, tak asi ho nakoniec tiez zuzitkujem 🙂
aj ja ušijem ešte bodynko.... ale budem to zrejme s niečím kombinovať, aby bol kontrast, počkám nové balíky - mám 3x mtx, 1x mráz - hádam dačo skombinujem....
@wzorcek - odpoved nad touto správou bola pre teba----- 😔
@ucitelka70 mám uložený tento návod na klobouček, zatím jsem ale nešila http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4298&user=...
toto asi aj ušijem, len je to iba 10 mesačný, asi ešte klopne na ušká pridám - a viazanie ešte.... ved to, že ten výplnek je hrubá látka, aby aj čiapočka či klobúčik bolo príjemné nosiť

@michamicha hele me se ty svy rozjely na jednom tricku i kdyz jsem je sila stretchovkou.. 😠 taky jsem nechapala, kde byla chyba.. 😝 sila jsem 3 tricka, ale stalo se to jen jednomu.
@sufik1 hehe, se ti zacne tyrkysova jeste libit! a ja dneska zrovna siju 2 tyrkysove gate.. 😅