Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Díky, já teď ušila další kraťásky (elasťáky na krátko) tentokrát tím hladkým ven a po čase uvidím, jak se to bude chovat. Teď budu asi všechno šít zase tím hladkým ven. Ten chloupek lehce žmolkuje.
Ta sukýnka s klouboučkem super, ta látka se mi moc líbí. Tento styl kytiček já můžu a narozdíl od Terezity i barvu.
@alinn rada by som ti nejak fundovane odpisala, ale tiez sa do toho aaaaz tak nevyznam.. vyskusane mam EO od nobilis, salus a hanuska... najlepsi sa mi zdal nobilis, asi kvoli koncentracii.. zdal sa mi vonavejsi, ale moze to byt len moj pocit. a potom tiez len zo skusenosti inych, kt. tiez pisu, ze nobilis je naj 🙂 co sa tyka ucinku napr. levandule napr. pri ustipnuti od nobilisu a salusu, som nejaky extra rozdiel nespozorovala 😉
@caramilla, tie kvetove latky su uplne nadherne.. provokacia pre mna ... a jasminka krasna, ako vzdy 😉
@michamicha, tak ako ti radi sinala, vymen tu kovovu tycku za uplne najmensiu a mas po probleme 🙂 tiez mi chvilu trvalo kym som na to prisla 😉
a este mam otazku na plienkove sicky 🙂 ktora ste sila vlniaky na patentky, co ste davali pod patentky? ked dam len stvorcek, nevytrhne sa to z jemneho merina? myslim pod zmensovacie patentky.. dakujem 😉
Vojta je alergickej na bílkovinu kravského mléka, vejce, sóju, sezam, všechny druhy ořechů a ryby 😔 ale dieta je v pohodě, naučila jsem se vařit i péct bez alergenů, na pečení nepotřebuju ani vejce 🙂 ale pak se prostě jednou za X měsíců stane to, že ho prostě neuhlídáme 😔 včera jsem se fakt na vteřinu otočila, abych sáhla do šuplete pro vidličku a on do tý misky hrábnul rukou a hned to strčil do pusy a nechtěl to vyplivnout 🙄 když jsem mu to chtěla vyndat, tak to radši hned spolknul 😠 jsem si řikala, že se holt trochu osype, ale nečekala jsem takovej brutus 😝 🙄 ale už je dobrej, fleky zmizely a neměl ani průjem, což je mi záhadou, protože v říjnu, když "jenom" dloubal prstem sestřence do zapečenýho toustu se šunkou a sýrem, tak se teda hned osypal a pak ho to i prohnalo 😖 a teď ho to neprohnalo když to snědl... zejtra budu psát mail alergoložce, abych se jí zeptala na dávkování léků při takovym karambolu, jestli mu ta vyšší dávka nemůže nějak uškodit...
jinak moc děkuju za ty rady ohledně kleští na patentky, jsem na to menší kladívko (nebo co to je) koukala, ale řikala jsem si, že to je asi na nějaký mrňavější patentky 😅
jsme teď odpoledne zkoušeli otestovat venku softshellky a paráda 😉 takže jdu hledat nějakej jednoduchej střih na bundu a pustím se do ní tento týden 😎 a jelikož by mi na ní asi nestačil ten zbytek hnědýho softu, tak "tělo" udělám tyrkys a rukávy s kapucou hnědý 🙂
@zojec viem si predstaviť tú piplačku na pidimini oblečku, ale výsledok je úžasný 😅
@michamicha Tak to je fakt hustý:( Jelikož máme alergie v rodině, tak se úplně bojím mít víc dětí ☹
@zojec Ach jo, Jasmínky miminko vzkazuje, že chce taky! 😀 (jasmí jsem dnes dala vybrat látku na plenku pro mimi a ona si ze všech tisíce vzorů vybrala tu nejhnusnější - hnědou s kladivama a šroubovákama a nešlo jí to rozmluvit! 😠 😠 😠 (Ale nakonec jsem ji uklidila a vytáhla zbytek ogga bogga, který nesnáším, ale lepší než to nářadí 😀 😀 😀
Holky prosím nemáte někdo nějaký tip a trik na natahovací vlňáky, já bych potřebovala aby byly jednovelikostní ale nevim jak to udělat aby šly novorozeňátku tak i ročnímu dítku 🙂 děkuju
@zojec ty tvoje panenkovský kreakce jsou absolutně úžasné. Sice mám kluka, ale má jednu panenku po mně, takje obleček pro ní asi už na 25. místě šicího seznamu 😖 Tak doufám, že se k tomu časem dostanu.
viděli jste ty nová hilco autíčka? http://www.veselajehlicka.cz/latka-hilco-uplet-...
@michamicha tak to je síla s těma alergiema. Já ani nemám doma žádná antihistaminika. U nás by to bylo na záchranku...
@caramilla tvoje výtvory úžasné.
Já konečně došila softku. Dneska jsem jí poprvé vyvětrala (a mám krátké rukávy, takže je musím nastavit 😖 ) a teda nevím, co v nich děláte v zimě. Já bych do toho potřebovala kožich 😕 😕 😕 Dneska jsem měla triko, mikču a softku a říkala jsem si, že bych ty mikiny snesla dvě a nebo merino triko. Ale já jsem zmrzlouš, takže pro mne merino a soft celoročně za každého počasí 😵 😵 😵 Foto později.
tak jsem tu zase s dotazem ohledně overlocku.. 😀 jak v praxi řešíte švové přídavky a ořez na OL? přiznávám, že nějak nevím čeho se mám na OL držet (jako rysky). na normoš stroji jsem se držela rysky na patce, přídavky jsem si dělala půl centimetru, na OL nějak nevím, jak na to.. Nakreslit střih, k tomu od oka přidat přídavky na švy, na OL se při šití držet čárou na střihu např. levé jehly a ten zbytek ořezat?
Se omlouvám, že se takhle pořád ptám, ale potřebuju získat zkušenosti z praxe. 😀
Děkuju moc!
pomôže niekomu? http://www.makeit-loveit.com/2012/02/hats-made-...
@ucitelka70 perfektne! Asi vybehnem kuk do sekaca zajtra🙂 ale talent ako season má na merino veci asi nemám 🙂
@dankakk no jo.... nezabudni, vo veľkom meste, veľký výber, no ale pokukáme, čo majú v našich obchodoch
tak se jak dlouho matlám se softshelkou a teď jsem narazila na tyhle ceny http://www.odevymonterky.cz/damske-softshellove... no má cenu se s tím šít????? 😖 😖 😖 😖 teda když pominu to, že je to mimo mojí velikost... ale nejsou ošklivé.
super kartonová gitara http://www.makeit-loveit.com/2011/03/mister-mak...
@dugyna už máš doma látky?
@ucitelka70 jasne od vcera 😀 😝 , uz su vsetky okrem lam oprate, takze mozem zacat smykat noznicami.
su krasne jedine ze ten bl.modry uplet z mrazeka nie je bledunkomodry ale skor by som to nazvala azurovou do zelena resp. tyrkys mentolovy
ale kvalita super za tu cenu, budem mat pekne tehu tricka 😝
@caramilla tak samostrih dobry, to ja bych si na tuto delku netroufla. Sama jsem si strihala uplne kratky, takovy 5cm rozcuch, kde se zub schoval. A ted u dlouhych leda ofinu, zbytek radsi nechavam na kadernici 🙂.
Jo a jak to bude s tema latkama od tebe, ma se posilat platba? Abych neco neprosvihla...

@veronik77 - díky, tak to na stroji mám, jdu do zkusit 😉