Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla fuha to miska tu uz chodi bud len s takou satkou alebo jarnou ciapkoou, a davam tielko dlhy rukav mikinu a jranu bundu alebo bez budny...ale dnes tu prsi a je chladnejsie....
ale napr nasi su teraz na liptove a posieli rano mmsky ako si cvachtaju nohy v potoku, sviti tam slniecko a maju kratky rukav...
a tu vBa od rana skaredo zamraceno ☹ to by som brala radsej sneh
aky film?
@caramilla a ještě dotaz - koukala jsem na blog na ty úža legínky s květinkama...prosím Tě, co je to za látku? Vypadá to jako designová od Kaufmana nebo Millera nebo něco podobného, ale ti dělají jen 100ˇ% bavlnu, ne? Já, že sháním něco s elastanem na legíny pro sebe a všechno je jednobarevné nebo hnusný vzor--poradíš, kam se po tom vrtnout? případně, kdyby to byl tvůj tajný zdroj, tak ráda něco odkoupím přímo od Tebe 😉
dievčatá z SK, potrebujem súrne hrubšie strečové ihly (doteraz som si myslela, že mi stačia 80-tky, omyl), stoklasa má v ponuke tieto, ale len po 10 krabičiek
http://www.stoklasa-sk.sk/ihly-strojove-stretch...
ak by ste niektorá chceli zopár balení (pre mňa je 10 naozaj veľa, stačí mi max. 5), dajte vedieť, príp. môžeme objednať aj niečo ďalšie..
Bude u nás zase Mráz??? 😀 😀 😀 http://www.dumlatek.cz/bavlna-detske-motivy/568... ...Je i v růžové, i kytičky... 😀 😀 😀 😀
@crawler Výplňky vůbec neznám, mám jen ty klasický od MTX, já moc tepláky nešiju 😀 Legíny se šijí z jednolíc. úpletu s min. 5% elastanu, u mráze najdeš pod heslem "Dětské úplety" a jsou z mráze🙂 Už to mají dost vybraný, ale něco tam ještě snad najdeš 😉 Jsou hodně tenulinký, prostě na teplé počasí.
Taky budou super z jednolícního úpletu s elastanem od Mráze, na to se taky chystám.
@petkasv Scanner jde do popelnice, oba dva. Ten starej scanuje vždy první stránku 3x křivě a pak ji teprve vezme rovně, tzn. scannovat dokument a psát všem, že mají první 3 stránky vyhodit? To si nemůžu dovolit, když střihy prodávám, už jednu nas. zákaznici mám 😖 Takže musím koupit nový, 1500 Kč v pr. 😝
Ten, co mi paní poslala, tak je starej asi 100 let, a nejde rozfungovat na žádném PC, který je mladší 15 let 😀 Můj manžel dělá na VŠCHT mj. IT, takže pokud to nerozfungoval on, tak to rozfungovat nejde, tím jsem si jistá. Takže ho vyhazuju. Kdyby někdo měl zájem, může ho mít 😀
Jestli chceš minisoftky, tak ti ušiju, napiš mi parametry, ale nebude to hned, šedé nitě vyvlečeny. Jedině fialové, ty budu šít teď někdy celkem brzo, chci ušít Jasmí fialovou šustysofty bundu.
@palosek Mě se víc líbí ty kytičky, motýli jsou moc velcí a moc "precizní", chtělo by to víc schematické znázornění 😀
http://www.dumlatek.cz/bavlna-detske-motivy/569...
@caramilla ...jo, mě taky, růžové 😀 😀 😀 ... a 10m šedé kalhotoviny...to dáš... 😉 😉 😉
Kalhotovinu mám doma fialovou a vínovou...tak se možná pokusím o kalhoty pro Dani...až na ni , chudáčka, přijde řada 😉 Dnes měla zas 38,2 TT...to už je po třetí během 14 dní a zas jí teče z nosa, a už i kašle...to mě s... 😠
@membri ..jinak teď mám v troubě 2 obr mazance... a až muž doveze droždí 😀 😀 😀 , zadělávám na další chleba a housky. Ukazovala jsem fotky taťkovi...a on, že by rád spíš ochutnal, než okukoval 😅 😅 😅 ...tož mu chci na zítra upéct...snad se podaří... 😅 😅
@membri viz blog
@palosek J. dneska taky chcípe 😢 😢 😢 Nudle permanentně tečou, kašle a nemohla spát. Noc byla teda něco. My šly spát ve 2 a ona vstávala ve 3!!!! Takže 1 hodina spánku! To fakt nestačí ani mě. Kolem půl sedmé ještě na hodinku zabrala, ale to je vše. Od 3 mi lezla po hlavě a plakala, střídavě si vykládala a chtěla na nočník. Už mám v sobě 2 kafe a furt jsem totál mimo 😝
No no, už jdu zadělat na ten "váš mazanec" 😀
@membri vsak jsou jedny tyrkysovy a jedny ruzovy 😀 Tyrkysovy jsou unisex, myslim.
@palosek Ja si davam ale smrtaky, fakt smrtaky. Vem si - cerstve mleta kava ze zrna, preso na nejsilnejsi mozny stupen a jeste maly hrnicek, to cele 2x, po 3. kave se uz prave klepu a je mi zle 😝
Kdys si delam turka, tak si davam 2 vrchovate lzicky, co to jde do klasickeho hrnku na kavu (Tedy vetsiho nez na preso), kdyz to lidi vidi, tak mi meri rovnou tep. A to muj manzel si tuto davku dava do hrnicku na preso 😀 😀 😀
@caramilla dvě vrchovaté lžičky na turka jo? tak to já si dávám jednu vrchovatou a jednu zarovnanou lžičku do 250 ml. Preso nemám moc ráda, bývá mi z něho blbě. My teda kafe hlavně překapáváme, to dělám vždycky celej litr a na ten litr pět odměrek co jsou jako vrchovatá kávová lžička.
hlásím že mazance hotovy, trošku teda připálený zespodu, ale chutově naprosto úžasnýý

@caramilla další soft bude v červnu, ale kdybyste chtěli zas objednávku, tak udělám i dřív. Stejně už teď bude malá ta objednávka 🙂