icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
2. apr 2012

@kryska5 hod mi to do emailu prosim

michamicha
2. apr 2012

ufff, tak jsem zvládla svoje první nositelný bodyno z tyrkysovýho fineribu pro Vojtíka 😀 je to takovej hybrid mezi body a tričkem 😀 😀 velikost je něco mezi 92-98, páč jsem musela místy trochu upravovat, ale hned jak se vzbudí, tak mu ho vyzkoušim a třeba se nechá i vyfotit 😅 😀 😀 to prošití dvoujehlou kolem krku neni dokonalý, ale u dalšího kousku to snad bude lepší 🙂 snad se bude prckovi líbit, když mi ho ukradl ze stolu (ještě rozešitý), tak si ho plesknul na prsa a chodil s nim po bytě 😀 😀 😀
a teď jdu zkusit novýho mazlíčka 😵 😵

kryska5
2. apr 2012

to tabuľky som hodila približné váhy látok, nech máte predstavu aký balík asi očakávať 😉

caramilla
2. apr 2012

@alinn Jako možná je všechno, jen mám problém, že nemám čas to počítat, abych nepočítala ještě za rok cedulky po 10ti ☹
Prací symboly ty jsme plánovaly, jen potřebuju teda vědět, co na nich má být? Prát na 40, nebělit, žehlit na dvojku?

petkasv
2. apr 2012

@caramilla tak teď jsem to naházela do pračky, páč se potřebuju zbavit jedný smradlavý plíny za dva dny 🙂 takže až to uschne tak to na sobě nafotím 🙂 jinak paní teda fakt nechápu, jedině že by si to chtěla udělat jako reklamu sama za sebe ☹

membri
2. apr 2012

@sufik1 27.03.2012 06:10:00 21 - Řádně podaná zásilka 67531 - Jemnice
28.03.2012 08:53:00 51 - pořízeno na pochůzku 16000 - Praha 6
28.03.2012 17:17:00 82 - Uložena - adresát nezastižen 16300 - Praha 618

cislo zasilky je : DR8035601357M

zojec
2. apr 2012

@caramilla este si mozes skratit nick na CAR 😀 a zmesti sa aj na mensi format 😉

membri
2. apr 2012

holky jestli mate neco ohledne hromadek, pisnete mi to vzdycky do emailu, ten vybiram nekolikrat do hodiny, kvuli zakaznikum.. a mam vetsi prehled, nez to tady dohledavat 🙂 dekuju 🙂

zojec
2. apr 2012

@caramilla toto by malo byt na symboloch u nas: http://www.kstst.sk/pages/vht/symboly.htm

ucitelka70
2. apr 2012

@kryska5 zajtra budeš podávať? Díky....

caramilla
2. apr 2012

@zojec No, asi mi někdo musíte poslat obrázek, co na tom štítku chcete, já to vymýšlet nebudu 😀

Vzkaz od Definitiv:
"Jelikož se sucháč musí vyrobit, celé to stojí na tom, jestli na ně bude materiál. Včera byl, ale čím dřív se ozveme, tím větší šance, že tam bude. Může se tedy stát, že třeba za týdenm tam ten materiál mít nebudou a budeme muset čekat na vzorky toho nového a zkoumat, jestli nám bude vyhovovat ;)"

Takže až zjistíme zájem a naplní-li se minimum, tak zjistíme, zda půjde vyrobit či nikoliv a pokud nebude materiál, uvidíme co dál a kdy...

Termín uzávěrky průzkumu tedy v pátek. Čím dříve budete plnit tabulku, tím lépe!!!

veronik77
2. apr 2012

@membri moc prosím, dáš mi také číslo balíku? u nhás pošta moc nedoručuje, ani lístečky, tak kdy můžu zajet na poštu 😀 díky moc!!!

sufik1
2. apr 2012

@membri díky. na poště bude bugr. Jam si přijede ráno a už to nestihnou znovu dovézt, tak tam musím dojet a dotáhnou to domů.

veronik77
2. apr 2012

@sufik1 je to radost, že? ☹

membri
2. apr 2012

@veronik77 31.03.2012 08:31:00 21 - Řádně podaná zásilka 67531 - Jemnice
02.04.2012 04:56:00 51 - pořízeno na pochůzku 25107 - Depo Říčany u Prahy 70

cislo baliku : DR8035601578M

veronik77
2. apr 2012

@membri díky díky díky. Tak tedy zítra je ten velký den! Došli ti prosím stromečky?

membri
2. apr 2012

@veronik77 takze by ti to dneska meli dorucit, a jestli tak neucinili mas to na poste

sufik1
2. apr 2012

@veronik77 kdyby aspoň dali ten blbý papír do schránky, že to tam leží, když nejsou schopný zazvonit na zvonek.
A tys mi to posílala (hnědý flís)?

eustoma
2. apr 2012

@lilly2711 ta je skvela!!!!

membri
2. apr 2012

@veronik77 jj dosli dekuju 🙂

veronik77
2. apr 2012

@sufik1 máš to u @stassy 🙂

terezita
2. apr 2012

@caramilla nestalo.. kdyz nechce loga, at si to nekupuje.. 😅 😀 ja se s tim tedy jeste nesetkala, ale taky by me to nastvalo.

kryska5
2. apr 2012

@membri večer napíšem
@ucitelka70 ano, zajtra pošlem zbytok, večer to pobalím. Ozaj tebe sa to možno zmestí aj do jedného balíku, váha mi v krabici píše 13,9kg, tak dúfam že keď mi to odvážia na pošte to nebude viac 😕
Som doteraz malú držala na rozprávkach doobeda nech môžem robiť tak sa jej musím trošku venovať 😅 Keď spala sa mi podarilo zabaliť @dankakk a @wzorcek tie toho majú menej, tak tie pôjdu už dnes

ucitelka70
2. apr 2012

okej, no dobre by bolo, ak by to šlo naraz, ak nie, tak dačo vyber a to sa pošle listom, nie? alebo to pošli vo vreci, ako season, to neváži veľa...., uvidíš

beky52
2. apr 2012

@kryska5 ..ja patent mám iba to ružovo-fialkový..žiadny iný...a ztej tuším2,5metra

kryska5
2. apr 2012

@beky52 je možné že som to nepochopila, lebo v tabuľke je písaný nejaký jednolíc ružovo-fialkový a potom nejaký patent taký podobný, možno je to to isté ... večer napíšem membri .. teraz padáme do ZOO 😀
@ucitelka70 dám to do vreca neboj

beky52
2. apr 2012

@kryska5 ..ale tak je to správen si pochopila..malo byť aj jednolíc a tá istá farba aj patent..

michamicha
2. apr 2012

tak OL šije krásně 😵 😵 😵 večer musim naštudovat ty různý stehy, výměnu jehel, atd... teď jsem si zatím vyzkoušela ušít jen ubrousko-žínku z froté a balvněnýho jednolícu 🙂 a navlíkání nití už taky umim, jsem původně navázala na ty co už tam byly navlečený (takový zbytky), ale uzlíky nevydržely 😅 a vypínání nože je taky fajn, akorát s tim bude asi horší šití, to mi moc nešlo 😝 jej, jsem z něj nadšená jak malý dítě z nový hračky 😅 😀 😀 😀

aerin
2. apr 2012

holkyy, jenom prosim dotaz, pani chce usit masku na 3-4 roky, chce to na pristi rok, ale uz ted, co mate takhle stary deti, jaka je to tak zhruba velikost?😅
Diky moc!!!!

kveta007
2. apr 2012

@michamicha Tak je vidět, že se OL cestou nepochroumal. 😉 Navlíkání jsem taky myslela, že zvládnu "uzlíkovým" fíglem, ale taky nakonec růčo fůčo. 🙂