Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@boudova já taky nevím definici, ale řekla bych, že popelín je taková "řídší" tkaná bavlna (jakoby hrubší tkaní), nevím, jak to popsat 😀 Ale možná to je jen moje projekce, někde jsem vlastně definici hledala a tam psali zase něco jiného. No, prostě tato vůbec neklouže a šije se z ní krásně.
@sinala 😀 Já si ji normálně asi ušiju i pro sebe, to budu už úplně za exota, zvlášť, když budu mít špičatou kapucu 😀 Ten ručník, co si uváži na prsa, ohnu se a spadne a navíc mi z něj leze pr... 😀 😀 😀
@petkasv Aplikaci jsem šila dokonce dneska s Jasmínou, a to včetně kreslení a žehlení, ona nechtěla přes den spát (proč, taky vstávala až v 5, že 😝 ) a já ji musela na plaváníčko dodělat 😀
Dnešní novinka na halenku taky nebude asi marná 😀
http://www.dumlatek.cz/bavlna-vzor-kytky/5661-b...
@palosek ale nesranduj, 8 kg na 3 mesiace? náš má 10 mesiacov a 8,5 kg,76 cm.......
@vevercam paráda, super, krásne
@caramilla ten župánek je chutnučký, veľmi krásny.... a hlavne originálny
@crawler perfektné veci si pošila, zvláš sa mi páči tvoj strih - dlhý pod zadok... a tie bodíčka sú božské
@caramilla hele ty mi normalne lustrujes mozek! 😀 tohle chci sit emmine na leto i se skritkovskou cepici, ale tu nastesti delam jinak, nez ty 😀 puvodne jsem na to chtela taky brat to mylly frote, ale pak jsem ho zrusila (a dobre jsem udelala, bo ta barva v realu na me pak byla mooc ziva) a ulovila na to zlute frote z flex-texu.. jen ja to budu sit asi az tak nekdy na konci cervence, az se ochladi.. 😀 😀 😀 chudak me ditko, nejak ji ted zanedbavam, uz jsem ji pekne dlouho nic neusila.. jenze kdyz ona mi neroste a nove hadry nepotrebuje.. 😅 ale inspirovalas me a ulovila jsem ji na mmb riflovou satovku, tak jsem na ni zvedava! sukne na ni vypadaj uchylne, jak ma furt to brisko, bo ji ve predu visi proklate nizko.. 😀 😀 😀
@terezita 😀 😀 😀 No vidiš, ušít "pončo" ( @animal 😀 😀 😀 ) mě napadlo minulou středu, použít mylly froté (je to přebytek z první hromady, to silné, to je moc moc fajn, nejměkčí froté, co jsem kdy měla v ruce, chtěla jsem právě to samé, ale uklikla jsem se na mylly - jak to byl přebytek, nevěděla jsem, co k tomu patří za odkaz a to, co jsem objednala teď, z toho jsem plakala, takový nepostřižený aksamit, barva hnusná, ale udělám z toho prostěradlo, původně jsem ho chtěla dát do výprodeje, ale to by asi zase byla škoda 😀 ) mě napadlo před 3 dny a udělat skřítkovskou kapuci asi tak před 20 hodinama 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A udělat tam aplikace, tak to je už miminěcí nápad starý fakt pár hodin, díky tomu, že dnes přišly odstřižky od Ivy, tak to pak už bylo tvoření eňo-ňuňo! 😀
@ucitelka70 je to fakt...naše malá má 1,5r a má už 10,2kg...tak to ji prďola za chvíli dohoní 😀 😀 😀 Segra i švagr jsou dost vysocí, takže podědil....uvidíme, či dá v dospělosti 2m 😀 😀 😀
@boudova http://www.dumlatek.cz/bavlna-vysivana/4965-bav... ...riskla jsem tohle na letní halenku...a vcelku jsem se trefila...lehoučký, průhledný matroš, který budu muset podšívat...na omak sice takové divné, ale vzhled je ten, co jsem čekala. Ale tohle taky není špatné http://www.dumlatek.cz/halenkoviny-potistene/26... 😀
Jinak my mame ve 2 letech a 2 mesicich necelych 12 kg 😀 😀
me se libik zase toto :D http://www.dumlatek.cz/5333-14727-thickbox/bavl...
@ucitelka70 můj měl taky ve 3,5 měsíci 8 kg, teď v 7m 10 kg 😀. Do půl roku pouze kojený 😉
@petkasv ha ha ha, to jsem ráda, že v tom nejsem sama
Tak pro pobavení tajná informace: První jsem rozdala své kupony za poštu zdarma na nákup mráze nad 1 tisíc Kč, pak jsem si řekla, že ho využiju a pokusila se o plagiaci a 3. použití kódu, abych pak objednávku stejně navýšila na 3 tiíce, kdy pošta je zdarma vždy 😀 😀 😀 A to jsem v březnu z Mráze měla 2 objednávky pokaždé asi za 7 nebo 8 tisíc! Celkem tedy za 18 tisíc jen za březen 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
kočky potrebujem poradiť akú látku na legínky ? ja som nejako mimo chcem niečo čo je trošku elastické ale aby to bolo aj príjemné na telo

@vevercam Absolutní bomba, teda vy mi dáváte! Nádhernej střih! 😉
Jehla mě pomohla jeansová, ale třeba zase @crawler šije tou tenkou a chválí si. Jinak nevím ☹
Na kůži už bych jehlu nepoužívala, mě přijde strašně tlustá, tak abys neměla z látky s membránou cedník:D