Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita ; @boudova Na mém "blbém" pracím prášku vdělává moje sestra, které praskají skříně ve švech... 😝
@rebelie A já proč se nemůžu odlepit od klávesnice, jsem celá od čokolády a meruňkový glazury, poleva fakt hustá, příště vezmu "etkera" z pytlíku 😀 😀 😀 A navíc je hnusná, moc chutná po cukrovém sirupu (což má 😝 )
ach jo, fakt miluju polevu, co se naleje na dort a sbíráš jí ještě půl roku po podlaze, jen na tom dortu kde nic tu nic 😖
@terezita, @caramilla nakonec cybex callisto, zlevnili ho, tak jsem neodolala - hnědý http://www.detskyruzek.cz/prodej/produkt/1292-c...
a ad pravý sachr - znám teda daleko lepší dorty. Origoš sach teda mezi náma nic moc a za tu cenu už vůbec ne. Ale je to legenda
@terezita
Já se aspoň vymlouvám na sušičku. A před ní fakt nevím, ale čokoláda vliv nemá, to vím naprosto jistě.
@sufik1
Taky mě zajímá, co máš za golfky. Já bych potřebovala něco mezi golfkama a sporťákem, máte někdo tip.
Jinak dočítám jen zběžně, to se fakt nedá, byla jsem pár dní mimo a tolik stránek.
@caramilla
Dočetla jsem se, že tě zlobí tvůj super stroj, prevít jeden nevděčný. Já musím říct, že jsem se svým novým naprosto spokojená. Stejně jako @terezita doufám, že to potáhneme spolu dlouho.
A já snad do toho flex-texu budu muset taky vyrazit. Jsem doteď radši chodila do Mráze u nás na Vinohradech, že je to jen jeden krám na utrácení. Pak už budu ale definitivně ztracená.
@sufik1 hm, tak to nechápu, jak můžeš bejt nadšená 😀 😀 😀 Mám úplně ten samej kočár a dost ho nesnáším 😠 Je to takové plastové nic, co skáče číleně i po hladké silnici, nic se do něj nevejde, ani dítě, kolečka tvrdý a hnusný, takže to fakt jede hůř jak nákupní košík 😝 Rukojeť mě bolí do ruky a dítě mi z toho vyjíždí všudyma. Fakt ho ráda nemám, vybrala jsem ho na základě výborných referencí a doporučení, ale používám ho jen, když jdu po úřadech, kde nemají dobré bezbarierové přístupy ☹
Mamka našla u polelnice nějaký starý MaxiTaxi, opavučinovaný a až na nespojenou rukojeť a ruce kilometr od sebe, ten kočár nemá chybu, má kovovou konstukci, gumový kolečka a super jezdí 😀 Příště budu "googlit" u popelnic a ne na PC 😀 😀 😀
Jo, já nejradši medovník, pražský koláč a podobné mokré dorty, ale nějak jsem na sachr prostě dostala chuť (asi pocit, že vajíčka jsou dneska totální luxus a sem přijde 6 vajíček a 3 čokolády 😀 😀
@sufik1 jee, ta hneda je hezka! 😎 ja pri vyberu golfek bojovala, bo jsem potrebovala nejake, ktere by nemely dole tu sprusli (jak je na ni brzda), bo se svyma dlouhyma nohama jsem ji furt okopavala.. 😝
@jam3 ja chtela tenhle http://www.detskyruzek.cz/prodej/produkt/1770-t... (hnedy), ale vzhledem k tomu, ze jsem golfky kupovala relativne pozde - em. byly uz 2 roky, tak jsem vzala levnejsi.. http://www.megashop-praha.cz/cz-detail-253302-g... a dobre jsem udelala, bo em. jezdila v golfkach ani ne pul roku a ted uz vsude beha sama.
S tím smrskávajícím se oblečením mě bavíte... blbý je, že já jsem narostla do takovejch rozměrů, že to ani nemá kdo podědit...
A ještě jsem se chtěla zeptat, dá se sehnat nějaký vlněný sukno, zkrátka něco, z čeho by šly ušít vlňáky?
@caramilla zatím mi přišel v poho - teda za odpoledne. Moc se neklepe na rozdíl od jiných golfek a zvládám dítě i psa na vodítku. Jeli jsme trávou i kostkama. A nastupování do tramvaje je taky teda nebe a dudy. Košík jsem stejně moc nepoužívala, ušila jsem si obr tašku na madlo, tak to teď asi budu řešit podobně. A proti x-landru mi to zas takový rozdíl nepřijde.
Vybírali jsme i podle velikosti žížalák je dost vysoký a s látkovou plínou... jenže větší se prostě nedělají, vyzkoušeli jsme fyzicky asi 20 různých golfek... a všechno +- stejný
@terezita ten tfk jsem zkoušela taky a byl ještě menší
Vím, že jsem už opravdu otravná, ale zoufale potřebuju poradit, abych už mohla nakoupit materál a začít s výrobou- jinak mě to praní zničí. Myslíte že může fungovat plena ve složení bavlněné froté s vnitřkem z bambusového fleecu? Díky moc za rady!!!!
@zikie Ono všechny pleny budu fungovat. Jen jde o to, jak to bude sát a jak se to bude tahat. Holky třeba šijí ze starých ručníků a triček. A taky to jde. Ale moc to nesaje. A jak se to netahá, tak hůř sedí.
Za mne: tahací materiály (výplněk ani flanel už nee - vyzkoušeno). A minimálně jedna vrstva bambusu, aby to sálo. bambusový flís je dobrá volba. + nějaké vkládačky. Novorozeneckou jsem šila jen z úpletu a bavlněného beránka. K tomu vkládačka a taky to bylo fajn.
látky na plíny jsem popisovala tady http://susu-sufik.blogspot.com/2012/01/latky-na...
Jj, myslím jen vkládačku- koupila jsem si sadu POP INek, jsou super,ale vkládaček je zoufale málo a nejdou sehnat, tak bych chtěla nějaké funkční ušít. A právě ideálně bych je chtěla šedé- jako ty originální- je to totiž hrozně praktická barva. Moc děkuju za rady!
@zikie ty jsi nadšená z pop-inek? Ta šla hned z domu. Na malýho neseděla, na velkýho už nestíhala sát. Ještě upozorňuju, že patentky nepasujou (ty ze šd). Všechny látky jsou takové přírodní (béžovo....), barevný je jen oboustranné froté, ale to je zelený a modrý a ještě nějaký, ale šedý ne. A ještě aksamit, ale ten bych nedávala. Za mne český flís a nebo holky šily z bambusovo-konoplného, ale vyzkoušeno nemám.

@terezita ja od tebe odkoupim nejaky stary tricka, koukam 😀 😀 😀