Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
hmm, tak květnovou burdu musim mít 😎 vyhlídla jsem si tam šaty a halenku pro sebe a pak je tam spousta šatiček a tunik pro holčičky 😵 holt budu šít na neteř když máme kluka 😅 😀
hello 🙂
@vevercam, baby ma uz predbehli, som sa od vcera az dnes dostala k pc 🙂 fercovat - stehovat.. 🙂 ja to robim rucne pri telke, hned ked pridu latky :D potom nitku len vytiahnem 😉
mtx dorazil aj mne.. este som ho neotvorila.. idem na to 😀 tesim, tesim.. 5Kg latok 😉
pekne veci ste posili..
@caramilla tebe sa ta seda fakt zapacila 😀 na prvy pohlad tie gate vyzeraju ako jeansy.. velmi pekne 😉
holky, kdo jste tady psal (asi včera nebo předevčírem) o tom 5kg froté odstřižků? odkud je to froté? já bych ho taky chtěla, co jsem měla doma kus od ivušky, tak už mi ho moc nezbývá 😢 a budu chtít na župánek pro Vojtu, když začnem chodit na to plavčo 🙂 a jak velký ty "odstřižky" jsou?
@caramilla a je to hladký nebo to žebro? já co mám doba z mtx ty patenty, tak mi přídou hrozně slaboučké a ty tvoje vypadají festovně...já je chtěla dát k výplňku, ale moc se mi to nezdá, tak jsem myslela, že máš nějaké jiné, ty tvoje by (podle fotky teda) k tomu výplňku šli... http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
baby, dnes som stihla poslat @papajka7, @kalman, @evaon, @zojec, @kryska5 - ted a tie co ste mi adresu napisali este vcera... dalsie co mi napisu dnes odoslem zajtra, ale dojde to az v utorok, kedze su sviatky. je mi luto ze sa nebudete moct vytesovat uz zajtra, ale nedalo sa to postihat - hlavne sisa, az teraz som si vsimla ze doobedu prisla este adresa od teba, ip som kontrolovala rano, a potom som varila a mala som dnes poradnu s malym, tak som to prehliadla...
@kryska7, u teba je postovne 3,80, mozem ti rozdiel poslat na ucet? a az na poste som si spomenula, ze v tom balicku je ten babus sportovy uplet, ale som ti chcela poslat uz dnes, tak som sa s tym uz nevracala... takze nebudeme nieco objednavat z batany alebo z latok cz??? a pripadne by si mi to potom mohla poslat spolu 😉 🙂 🙂 😉
@palosek na ty zpevňovače jsou super kleště z obi stojí kolem 70,- 😉
@dankakk dobre že píšeš, tak sa budem krotiť na doobjednávke MTX a spáchame niečo nové 😀 si si nešmikla ani z jedného? ☹ ti musí byť lúto, nie? či máš tam kopec inej radosti látkovej, čo? 😀 prosím ťa a čo mi chceš posielať aké peniaze? ja by som mala tebe zaplatiť to poštovné, nie?
@lillyzelvicka tý jo, dík za radu...hlavně na to nesmím zapomenout, až tam pojedem. 😀 😀
tak jsem udělala pár hroznejch fotek 😝 navíc mi kixkla žehlička, takže jsou výtvory ještě škaredější :-/
1.můj set na cvičení (nebo a to spíš na válení se doma) z teplákoviny MTX a fineribu dle ottobre
2. dlouhá (pod zadek) mikina pro mou kamarádku (střih vlastní) - třeba k legínám na procházku
3. obdobná varianta pro mě
4. bodýna pro malýho
5.detail aplikace a stuhy (dávám je všude 😀 - jsem z nich nadšená )
6. roláček z biobavlny a opět stuha - ano je nakřivo - to se vám nezdá 🙂 ale to je schválně 😀 😅 🤐
7. softshellka pro Iška - podél zipu jsem našila reflexní paspulku, 2 kapsy na patentky
8. ano, slony fakt milujeme 🙂
9. halena pro mhd ať je ho na hale mezi dělníky vidět - nevím, jak váš monitor, ale je to limetkový fin
to jen taková ochutnávka ze šití, když mi nešel net...nevyžehlený to vypadá hnusně - vězte, že realita je lepší 😀 😀 😀
jo a koukám, že se fotky po odeslání zpřeházely 😝 no však jste chytruše - si to domyslíte 😀
baby slovenky, urcite potrebujete hnedy finerib, vsak? 😀 😀 velmi mi chyba k spokojnosti, doplnte sa do tabulky 😀 😀 objednava sa az po sviatkoch 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
Holky delší dobu jsem to tady nečetla (ale už jsme se s Elinkou sžili a mám víc času) a mám praktický dotaz, na kolik asi vyjdou softshelové kalhoty a softshelová bunda, když si je sama ušiju (teda hlavně ty kalhoty, na bundu si ještě netroufám) v malých velikostech 74-98? Šiju ráda a když jsem viděla, že kalhoty se na netu pohybují asi za 500Kč a já bych je pořídila ráda na tábor pro malou, tak přemýšlím nad ušitím.
@crawler nádherné výtvory, nejvíc mě dostaly ty dámské mikči 🙂 a samozřejmě softka, krásná 🙂 🙂
já teď došila první svoji bundičku a taky tyrkysovo-hnědou 🙂 , s Lukym jsme ji nazvali letecká bitva 🙂, ale pěkně mě potrápila, hlavně při prošívání více vrstev softu, neustále vynechávaly stehy, zkoušela jsem vyčistit, jeansovou jehlu, nic nepomáhalo, má někdo třeba zkušenost s tou jehnou na kůži, pomohlo by?
@boudova z popelínu mě se šilo parádně, právě naopak skvěle, proužek na lemování jsem si "zažehlila" mezi prstama a drželo to úplně super 😀
Proč by se z něj mělo šít blbě? (Já jsem šila z něj jen tuto halenku, takže jen jednou, jo a soví tašku, ale to se asi nepočítá 😀 😀)
@zojec jojo, šedou můžu! Kamarádce jsem dneska ty pro Aničku dala a byla úplně totálně nadšená 😀 A to jsem za ně nic nechtěla 😀 😀 😀
@crawler Téda, čumím, čelist dole, šmátrá po klávesnici a není schopna slova 😀 😀 😀 Slony miluju a softka je absolutní bomba!!!!! 😀 Miluju, když jde na bundě nebo mikině něco do kopce nebo z kopce, taky chystám jednu takovou záležitost pro jednu VIP zákaznici z Pipkárny 😀 😀
Posíláme pozdrav z plavání a Jasmínky nová pelerínka na plavání nebo jak se to odborně jmenuje. Jako nezasvěcená matka jsem měla vždycky župánek a na plavání všichni chodí v tomto, což je fakt absolutně geniální a geniální to bude v létě k bazénu a vodě. Tak jsem to ušila - froté silné mylly, aplikace velur + dneska přišedší odstřižky z hilca od Ivušky 😀 Výcvaky na modelce jen z mobilu v šatně 😀
Šila jsem do 2 a dítě vstávalo v 5, tak jsem totál grogy 😝
Jo, ad ten patent. mám doma buď hladký 1/1 a to je dost podobný jako finerib, pro někoho i to samý, dá se to zaměňovat. A 2/2 žebro - to je ten tyrkys na softkách z dneška, ten drží lépe, podle mého názoru. Ale podle mě se vyglajdá všechno, vždy dávám gumu a pak je to zase jedno, zda je tam finerib nebo 2/2.
žebro 2/1 by mělo být něco mezi 1/1 a 2/2, tzn. 2 hladce 1 obratce. Ale nikdy jsem to neviděla 😀

@boudova Děláš chybu, je to moc jemňoučkej popelín, přesně ten samý materiál, co jsem měla na halence, co jsem kupovala před tím na MMB. On je popelín a popelín, když Mrazík píše jemný popelín na šatičky, tak to je přesně ono. Ty obyč. tkané bavlny bývají moc tuhé a mačkavé 😉
@veronik77 no, třeba letošní kolekce triček je z 50% na poblití, nas. mě, že dělají už i hello kitty, ač několik let odolávali a možná proto jsem si ty oblečky zamilovala 😝
Styl ala vietnamci mě teda odpuzuje snad ještě víc než hello kitty 😀 😀 😀 😀
@katka82 ach, české buchty!! 😀 😀 😀 😀 To je stejně nej!
@animal ještě jsem na ten účet nekukala, kuknu večer 😉