Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vevercam
@crawler softky úžasné. Já si spíchla pro sebe, do zítra snad nafotím. Ale teda šití na velké je daleko horší než na děcka. Mám blědě modro-hnědo.
ještě k šítí softu - hodně utáhnout nitě, pak to provazuje. Já šila na 9!
Holky dotaz. šila jste některá vložku do kočáru z popelínu? jasně že to podložím ronoplastem nebo silným vatelínem... a a bude se to přisuchávat k opěradlu, ale nebude po tom dítě klouzat????
@petkasv Tak ten základ u mě je ten, že mám oddělený účet od mhd a on absolutně netuší, jaké jsou mé příjmy a výdaje, netuší, co utrácím za hadry a boty pro Jasmí, látky, stroje. I když já mu to všechno říkám, nic netajím, on je v pohodě, ale jak to nejde z jeho účtu, je mu to jedno a pouští jedním uchem ven 😉
@idris na leginy něco, co má 5 a více % elastanu. Finerib, patent, úplet s elastanem - určitě na 100000% doporučuju jednolícní elastickýúplet od mráze, hodně příjemný, elastický a pevný. Ty barevné na Fleru jsou z úpletu od Mráze toho dětského, je to tenčí a určitě to míň vydrží než ten jednolícní, ale zase je to hezčí 😉
jak jsem mohla žít bez overlocku???? 😅 😀 😀 😀 ho miluju 😵 zejtra musim narychlo skáknout do galanterky pro správně oranžovou nit a kousek kloboukový gumičky, abych mohla dodělat moje super super triko 😅 je to teda obšlehnutý podle jednoho staršího trika, ale ta kombinace oranžový kytky na krému a oranžovýho jednolícu z wendy, to je prostě bomba a hlavně to bylo rychle ušitý díky tomu zázraku jménem overlock 😵 😵 😵 s tím falešným overlockovým stehem a kráčející patkou bych se u toho vztekala půl dne, takle to bylo šup šup a hotovo 😉
konečne látky od season..su doma..jedna krajšia ako druhá 😉 😉 som maximálne spokojná..ešte zajtra dufam balík od membri..a bude supiš 🙂 ..už len tvoriť🙂
dneska jsem byla mimořádně produktivní 😀 2 tílky, záclony a to triko pro sebe 🙂 ještě mám v hlavě pár nápadů, dneska jsem se inspirovala na další triko v nějakym romantickym filmu co dávali v telce a já to zrovna přepínala programy, tak to musim hodit na papír, ale vypadalo to na té slečně fakt dobře...
teď jdu vymyslet nějakou velikonoční dekoraci, když už má manžel doma přichystanou tu pomlázku pro sebe i pro Vojtu 😅
Holky nemáte náhodou střih na bolerko? Jedno bch nutně potřebovala a ten Finerib je na něj jak šitej 😝
@michamicha tak ja se dneska flakam.. musim tu poklidit ten muj latkovy bordel, bo ma pristi tyden dorazit navsteva a ja to nemam kam dat.. 😀
@terezita jj, mám stejný problém, sice nepřijede návštěva, když nepočítám švagra coby koledníka 😅 ale mam plnou komoru látek a několik dalších hromádek s látkama se mi válí na gauči 😅 a manžel tu kolem toho chodí a divně kouká 😅 😅 zejtra si dám pauzičku a vrhnu se na úklid když budou ty velikonoce 😝
@crawler teda smekám, tohle všechno ušít a ještě bez OL...fakt šikula!
@petkasv krásné nasrávačky, mně se moc líbí ty barvy!
@vevercam bunda super. Jinak já jsem šila softku právě těma jehlama na kůži, protže jsem neměla jeansové a dobrý. Teda byly místa, kde jsem to musela projet ručně kolečkem, ale vesměs při dvou a třech vrstvách softu to bylo v poho.
@caramilla ta pelerínka je super. Já jsem před dvěma lety obdivovala zelenou s ouškama jako žába (teda asi očima spíš 🙂) a nenapadlo mě, že by se to dalo ušít. Jenže nemám froté...chce to hromadku 😀 😀 😀
@dugyna krásné pyžamko, šila jsem teď podobné, akorát jsem dala žlutý patent. mně se tato látka moc líbí 🙂
@palosek já mam ty oranžový puntíky, teda puntíky jsou bílý na oranžovym, akorát to neladí s tím oranžovým jednolícem, ten je takový výrazný a tohle puntíkatý je spíš do cihlova
@terezita tyhle http://www.produktservis.com/images/katalog/541... ...teda ještě jsem je nehodila do pračky....je to super i na omak...naopak z těch stromečků jsem trošku zklamaná, ale to se líbí víc nejstarší dceři 😉 ...ještě, že jich mám tolik... 😀 😀 😀
@michamicha ...no ten jednobarevný jednolíc, co k tomu doporučili je taky dost výrazný 😖 , tak snad to pak nebude barvit 😅
Dnes na moje narodeniny sme boli vnúčika ostrihať, z 15 cm vlasov na 2 cm.... z tmavých vlasov nemá nič, je z neho blonďák ako hrom..... tak teraz je fakt ockova kópia

@caramilla boha jeho, to bych vyhlasila bankrot, dat 18 tacu za latky za mesic! 😅 😀 hehe, konecne toho chocholouska na tebe! 😀