Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv osobne mam s natahovacimi vlniakmi taku skusenost, ze ked usijem velkost M, tak vacsinou sedia od cca 3 mesiacov az do odplienkovania.. dokonca sa mi podarilo jedny omylom vyprat na 60tke a boli z nich super treningace :D takze nejak extra ich upravovat netreba.. no na novorodenca budu uricte velke.. napr. BI shortiesky vo velkosti M tiez sedia cca od tych 5kg az do odplienkovania 🙂 teda pokial sa dieta neodplienkuje v 20kg 🙂
Dobré ráno holky, přidávám moje včerejší šitíčko 🙂 na ty kaťata mě přivedly holky na miminu, že je viděli na Fleru, tak jsme je zkusila, nejsou to přímo ony, ale princip je stejný 🙂 jen jsou dělaný na plínu a to moje dítě už neplínkuje ☹ takže jí trochu plandají 🙂 a vestička je pro maminku 🙂 Lamu už nechci vidět 🙂
tradaaa MTX dorazil do PRAHY!
Ahoj, chci se zeptat myslíte že by fungovaly vkládačky z bavlněného froté-http://www.batani.cz/batani/eshop/24-1-FROTE/0/... vnitřní vrstvou např z bambusového fleecu ze šijem dětem? Začínáme konečně látkovat-máme POP INky, které jsou super, ale máme hrozně málo vkládaček a v tuto chvíli se nedají ani nikde sehnat, tak bych chtěla nějaké fungující vyrobit.Díky.
ahoj, tak overlock už mám doma 😵 akorát mě teda překvapilo, že byl docela halabala zabalenej 😕 a ani žádný označení "křehké" nebo tak něco 😖 no snad bude šít dobře, vyzkouším ho hned jak dám prcka spát po obědě 🙂
jo a málem bych zapomněla @membri dneska došel balíček a hádej co tam postrádám 😀 😀 jestli ti to zůstalo doma (a není to zrovna ten kus co omylem odešel někomu jinýmu), tak se můžu zkusit domluvit s manželem, že by se pro to u vás zastavil, dneska jede zase k rodičům a bude tam do zítřejšího rána 🙂 a ještě se tě chci zeptat kolik mám doplatit (přebytky, poslání peněz na účet a poštovné), nějak se v té tabulce už neorientuju 😅 díky 😉
a ještě spolu s další holčinou právě zjistily, že jim v tabulce zmizely patenty, které tam měly psané... 😕
@petkasv chceme pak fotku vestičky na modelce 😀
@zojec Tak jsi mě vyhecovala, bylo mi ták jasmínky miminka líto 😀 😀 😀 😀 😀
Šila jsem v noci (teda přesvědčit Jasmínu, že její miminko večer má maminka a nemůže ho mít v postýlce, horor!) a připravila mimi ráno Jasmí do postýlky a první zameteně skoro až brečela, že to přece není její mimi, co se mu to stalo a pak najednou "jé" 😢 No a pak mu sundala plínu a zahodila ji. Plínu jsem šila a přešívala asi 3 hodiny, manžel už volal do Bohnic a měl průpovídky typu "ty se asi hodně nudíš" 😀 😀 😀
Jasmí v šatičkách, ale fotopodmínky hrozné, už aby bylo léto, vyfotíme je mezi pampeliškami 😀
@michamicha tabulku doplnim do vecera, nejak nestiham. mala je nemocna.. jj vim vim, ale bohuzel jsem pri baleni zjistila, komu chybel, tak jsem ho tam musela dat bohuzel . ☹ proto ti zmizel i s tabulky
Holky, mám pro vás další hromadku. Už dlouho postrádám černý suchý zip v neškrábavé variantě, podle mě super na softshellové bundy, ale i další doplňky, co šijeme. Bohužel se musí v USA vyrobit na zakázku, min. odběr pro nás by byl 1 km.
Hromada jde přes Definitiv. Ona to v USA objedná, zaplatí a pak ten 1 km pošle mě, já rozstříhám a pošlu. Přes ní by šlo jen to objednání v USA a poslání našeho kusu nám. Ona si na svůj e-shop vezme taky pár metrů, takže se o ten odběr podělíme.
Toto je průzkum zájmu, zda se nablní minimální odběr 😀
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
@caramilla jemine.. 3 hodiny malu plienku na babiku?? tak to ja som moju mala aj s vystrihnutim za 20 minut :D :D aj s malou vkladackou :D su tam sice "funkcne" nedostatky, ale babe hadam to, ze by pretiekla vadit nebude :D chcela som povodne aj ja na suchac, ale nemala som doma ani 1cm suchacu.. az dnes dorazil, mozem sa vrhnut na plienky 😉 no a oblecko vymakane, len o chvilu budes musiet saticky sit :D .. 🙂 na dupackove gate som si netrufla.. v zivote som to nesila... ☹ snad nabuduce.. 🙂
@zojec poštovné z USA je v ceně sucháče!!! Poštovné po ČR teda nevím, to se ještě zeptám Def 😀 Ale myslím, že do 300 Kč se to vleze a pak je to na jeden m pakatel 😉
A dávala jsi dovnitř i gumičky nebo jsi to šila jen tak bez gumiček? Já jsem to prostě šila jako klasickou AIO 😀 A blbě jsem to sešila (ogga by po obrácení byly na rubu:( ), takže jsem to hodinu párala, páč jsem to ustřihla tak malý, že kdybych šev odstřihla, bylo by to už asi jen na igráčka 😖
@terezita už to funguje, už jsem to odemkla
@caramilla davala som dnu gumicku, taky uzucku silikonovu, co sa s nou spevnuju svy, alebo nenapadne riasi. 🙂 a sila tiez ako AIO plineku.. rozmer bol dlzka cca 25cm a sirku som buchla od oka.. prvu som sila z upletu aj vo vnutri, tak pekne pruzi, tu druhu navrchu s platnom, ta sa sila lepsie, ale ledva obopla brucho 🙂
idem kuk do tej tabulky 😉 mne by tak 2-3m bohate stacili
Holky, prosím prosím, pora´dte mi s těmi vkládačkami, jinak se asi uperu....
@caramilla čo človek neurobí pre svoje dieťa?

@stassy mají dovolenou ☹ takže prodloužená dodací lhůta a některé motivy byly v menším množství, než jsem požadovala a neodpověděli mi zatím, jestli mi dodaj to mé množství.