icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
6. apr 2012

@caramilla jo tak už chápu co je špatně..ten návod znám....ono je vlastně návod stále skoro stejnej..jen člověk musí koukat co se mu pod rukama tvoří...já při prvním háčkování čepičky háčkovala přesně podle návodu a čepička mi z toho nevznikla (blbá příze-teda příze chytrá ale ne na daný projekt 😀 )...a po přečtení tohoto návodu jsem přišla na to jak to vlastně funguje .
A 5 hodin? jestli ty jsi slimák..tak nevím co jsem já..já mám pocit, že háčkuju věčnost... 😅

michamicha
6. apr 2012

@mikulka45 já z něj šila malýmu pyžamo 😉

michamicha
6. apr 2012

@alinn jj, mně to háčkování taky trvá dlouho, pokaždý mě to přestane bavit, takže třeba návleky na nohy pro Vojtu už háčkuju od listopadu 😀 😀

alinn
6. apr 2012

@michamicha hele prosím tě..jak rychle háčkuje tvoje ségra? má háček na motorek, ne? A nebo ji to hrózně baví 😀

Mám dotaz na rychloháčkařky: stihnete jednu čepku během jednoho filmu? nemyslím tedy čepku z extratlusté vlny..ale takovou normální. Já jen jak moc se mám cítit neschopná 😀 protože to fakt nedám... (ale jako chápu, že ty co háčkují často, háčkují o dost rychleji než já...ale netuším jak moc rychle to jde 😀 )

petkasv
6. apr 2012

Tak jako háčkování je otrocká práce, vydělat se na tom rozhodně nedá ☹ já si účtuju za dětskou čepku podle rozmůěru a požadavků od 150,- do 200,-- když vím kolik stojí příze atd dá se to, práci neberu, protože když jsem začínala trvalo mi to věčnost něco uháčkovat 🙂

michamicha
6. apr 2012

@alinn se jí schválně zeptam 😀

michamicha
6. apr 2012

@alinn tak prej z merina bez aplikace cca 3 hodiny, z camilly prej to trvá dýl 🙂

alinn
6. apr 2012

@petkasv proč se na tom nedá vydělat?

@michamicha Dík..asi začnu trénovat.. 😉

petkasv
6. apr 2012

@alinn no jako dá, ale nesměla by si do toho podle mě počítat práci, než jí uháčkuješ, je málo bláznů, kteří koupí čepku za 300,-- jako Caramilla 🙂 když nebudeš počítat čas, tak se na tom trhnout dá 🙂

ucitelka70
6. apr 2012

@komisakpd ja mám 30 ročnú veritasku, a teraz som si kúpila OL brother 4234

evinka
6. apr 2012

Já jsem dneska doháčkovala pro Klárku čepičku podle toho návodu co dávala Michamicha a pak po 10 řadách jsem najela na tenhle návod: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4721 Háčkovala jsem to z příze Batole. a sedí jí takhle:

ikulik
Odpoveď bola odstránená
dankakk
6. apr 2012

tak konecne som pri pc a hadzem moje vytvory (aku nadrz sme este neobliekali, foto nie je... ) dosila som konecne pre A softky - ale su aj podsite, takze musi byt tuhe leto aby to vynosil 🙂 no a nasa ciapka s rohami a reflex nazehlovackami 😉 a este mickey tricko, mame krtko a mickey maniu 🙂 krtko tricko je na plane, nazehlovacky su kupene, len triko usit🙂

alinn
6. apr 2012

@petkasv no já si právě nemyslím, že by se neměl počítat čas..právě ten čas je na tom to, co máš za tu čepici zaplatit 😉 Já to pořád nechápu.. 😅 😀 hele ale možná jsem natvrdlá..ale já to beru, tak že když trávím čas na něčem co bude užívat někdo cizí...tak já nemůžu dělat nic jinýho (jako třeba trávit čas s rodinou a nebo uklízet nebo uháčkovat čepku pro své dítě a nebo i uklízet) .
tak mě napadlo... by mi na oplátku ten zákazník mohl přijít doma uklidit..a uklízel by tak dlouho dokud já bych háčkovala 😀 😀 😀

dankakk
6. apr 2012

ta posledna foto je "mama nefot a daj mlieko!"

alinn
6. apr 2012

ha.. to skoro podle mého příspěvku vypadá, že nedělám nic jinýho než že uklízím 😀 😀

mehlo
6. apr 2012

@michamicha podle tohoto návodu jsem háčkovala taky a je naprosto úžasná

dugyna
6. apr 2012

@palosek ja robiem gulaty chlieb a biely 🙂 teda taky mam recetp ide don aj zemiak, ale chutovo je uzasny.

mehlo
6. apr 2012

@alinn tak já taky nejsem rychloháčkařka- jednu čepku pro Petulu z nějakýho akrylu nebo co to bylo, celkem tenká příze jsem háčkovala asi 10 h. a pro sebe s přestávkama asi 2 dny

palosek
6. apr 2012

@dugyna jj, taky mám ten recept s bramborem...už ho jdu psát a poslat 😀 ...jeden bochánek zmizel než bys řekla švec 😉
@dankakk jú, nadhera, kdy to stíháte?
@ rina parádní 😵

mehlo
6. apr 2012

@dankakk krása!!!!!!!!!!!!!

dugyna
6. apr 2012

@palosek fakt je to inak super taky vlastnyx chclebik. na ten tmavy si uz pisala recept a tie pletenky?

veronik77
6. apr 2012

@palosek prosím, pošleš mi ho taky? děkuji 🙂

petkasv
6. apr 2012

@palosek já chci taky recept vypadá luxusně, ani se nedivim, že zmizel hned 🙂 teplej chleba miluju 🙂

mehlo
6. apr 2012

@petkasv já taky a hlavně Petula, dokonce to mám jednou zdokumentovaný. To mu byl asi rok. Nevím jestli je to tam teda vidět jak jí ten chleba

mikulka45
6. apr 2012

@palosek mozes aj mne ten recept poslat? prosim, prosim 🙂 uz sa mi zbiehaju slinky 😀

animal
6. apr 2012

@caramilla doufám, že ti dorazily ty peníze ode mě

caramilla
6. apr 2012

@animal jo, jasně, to bych se ozvala, neboj🙂 Jsi hodná, že si to hlídáš, pusť to z hlavy! 😉
@petkasv To je protimluv - pokud se ti nezaplatí práce (a nemyslím tím 50 Kč na hodinu, ale víc!), tak je to vždy prodělečné. Prostě čas má svou cenu a to tu nejvyšší! Vydělat na něčem, kde nepočítáš do zhotovení čas, nejde. Kdysi ode mě paní chtěla uháčkovat čepičku a udělala jsem kalkulaci - hodinu jsem počítala to pade! a vyšla mi na 300 Kč. A to vel. 62, pro miminko, jednobarevná s jednou kytičkou. Paní řekla, že to je moc. CHápu. Koukala jsem na Fler a MMB, a nechápu. 120 Kč vč. 11% provize, to není ani na materiál 😠 Mě přijde, že to je taková blbá konkurence. Kdyby se ty maminky na to vyprdly a neháčkovaly to "z lásky" a daly všechny normální adekvátní ceny od 300 nahoru, tak by to bylo pro mě teda osobně lepší, nepřipadala bych si tak blbě. A hlavně by třeba ty čepičky taky podle toho vypadaly. Tyto, co já jsem koukala k paní, jsou fakt nápadité a promakané a ty 300 za ně dost maminek dá. Jediné, co se mi nelíbí je, že to má ke kolekcím (hlavně od Nextu) a to podle mě není košer, nemluvě o tom, že je to nevkusné 😀 Ale na ničem jiném by těch 300 trhnout nemohla ☹

caramilla
6. apr 2012

@michamicha Opravdu si myslim, ze cena premrstena neni! Pokud tedy tvoje sestra uhackuje cepicku za hodinu, hodinu a pul, pak je cena 170 Kc adekvatni... 300 mi prijde jeste na odvedenou praci fakt malo. Se koukni - jenom koralky bych nasivala tyden!
A nebo fajn - za kolik mi uhackuje teda tvoje sestra takovouto stejnou cepicku, ale ne na hrnec, ale na normalni ovalnou hlavu? 😀 Jestli za 170, tak jich beru 5 😀

caramilla
6. apr 2012

sakrys, to neni videta, ale vsude tam jsou koralky - na te zelen plose, svetle modre, na tmavsi zelene to malicko videt je🙂 Je tam na kazde te plose asi 30 nebo 40 minikoralku 😎