icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
5. apr 2012

@kalman 😀 rukávy na gumku, ale dole jsem to pozměnila a dala kloboukovou gumku na stahování a dvoudírkový brzdy...no a ještě pár drobných úprav od původního střihu ottobre - nejhorší byly kapsy - už tam bylo dost vrstev softu a prošívat to nebyl žádný med 😝

katka82
5. apr 2012

@sufik1 no já mam problém dycky vyprat mladýmu ty zelený softkový kalhoty 🙄 😝 příště jedině černý 😉

zuzik28
5. apr 2012

ahoj holky,
nenašla by se tady náhodou nějaká hodná duše, která by mi poslala nějaký střih na dětské tepláky, pyžamové kalhoty nebo jakékoliv kalhoty? Jsem začátečník, tak přesně nevím kde hledat, ale myslím, že nějaké obyčejné tepláčky bych zvládla 🙂 Díky moc Zuzka

crawler
5. apr 2012

@petkasv jé, já šiju tak dlouho, dokud jehlu nezlomím 😀 tupost nijak nezkoumu, prostě dokud šije, tak šije - když zemře, tak vyhodím a dám novou - takže za tu dobu, co šiju, tak padly za vlast 3 standartky a 2 dvoujehly - nic víc 😉
@caramilla šmankote po dočtení jsem zjistila nutnou potřeba nakouknout k mrázovi - zatím jsem vždy odolala 😝 ty svůdkyně jedna - až se bude můj mhd ptát, co je to za další balík, tak to na tebe svedu 😝 😀 Jinak, co bys mi doporučila za látečku na letní tuniku??? - moje představa je, že v jedné vrstvě to bude skoro průhledný, takže přes prsa si dám dvě vrstvy ...a samozřejmě bych ráda bavlnu....

palosek
5. apr 2012

@michamicha ...stuhy jsou nádherné, ale zjistila jsem, že nemám moc co s nima... 😢
@sufik1 softka parádní, krásná kombinace
@animal ...mladé budem tak dlouho, jak se na to budem cítit 😀 😀 😀 😀 ať si druzí myslí, co chtějí 😝 😀
Jinak vesty supr. 4ím to, že se někdy zip po našití zvlní? Co je blbě? 😕

@caramilla kombinace vypadá perfektně...prostřední dcera jede na soustředění a mám jí ušít šedou lama vestu s tyrkys.okrajem...tyhle dvě barvičky moc pěkně ladí. 😉
@petkasv jehlou šiju tak dlouho, dokud ji nezlomím 😀...ostrost nijak nezkouším 🙂)

papajka7
5. apr 2012

baby ja len na skok,vsetci sme chori ☹ ,dokonca aj mala nachcipana,tak neni cas,len chcem jujknut,ze latky uz mam doma 😵 ,tak chcem vsetkym zucasnenym podakovat,za objednanie a distribuciu ku mne 😉 ,je to hafo latiek no to navysijem ani do vianoc 😝 ,
preletela som fotuse,vidno ze hromadky su uz na svojich miestach,a tu sa sijeeee 😵 😵 😀 ,krasne vsetko uzasne posite 😵 baby vy ste riadne proficky 😨 ,ja sa idem zahrabat 😅

crawler
5. apr 2012

chci OL chci OL chci OL chci OL chci OL chci OL chci OL chci OL chci OL chci OL chci OL chci OL

nějaký sponzor???? mhd se xichtí, když slyší moje nářky a prosby - zdá, že ho zdolám, ale vidím to až na vánoce a to je asi nevydržíííím.... 😅 😝

dankakk
5. apr 2012

Jaaaaj baby mám toľko roboty!!! @kryska7, @season latky došli, aj nununu stuzky. Pokochala som sa a odložila ich :( sijem dnes cely den navlek na akumulacnu nádrž! Morda! Výška 2,5m obvod 4m. Chrbát boliiii a to somlen v polovici:(. Určite si moje dielo na záver pofotim a hodím foto aj tu...

michamicha
5. apr 2012

@crawler já si ho mohla koupit už teď jen díky tomu, že nám budou vracet hodně za daně 😅

dankakk
5. apr 2012

@crawler myslím že pri tvojom množstve šitých veci si OL zasluzis!!! Ja stíhať usit tak desatinu z toho čo ty:( takze presvedč manžela 😉

petkasv
5. apr 2012

@crawler @palosek no to já šiju většinou taky tak dokud se mi nezlomí ale jak jsem teď šila malý ty nasrávačky (mmch. měly mega úspěch dneska na mimi cvíču 🙂 ) tak nemám OL takže jsem nejdřív začistila a pak rovnostehem jsem je projela a ve předu mi to tu látku uplně prošpikovalo a já si mylim že to je tím že asi byla jehla tupá, nebo jsem tupá já 😝 nevim čím jiným by to mohlo být 🙂
@zuzik28 zkus to ze začátku tak že ty co mimču sedí tak obšlehni, je to to nejjednodušší co můžeš udělat 🙂 nezapomeň přidat trochu na švy 🙂

komisakpd
5. apr 2012

baby uz som sa skor tu pytala, no nikto nereagoval...kde by ste kupili stroj..net? nejaky matket? ci original obchod sij.strojov? tento mesiac mi vrati SP preplatok na odvodoch tak si chcem konecne kupit. Vdaka

animal
5. apr 2012

@palosek to by mě taky zajímalo, proč se to zvlní, ale všeobecně ty kostěné zipy jsou hodně nepoddajné, tuhé, tak je to asi tím. Když jsem to šila na té lamě, která je měkoučká, tak to je trochu zvlněné.

zojec
5. apr 2012

@dankakk panecku 😀 😀 😀 tak toto by som asi nesila 🙂 aj ked mm mi oznamil, ze ked skladal strechu z altanku, tak sa mu potrhala.. ci neusijem novu 😀 4x4 metre... som sa pobavila.. tak som zvedava ako je potrhana, mozno na to fuknem nejake zaplaty, aj ked netusim aky matros na to pouzijem 😕

crawler
5. apr 2012

@michamicha daňová vratka půjde na nedoplatek plynu - holt vytopit velkej barák 😝 ale je fakt, že ještě něco zbyde....že by argument? 😀
@dankakk když víš, co mi říká? vždyt to šoješ tak hezky - je to krásný, tak vidíš, že to jde bez OL...no co mu na to mám říct???? 😀
@petkasv a tak zkus dát hubenější jehlu - já šila 90 a ted jsem ji taky vyměnila za 75...to by pomohlo ne? já to teda z toho důvodu (aby nebyly dírky u prošití) dělala...

zojec
5. apr 2012

@komisakpd tazko povedat.. kludne aj cez net, nie je problem kupit.. popozeraj hlavne ceny na stroj, co si si uz vyhliadla, potom recenzie obchodov na nete a podla toho sa rozhodni.. 🙂 ja som kupovla v kamennom obchode a asi by som zas tam,mame tu v okoli 2, celkom dobre a ustretovymi predajcami a ceny tiez nie su ovela vacsie ako cez net 😉 kupovala by som vsak overenu znacku a asi nie v tescu alebo v inych podobnych marketoch.. a ak kamenny obchod, tak najlepsie taky, kde maju aj servis.. mne sa to pri mojom OL veru oplatilo 🙂

zojec
5. apr 2012

@crawler mm treba povedat, ze na OL by to bolo 5x rychlejsie, ze sa mu mozes viac venovat 😀 😀

palosek
5. apr 2012

@animal ...já si prve myslela, když jsem to šila, že jsem látku nějak více natahovala, nebo co, že se to zvlnilo. ☹ ☹ Ale ted u těch flísových kabátků je to v pohodě...tak uvidím, jak u lama vesty 😖 ..jinak pak přejdu na knoflíky 😀 😀 Ale zipy mám radši, aspoň dovnitř nefouká... 😅

zojec
5. apr 2012

@papajka7 ty sa radsej rychlo uzdrav aj s celou rodinkou 🙂 nezahrabavaj sa 😉 😀

komisakpd
5. apr 2012

@zojec dakujem...aj ja som za kamenny obchod...len taky najst tu v okolo Prešova....joj..mam nieco vyhladnute uz podla vasich odporucani...a ty mas aky stroj?

crawler
5. apr 2012

@zojec tak to by se mu mohlo líbit, jenže víš co - jak se znám - bude takové nadšení z OL a z toho, jak je úžasné na něm šít, že to sice všechno bude rychlejší, ale o to víc toho budu šít a doba strávená u šití bude ještě větší 😀 prostě šicí mánie se mě drží a ne a ne se pustit 😀

zojec
5. apr 2012

@komisakpd ja mam 10 rocny stary stroj brother, som ale velmi spokojna..podobny tomuto: http://www.brother-czech.cz/shop/prod.php?id_pr... pre zaciatocnika uplne postacujuci, aj cena je prijatelna 🙂 ale kebyze kupujem teraz, tak si asi vyberiem nieco "lepsie" ale naozaj ma este nikdy nesklamal 😉 OL mam znacku silver.. taka neznama tu, ale sije celkom dobre.. ale nemam s cim porovnat a este som toho na nom vela nenasila 😉

kryska5
5. apr 2012

@caramilla fenomenálne, som istý zákazník na strih 😀

zojec
5. apr 2012

@crawler 😀 😀 😀 nieco mi hovor.. to som si do vcera hovorila, ze pre obrov (ako pre seba) nesijem, ale asi zacnem 🙂 : ) 🙂 aj ked mam niekedy dni, ze sa mi nechce sit.. az taky freak nie som 😉

bleble
Odpoveď bola odstránená
jam3
5. apr 2012

@michamicha
Prosím tě, hoď mi odkaz na tabulku, kleknul mi počítač a na noťasu ji nemám v oblíbených. Díky, stuhy fakt chci.

caramilla
5. apr 2012

@crawler z toho, co mam doma, tak pruhledne tenulililinke (naq sukni bez podsivky nepouzitelne) toto

http://www.dumlatek.cz/bavlna-batika/5325-bavln...
vice vzoru zde:
http://www.dumlatek.cz/bavlna-batika/5325-bavln...

objednano mam toto, ale jeste to doma nemam

caramilla
5. apr 2012

bože http://www.dumlatek.cz/bavlna-vzorovana/5691-ba...
😀 😀 😀 😀
Já jsem normálně do mráze napsala, ať už nepřidávají hezké látky, že se to nedá 😀 😀 😀 😀