icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wzorcek
3. apr 2012

@dankakk ano, rada by som osobne, na velku noc sme doma tak sa hadam dajak dohodneme 🙂

ucitelka70
3. apr 2012

kočky, teplákovina bmb od mtx je aká? a čo sa šije z termo bio ribu?

dugyna
3. apr 2012

@kryska5 ja ked som cakala misku som mala tukanec, takze asi aj preto....
a hlavne ja aj ked nie som tehotna tak vzdy mam stastie na nejaky debilov za volantom co neviedia soferovat alebo sa hraju na hrdinov...keby som nemala takeho dobreho ucila /muzika/ tak by som sa par krat nevyhla asi ..

beky52
3. apr 2012

@kryska5 ..aj to predtým bolo preteba..už mi asi šibe..píšem sama sebe?? 😝

kryska5
3. apr 2012

@beky52 Oki, hodím to do tabuľky nech to máte všetky po ruke 😉

beky52
3. apr 2012

@kryska5 si zlatá..díky..

ucitelka70
3. apr 2012

@beky52 radšej nám napíš, čo šiješ a daj foto.... 😉

beky52
3. apr 2012

@ucitelka70 zajtra dám foto..ale ja musím všetko 3x..mojim dvojičkám..a kamkinej malej..su rovesníčky..tak všetko trojmo..a teraz sa ide spinkať 😝 ...a potom aj veľké baby....a nám kedy niečo ušiješ? 😒

ucitelka70
3. apr 2012

@beky52 tak máš trojičky....

michamicha
3. apr 2012

tak já to jdu dneska už zabalit, dodělala jsem střih na to mý body/triko 😎 a až bude čas, tak ho hodím i na web, už tam s tím musím pohnout, 2 měsíce se dokopávám a ještě jsem se nedokopala 😅 😅

caramilla
3. apr 2012

@petkasv 😀 😀 😀 😀 Fotka z dovči haluz!?!!! 😀 😀 😀 😀 😀
@komisakpd Taky mám 35x35. Ale při složení je to už dost objemný. Radši mám 70 na 11. ALe jako savý jádro do kapsovek, které chceš šít, tak musí být cca těch 35x35, 11 mezi nohama je podle mě do AIO málo, musí být vycpaná po celé šířce.

@petkasv Tričko? Myslíš tu halenečku se srdíčky? Tu jsem šila no 😀 Piplačka jako kráva, ale strašně mě to bavilo a určitě Jasmíně ušiju ještě 50 haleneček, já je mám hrozně ráda, jsou hrozně slušivý, něžný, ale šik 😀
Střih bude, dneska mi paní poslala scanner, tak pokud bude fungovat, tak střih + fotonávod snad bude brzy! 😀

eldwen
4. apr 2012

@ucitelka70 bmb nevim, ale z termo ribu jsem udelala lukaskovi teple spodni pradlo - leginy a body, viz par stranek zpet

eldwen
4. apr 2012

@ucitelka70 a to same planuju pro sebe 😉 - tentokrat foto ale asi nebude 😉

animal
4. apr 2012

@caramilla ta halenečka je opravdu úžasná a hlavně ta látka 😀

kuna
4. apr 2012

@caramilla tyjo, tu halenku jsi sila??? Tak to se tesim na strih! Ja myslela, ze je kupovana z MMB a jeste jsem ti zavide,a, ze tam umis najit moc hezke veci!

Uz se to tu probiralo, ale opakovani matka moudrosti - jak srazite merino z mylly? Na 40 nebo dokonce nekdomodvazny na 60? Anebo jen na jenmny vlneny program? Je teda fakt, ze segra pere 100% merino decku na 40 klasiku a decka v pohode.

ucitelka70
4. apr 2012

@eldwen ale to sa mi zdá umelé, vôbec neelastické, zospodu je áno bmb, ale zhora také biele lesklé

michamicha
4. apr 2012

@kuna hele manžel "vypral" to tílko z merino ribu na 40 a na normální program 1000 otáček 😅 a přežilo, už teda nevypadá moc "ribově", ale mně přijde, že i míň kouše jak se to trošku zdrclo 😅

eldwen
4. apr 2012

@ucitelka70 jo,, prekoukla jsem se, ale i tak ten mbm climayarn je prijemny a vubec nepusobi umele (ma jen 20% pop, jinak priroda) a i pruzi 😉 - mam doma vzorkovnik mtx. ktery rib jsi myslela?

katka82
4. apr 2012

Čaute 🙂
tak jsem konečně taky něco spáchala pro toho našeho raubíře 😉 podsedák na plastovou židličku na ven a pak konečně taky nějaké tepláky aby nebyl jak kovářova kobyla 😀 😀

katka82
4. apr 2012

Jo holky máte tu někdo mBank?mě se od včerejška nedaří se připojit 😠 a zrovna potřebuju zkouknout platbu abych mohla poslat balíček 😠 😠

caramilla
4. apr 2012

@kuna Já jsem si říkala, že ten můj skvost nějak zapadl 😀 Hele, to bylo tak... Před rokem jsem sehnala na MMB asi za 50 Kč dokonalou nádhernou halenečku bílá s minisrdíčkama a od té doby hledám větší a nesehnala jsem ji už, tak jsem si loni už v létě koupila u Mráze podobnou látku, i když trošku je jiná, že si podobnou halenku ušiju. A došlo na ni teď🙂 Látka je od mráze, ale vůbec nevík, kde jsem jí tam vazal. Určitě Jasmí ušiju ještě další halenky 😀 Jen musím na to u Mráze objednat látky, já žádný doma nemám 😀 😀 😀 😀 😀 😀
😀 Střih jsem si dělala sama 😀
Jediný blbý na tý halence je, že vypadá, jako bych jí koupila, tak ji nikdo nebude obdivovat z důvodu mé šikovnosti 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jasmí z halenky byla a je nadšená (má jí dneska, jdeme na plavání, to máme jako módní přehlídku vždycky, ostatní holčičky hello kitty, my naše modely a pak tam je jedna mimiholčička, co ji maminka obléká ala Zara, tak alespoň něco vkusného 😀 )

Btw. ušila jsem dokonalý letní softky pro Mínu, jsou krásný a moc příjemný, docela mne i ten hnusně žihaný materiál nadchl, jak je tenký a jemný. Ale ŠUSTÍ TO JAK KRÁVA! Jasmíně jsem to ráno zkusila a mohla se z toho pominout 😠

terezita
4. apr 2012

@katka82 ja mam, ted jsem to zkousela a jde mi to bez problemu..

terezita
4. apr 2012

@caramilla haha, tak to emmine bude to susteni taky vadit.. no to uz se tesim, az mi gatata omlati o hlavu.. 😅 chci z toho usit jeste tenkou bundu pres hlavu (abych se vyhla zipu), tak jsem na to zvedava.. aspon ji nepujde presechnout a bude se v davu snaz hledat 😅 😀
a uzijte si plafco!!

caramilla
4. apr 2012

@katka82 hned bych se posadila, kávičku, sachr ... 😀 😀 😀
Do m-bank jsem se "ti" teď připojila úplně bez problému během 2 vteřin. Chyba bude na tvé straně. Mohla se stáhnout možná záplata, co zakázala přístup na tyto heslem zabezpečené citlivé stránky, jinak mě nic nenapadá:( Zkusila jsi třeba jiný prohlížeč? Zkus zavolat do banky, třeba ti poradí. Jednou jsem takhle řešila problém se SMS kódama a paní mě přivedla na myšlenku, že problém by mohl být v mém mobilu. A byla to pravda, rozbil se a nefungovaly SMS 😀

caramilla
4. apr 2012

@terezita no, bunda, to bude taky haluz 😀 Ale jinak ty kalhoty nevypadaj ani tak moc jako outdoor (to nesnasim, vsechno, co zdanlive pripomina "tri prouzky", z toho se mi zveda kufr, proto taky na to seru ty svoje obrázky atp. 😀 ), vypadají jako elegantní spolecenske gate (mame sede🙂.

terezita
4. apr 2012

@caramilla ja mam tu cervenou a fialovou. prave mi ten material na oko prijde takovy jako koukatelnejsi, ze v tom kazdy hnedle `teplaky` neodhali.. 😀 no na tri prouzky mam alergii.. a na odfajfkovane taky.. 😅 ja vseobecne co je znacka nemusim..

boudova
4. apr 2012

@caramilla halenečka nádherná!!! to je šité z plátna?

petkasv
4. apr 2012

@animal ten můj se taky neholí, takže paráda, věkový rozdíl je mezi náme 12let 🙂
@caramilla jj tu halnčičku, je rozkošná, a fakt krásná 🙂 takže já sjem první zájemce o střih, protože je fakt boží 🙂

vevercam
4. apr 2012

@zojec moc prosím o překlad nebo vysvětlení, co udělat, aby se okraje úpletu při praní nekroutily 🙂 - ´pred hodenim do pracky si kraje zafercuj´ - předem moc díky, kroutí se mi vždy hodně moc hlavně tenké látky
@kuna merino jsem vždy napřed vyprala v pračce na program vlna 30st, srazilo se max 4cm na metru a pak takto peru i hotové výrobky a už se nehýbou 🙂

katka82
4. apr 2012

@caramilla @terezita holky díky no já tam brnknu bo je to fakt divný 😕 mam to tu nastavené na spodní liště že na to jen klepnu a mam tam přihlašovací tabulku a zkoušela jsem to i normoš přes Seznam i přes Googl a prd 😕 jak kliknu na přihlášení tak mi vyjede : Aplikace Internet Explorer nemůže zobrazit tuto webovou stránku. 😠 😠 se posejřím včera byl den blbec a jak vidím tak se to úspěšně přeneslo do dneška 🙄 😝