Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 odfotím, ale je to len halda krabíc plná látok 😉 , chcem to pozrieť, či tam nebudú tie látky navyše, ale nechcem to moc rozbalovať
@membri prosím ťa chýba ti tam tabuľka s tými prvými prebytkami, bez toho to ťažko skontrolujem 😅
@dugyna @papajka7 ten kord kvietkový ružový, či čo to je je krásny, závidím 😝 Papajka bodaj by u vás nesnežilo keď budeš mať vianoce zachvíľu 😀
@ucitelka70 foto pre teba, v tej krabici je všetko tvoje + soft je vedľa v izbe, spí tam malá ... no som zvedavá či sa to zmestí do jedného balíka, komínik látok je asi celý pre @beky52 a v modrej igelike ježiško pre @papajka7
@kalman čo striháš? softky? z toho budeš aj zo zbytkov šiť princess oblečenie pre psíkov? ja ešte soft mám u kristinky
@vevercam teda ta soví mikina je parádní!
i ty proužkaté od
@ucitelka70 a @kuna . Já mám zatím na mikinu jen střiženo, ještě se nějak bojím. No a taky nebyl čas...ale už bude🙂
@terezita ty gaťata jsou boží, s tou muchlací dečkou jsem se trefila jako @zojec ještě, žes to vysvětlila 😀 Moc se mi líbí jak kombinuješ látky! Pořád 😉
a @caramilla ty kytičkový gatě i legíny jsou supr. V sekáči jsem koupila takový kytkovaný triko a mám z něj taky střiženo na legíny (překvapivě dřív než si vložila svý obrázky), to asi nějak zapůsobilo jaro. Tak třebas se poštěstí a budem mít holčičku 😉
@kalman svokra už pred 3 týždňami zasiala hrášok
@dugyna u nás cestovná postieľka je od narodenia denne využitá, teraz už drobček nechce veľmi tam byť, ale sa pohrá zo polhodinku, a hlavne ak narýchlo treba dačo urobiť alebo odbehnúť, tak v postielke je, ale dostal takú veľkú kocku, možno aj zato je dobrá,že má tam veľa veľa miesta..... a najradšej žužle v postielke knižku a kožené sandálky....
@zojec tie mám aj ja, brali sme od mráza.....cez sufik
@jieff 🙂 No, tak ono na tom není zas nic světaborného. Ale já jsem asi zamrzlá. Obdivovala jsem před časem na mimibazaru legíny takové kytkaté barvné, že jsou krásné, ale drahé a ve snu mě nenapadlo, že bych si to mohla 4 stehama taky ušít 😀 😀 😀 😀
Když si vzpomenu, že loni v létě (!) jsem sháněla bílé kahlotky pod šatičky na látkovou plínku bez kanýrků a byla jsem nešťastná, že je na mimibazaru nemůžu sehnat, tak mi rozum stojí, to jsem si je loni neuměla ušít??? 😀 😀 😀 Asi ne, nějak jsem se zlepšila 😀 😀 😀 😀
@kuna Už mám připravené látky na ty nolity, ale čekám na zelený nitě v OL, a to jen tak nebude 😀
Já vůbec divně přijímám zakázky, vždycky píšu - fialové nitě ve strojích budou za měsíc, takže ušiju za měsíc 😀 😀 😀
Jinak jsem do letní kolekce měla taky vymyšlený podobný pláťáčky 3/4 jako @terezita, takže taky budu vypadat jako kopírka 😀
opět mám dotaz na majitelky overlocku - jak míváte nastavený stroj na úplety, dejme tomu konkrétně jednolíc a finerib? já to tady včera tři hodiny štelovala, nakonec jsem to teda nějak nastavila, že to vypadá i dobře, ale ráda si nechám poradit. 🙂 Díky.
Krásné výtvory, všechny chválím. Nejvíc se mi líbí to oblečení na panenku. Tak už vím, co se zbytkama látek.
U nás zima, i když venku 10°C tak jsem byla pěkně zmrzlá. A nakonec se hodila ta softshelka pro malou, co jsem šila, když bylo vedro 😀 . Teď je zima a já ušila kraťásky 😀 Jsem si koupila 1m finu na triko s dlouhým rukávem abych zjistila, že se mi tam 1 rukáv nevejde. Tak jsem si ušila s krátkým, ale zjistila jsem, že tam nenarvu ani leginky pro malou, tak má leginky nad kolena a roharou čepičku k tomu a ještě zbyl kus na něco pro panenku, až bude čas.
Jinak jsem okoukla šití gumy na leginky/tepláčky. Sešitou gumu našiju bez podehrnování na OL, pak zahnu a přešiju COL/dvojjehlou. Když jsem to patlala najednou (bez toho OL) tak mi to pořád někam ujíždělo i když jsem špendlila.
Ahojte,
idem vam narychlo napisat co mame nove. Opät sme boli v nemocnici, pustili nas dnes rano. Tri dni pred odchodom deti na SK dostala Nellie silny virus. Sopliky, kasel horucky vyvrcholili zvracanim a odmietanim dojcenia presne den pred odchodom. Doma nezbalene veci, vsade vsetko ogr... deti cestovna horucka, no saleny dom 😀 . Vecer sme ale sli na pohotovost, kde nas samozrejme hned nechali. Nellie este nebola dehydrovana, ale mala k tomu velmi blizko a rengen preukazal zapal priedusiek. Z krvi zistili, ze ide o virusovy stav, takze jej nedali ziadne lieky, len ju zasondovali a nechali ju oddychovat. Ja som sa musela vratit domov, lebo manzel kolaboval, lebo Juli mala vysoke horucky z nicoho nic a nic nemali pripravene na odchod. Tak som jej odniesla namrazene mliecko a sla domov ratovat zvysok 🙂 . Stihla som to do 5. rana a sla som spät do nemocky. V utorok sa pri Nellie zbehol cely personal, lebo nevladala dychat, namodravala a zvracala stale. Urobili jej kardiologicke vysetrenie a urcili, ze ide o subaortalnu stenozu a musia ju operovat co najskor. Mali sme sa ale preliecit a podmienka bola, aby sa dokazala nakrmit bez sondy. Povedali mi, ze najlepsia bude teraz pre nu flasa, lebo nevladze, tak som si zacala poctivo odsavat mlieko. Po jednom dni driny som prisla na to, ze rucne to ide ovela rychlejsie a lepsie a podarilo sa mi pri jednom odstriekani za 20 minut odstriekat 210- 240ml. Zmierila som sa s tym, ze uz asi dojcit nebudem, oplakala som si to. Potom prisiel jeden mudry doktorko a povedal, ze pre nu by bolo lepsie umele, lebo je kalorickejsie a ja budem mat viac casu na Nellie a oddych. Zacala som sa aj s tym zmierovat, ale viete ako to je clovek mieni a v nasom pripade Nellie meni 😀 😀 😀 . Nebola ochotna pit z flase a nehovoriac o umelom mlieku. Sestricky vratane doktoriek to skusali asi dva dni, potom to vzdali a kazali ju nadojcit 😀 . V utorok mame kontrolu na kardio koli datumu operacie, tak tam mam povedat, ze proste je taka tvrdohlava, ze sa moze len dojcit a hotovo. Takze sa teraz veselo dojcime a konecneeeeeeee sme doma same.Nasi mi sice nechali doma riadnu spust, ale uz mi nic nevadi. S operaciou som bola zmierena uz pred tym, takze co uz, len ju pretrpiet.
Dokonca som sa zmohla na sitie a sijem Nellie presivanu hraciu deku, uz ju len olemovat a je hotova, tak potom pridam konecne foto k danej teme 😀
@ucitelka70 nie zo softu nebudem šiť pre psov 😅 to by bol drahý špás
šaty som šila z flísu pridávam foto, akurát výstrih som asi natiahla tak to nieje 100%né
a legíny pre Lianku s novými vlastnoručne vystrihnutými nažehlovačkami 😀
@lilly2711 boze, kedy uz bude u vas klud ? sa to az zle cita.. nech je mala cim skor v poriadku 😉
@caramilla ten kapison je na zjedenie 🙂 hlavne ta latka.. ja dnes tiez cely den sijem 🙂 idem este zaves do kupelne skratit a hotovka na dnes 🙂 otazka, kedy sa naucim sit s OL? nastavit ho tak, aby bol steh pekny? lebo nervy mam poriadne sem tam.. :( 😠 len nepovedzte ze nikdy.. lebo ho pojdem vratit 🙂
@caramilla puntaky vezmu, ale co je to stretch podsivkovina netusim, vzhledem k tomu, ze ty podsivas tema nejdrazsima upletama co jsou u nas k mani.. 😀 😀
@lilly2711 jaaaj, holka, drzim palce, at se z toho uz co nejdriv vyhrabete! preju brzke vyleceni a hlavne ta operace at uz pomuze a drobek je konecne zdravy, tfuj tfuj tfuj!

kocky SK, dakujem sa cokoskovne 😵 , nemuselo byt... este si potom pozrite kazda do svojho baliku, ci tam nemate pohresovane latky od membri, ja som kukala iba svoje, nakolko nemam prehlad co ste si objednavali.