Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@komisakpd pozerám, že to nemáš ďaleko do Prešova, ja som kupovala cez net od firmy ANIR, v PO majú niekde pri NAY kamennú predajňu.. mám od nich šij. stroj, OL, ihly, pätky.. v predajni boli len moji chlapi, keď mi šli po OL, vraj tam majú tých strojov vystavených plno, majiteľ sa šijacím strojom, zdá sa, dlho venuje, až na to, že mi raz zabudli jedny ihly pribaliť, nemôžem na nich jedno zlé slovo povedať, aj na cene sa dá dohodnúť 🙂 chcela som si najprv objednať cez net z brnenskej firmy, ale keď mi napísali, že v prípade poruchy, reklamácie musím stroj posielať k nim, tak som radšej podporila východniara 🙂
latky od season mam uz aj ja doma- parada, tesim sa, uz len sit 🙂
Ahoj holky, tak mám výsledky z amniocentezy. Vše v pořádku a bude to zase holčička… sice jsem si o fous víc přála kluka 😕 , ale holky jsou taky prima… 😎 Aspoň mě teď nemusí trápit, že jsem nestihla změnit objednávku softu a vzala kombinaci fuchsiová - tmavěšedá 😀. Holky, prosím poraďte s tím střihem Ottobre... když to tam není výslovně uvedeno, mají se švové přídavky přidávat ke střihu? A přidává se vždycky stejně? 1-1,5 cm? Budu šít flísové vestičky vel. 134. Díky!!!
@macin73 já mám jen jedno číslo ottobre a to 3/2005 a tam je v obecných instrukcích napsáno, že všechny střihy obsahují švový přídavek cca 1cm pokud není uvedeno jinak - takže já u těch střihů zásadně nepřidávám a vše pasuje jak má 😉 zkus přečíst ty instrukce na začátku, zda to tam taky není napsaný
@michamicha
Díky.

@animal moc hezké vestičky 🙂 všimla jsem si, jak hezky máš začitěný okraj, okolo krku (za krkem), koukala jsem na tu u kupovaných věcí, a zkoušela, ale na mých výrobcích to vypadá strašně 😒 , mohla bys prosím napsat nějaký návod, jak na to? předem moc moc díky 🙂