icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vevercam
5. apr 2012

@animal moc hezké vestičky 🙂 všimla jsem si, jak hezky máš začitěný okraj, okolo krku (za krkem), koukala jsem na tu u kupovaných věcí, a zkoušela, ale na mých výrobcích to vypadá strašně 😒 , mohla bys prosím napsat nějaký návod, jak na to? předem moc moc díky 🙂

esteruska
5. apr 2012

@caramilla ještě že nejsem z Prahy a konečně přestali rozdávat ty hnusné slevové kupony na poštovné...

zojec
5. apr 2012

@caramilla esteze tu zaidneho mraza nemame :D :D a nechystaju s kamennou predajnou aj do brna?? :D :D
nedate mi nejaky dobry tip na brnensky obchod s latkami.. vyslala by som tam segru 😉

petkasv
5. apr 2012

@caramilla už máš ten scanner doma? nedávej sem ty látky, nebo zcvoknem 😝

terezita
5. apr 2012

krasne hadriky jste zase posily!
@caramilla tak mam pro tebe nalovino asi 7 metru toho podsivkoveho upletu a 1m tyrkysovych pruhu. poslu po velikonocich, dnes uz to nestihnu.
a ja prihazuju 3 vcerejsi cervena pomotana tricka.

zojec
5. apr 2012

@terezita krasne 🙂 pocuj, ked robis to vlnkovanie naspodu, aj uplet natahujes? ci len nastavis diferencial??

martinkah
5. apr 2012

@komisakpd pozerám, že to nemáš ďaleko do Prešova, ja som kupovala cez net od firmy ANIR, v PO majú niekde pri NAY kamennú predajňu.. mám od nich šij. stroj, OL, ihly, pätky.. v predajni boli len moji chlapi, keď mi šli po OL, vraj tam majú tých strojov vystavených plno, majiteľ sa šijacím strojom, zdá sa, dlho venuje, až na to, že mi raz zabudli jedny ihly pribaliť, nemôžem na nich jedno zlé slovo povedať, aj na cene sa dá dohodnúť 🙂 chcela som si najprv objednať cez net z brnenskej firmy, ale keď mi napísali, že v prípade poruchy, reklamácie musím stroj posielať k nim, tak som radšej podporila východniara 🙂

terezita
5. apr 2012

@zojec natahuju i uplet, soucasne pred a za patkou. jen ted ta puntikova latka me na prdla, bo kdyz jsem natahla moc, tak se mi do ni delaly diry.. 😠 na tech holcicich trickach je to uzasny zlepsovak, bo ja nesnasim zahybani tricek.. 😅 😀

timkoemkamatko
5. apr 2012

latky od season mam uz aj ja doma- parada, tesim sa, uz len sit 🙂

terezita
5. apr 2012

@caramilla blbnu, ne pruhy, ale puntiky.. 😀

membri
5. apr 2012

@terezita takze to objizdis cikcakem a pritom natahujes'?

macin73
5. apr 2012

Ahoj holky, tak mám výsledky z amniocentezy. Vše v pořádku a bude to zase holčička… sice jsem si o fous víc přála kluka 😕 , ale holky jsou taky prima… 😎 Aspoň mě teď nemusí trápit, že jsem nestihla změnit objednávku softu a vzala kombinaci fuchsiová - tmavěšedá 😀. Holky, prosím poraďte s tím střihem Ottobre... když to tam není výslovně uvedeno, mají se švové přídavky přidávat ke střihu? A přidává se vždycky stejně? 1-1,5 cm? Budu šít flísové vestičky vel. 134. Díky!!!

animal
5. apr 2012

@membri ne ona to dělá na OL

animal
5. apr 2012

@macin73 švový přídavek si zvolíš podle sebe, já přidávám cca 0,7cm protože šiju na 7mm na OL
a všechny střihy jsou vždy bez švových přídavků

evinka
5. apr 2012

@membri Já jsem dělala cikcakem šátečky pro Klárku, taky se mi to vlnilo. Je to recy z firemního trička na kterém se mi podařilo udělat nevypratelný flek. Práce na pár minut a v obchodě se prodávají za 130,-

membri
5. apr 2012

@animal a na normalnim stroiji by to neslo?

membri
5. apr 2012

@evinka jeee dekuji za odpoved 🙂 taqky bych chtela udelat satecek, zadny nemame.. jak to delas? nakreslis si trojuhlenik a ten sesijes?

macin73
5. apr 2012

@animal Díky moc!

crawler
5. apr 2012

@macin73 já mám jen jedno číslo ottobre a to 3/2005 a tam je v obecných instrukcích napsáno, že všechny střihy obsahují švový přídavek cca 1cm pokud není uvedeno jinak - takže já u těch střihů zásadně nepřidávám a vše pasuje jak má 😉 zkus přečíst ty instrukce na začátku, zda to tam taky není napsaný

crawler
5. apr 2012

@crawler teď jsem teda zblblá, že animal píše pravý opak, ale já prostě u ottobre nepřidávám a výsledek vždy pasuje - ještě se mi nestalo, že by to bylo malý...

macin73
5. apr 2012

@crawler OK, vidíš, to mě nenapadlo... u některých střihů je tam totiž upozornění, tak jsem si nebyla jistá... a nechci, aby to holky měly až na druhý stupeň (chodí do první třídy) 😀

crawler
5. apr 2012

@macin73 teď jsem teda zblblá, že animal píše pravý opak, ale já prostě u ottobre nepřidávám a výsledek vždy pasuje - ještě se mi nestalo, že by to bylo malý...

macin73
5. apr 2012

@crawler No blbý je, že já to nemám na kom přeměřit a dostanou to odě mě jako dárek... (objednávka od švagrové).

evinka
5. apr 2012

@membri Ty šátečky na první fotce jsou jen ustřižené rukávy - na tom jsem si zkoušela právě to vlnění. A druhá je trojúhelník s dvěma ustřiženýma rohama a jedním zaobleným - viz foto.

jam3
5. apr 2012

@michamicha
Díky.

terezita
5. apr 2012

@crawler neprecetla sis to obracene? ottobre strihy NEobsahuji svove pridavky, pokud neni uvedeno..

macin73
5. apr 2012

@terezita a kolik tak přidáváš, aby to plus mínus odpovídalo? někdo tu zmiňoval, že jsou spíš větší...

terezita
5. apr 2012

@macin73 no ja pridavam tak 1cm, dole a na konci rukavu tak 1,5 pokud je zahybam. a siju stredem patky po lajne, oreze se mi t o tak pul cm. doprava..

vevercam
5. apr 2012

@macin73 já teda u střihů z Ottobre švové přídavky nepřidávám, na OL ořežu 0,6mm a našim klukům takto sedí oblečky parádně