Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 Děkuji! No nemáme, a asi to bude trochu problém... zdá se, že o co dříve jsme se shodli na jméně pro první dcerku, o to déle se budeme "dohadovat" o tom pro druhou... Ale to nějak dopadne 😎
Holky, asi jsem si vzala na začátek moc velké sousto... konečně jsem dneska střihla na tu flísovou vestičku (malá je nemocná, tak toho zvládám ještě míň, než normálně)... Dokonce jsem sešila všechny velké díly dohromady, takže to vypadá jako vesta... ale teď mě děsí ty "dodělávky". Nějak nevím, jak na to... Jo, a vypadá to, že to budou mít holky tak do páté třídy, a to chodí teprve do první... No, třeba se to ještě nějak vyvrbí.... A ještě jedna prekérka... zdá se, že budu málo nitě... jsem netušila, co kus, to špulka 😕
@membri Mazanec jsem pekla ve středu večer (teda 2 a 1 kg mouky) a dnes ráno se snědl poslední kousíček. Tak jsem zase upekla ze stejné dávky dnes večer a teď ho tady žereme. Berana jsem pekla včera a dnes polévala čokoládou a patlala sněhem. Eli ho krmila lžičkou a říkala "mňamy mňam"
@rina76 To je moc pěkná kombinace barviček
@caramilla Mě háčkuje čepičky mamka, už má zase 2-3 hotové, ty loňské jsou Eli malé.
@macin73 a co teprv jak fičej nitě na overlocku 😀 😀 😀 😀 😀
@mooncaa Mamka mi upletla pro Jasmí jedny rukavičky a byla jsem jí vděčná, ale je pravda, že je měla během asi hodiny hotový, já bych se s tím motala 3 týdny 😀 Mě háčkovat baví, ale jaksi čas není 😠
@dugyna Fotky s čepkou jsou asi měsíc starý, ale jinak dnes byla Jasmí oblečená úplně stejně, jen tráva je už zelenější. Tady je fakt kosa, lilo, rukavice, šála, čepice a ještě jsem ji dávala v půl deváté po cestě z kostela kapuci. A má o víkendu mrznout a chumelit 😀 Ale mě to neva, alespoň mě nemrzí, že musím pracovat a nemůžu ven.
Dneska mě třeštila hlava, tak jsme se dívali na film, asi po roce 😀
holky nemate nektera strih na nocni kosili nebo pyzamo?
@wzorcek to pruzkovane je bambusovy jednolic, mám toho haldy a nejak sa mi nepáči:( tak to budem dávať do vnútra vsetkeho, na to je to idealne. Inak softu som objednala nejak vela, tak ked chceš, môžem ti spustiť meter polmetra... Mám tmavo modry, aj zeleny( toho mám vela!) a aj hnedeho kus by sa dalo 😉
K tomu háčkování, nekvalifikovanej dělník má 90 na hodinu. Můj čas, kterej věnuju háčkování, většinou uberu dětem, nebo háčkuju třeba když se koupou, hrajou si modelínou -když nepotřebujou moji asistenci. Po chvilkách. Za zdobenou čepici na dvouletou holčičku je podle mě 300 minimum, jen matroš je skoro za 100... Já háčkuju už jen jako dárky, nedávno jsem posílala vzorník a ceny (200 za minikovskou, 250 za jednoduchou, 300-350 za zdobenou čepičku) jedný paní a ta se mi ani neobtěžovala napsat zpátky, že se jí to zdá drahý. Jenže já i když to dělám za tu maximální cenu, jsem vlastně naštvaná, že se mi ten čas nevyplatí do toho investovat. Když to dám kamarádce jako dárek pro holčičku, tak mám aspoň radost. Nebo pro svoje děti 😀
A i když háčkuju už dlouho a mám v tom praxi, zvlášť bavlněný trvají aspon čtyři hodiny, možná víc, a než udělám třeba velkou kytku, nazdobím, vyšiju, našiju flitry nebo korálky . ... To jsou třeba další dvě hodiny, když si fakt vyhraju - a jen aby se mi zaplatila práce a materiál, tak by to muselo být za 700 - a to si fakt nikdo nikdy nekoupí (proto jsem se to taky naučila dělat sama 😀 )
@veronik77 mam jenodnolic s tlapkama 🙂
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
objednavala jsem si odstrizky a oni me poslali tento latky pres 3 metry :D a pak jeste dalsi kusy 😀
ahojky.. tak som vcera skosnovala vsetko merino do posledneho chlpu 😀 😀 , musim povedat, ze na OL je to uplna parada.. , pripravila si 7 plienok na sitie.. najhorise na tych plienkach je strihanie, nasivanie usi a nabijanie patentiek.. asi by som na to potrebovala nejaku posilu 😀 😀 dnes mozem pokracovat 🙂
@dankakk hmmmm.. hnedy a zeleny soft?? :D :D nejak ma berie hneda v poslednej dobe 😀
@sisa.b si sa vcrea pytala ako nabijat patentky rovno.. najlepsie nakreslit si kde maju byt na vnutornu stranu 🙂 a podkladat kazdu zvlast kockou so suede, mozes aj na pasik, ale tam musis potom znacit aj pasik :D
a teda vymysliet nejaky chalansky motiv na tricko ma vcera stalo asi hodinu casu a nakoniec som tam aj tak dala stareho znameho teriera z ottobre.. dievcata to teda maju ovela jednoduchsie 😉
@caramilla
Já, já prošvihla soft, ach jo, to je pech. Kdyby byly jakékoli přebytky, beru vše všema deseti, klidně cokoli do pěti metrů, hlavně tmavě modrou a tyrkys. Díky dík.
@membri
Jen hlásím, že taky po kontrole balík látek navíc nemám, naopak mi jedna položka chybí (brala jsem to jen na počet látek doma a v tabulce), ale to mi fakt nevadí. Jsi úžasná, žes to zvládla v takhle příšerným množství. Doufám, že se ty látky objeví.
Tak jsem se ještě jednou zamyslela nad těma háčkovanýma čepičkama..a předpokládám, že to ty háčkařky teda musí fakt bavit..když si na tom nehodlají vydělat...ale v tom případě by to neměly dávat na internet nebo do obchodu ale rozdávat po příbuzných a známých (třeba za tu mini cenu a nebo za novou přízi)..protože když si představíte, že to někoho baví natolik, že by se tím chtěl živit..tak má smůlu..protože trh je zaplněn čepičkama, který se prodávají fakt neskutečně pod cenou a tomu se fakt dá asi jen těžko konkurovat. 😉 A přijde mi to škoda..protože by zas mohlo být o spokojenějšího člověka na světě víc. Protože si myslím, že nás naše práce musí bavit a naplňovat. A samozřejmě bychom za ni měli dostat přiměřenou odměnu 😀
@caramilla s tím háčkováním to je právě vončo, málo kdo ti tolik zacvaká, většina holek háčkuje čepky na děti do 200,-- já to na kšeft radši nedělám, opravdu jeno pokud má někdo velký zájem, fakt se na tom nic moc vydělat nedá, jelikož ti každý řekne že ceny jsou přemrštěný ☹ lepší je šít 🙂
@lucijan 100% souhlas!!!!
@alinn Přesně tak, a myslim si, že by pak i ty čepičky byly hezčí, kdyby ceny byly výš a konkurence byla "normální". Myslím, že dost to samé je v pletení. To, co je ně Fleru v pletení pod cenou je teda pěknej hnus, já jsem si koupila svetr od paní, co se tím fakt živí a stál mě se slevou 700 kč 😀

@caramilla u vas je este taka zima?