Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@membri tady jsou pěkné střihy, ale trochu větší spíš 92-98 http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-and-...
@petkasv nám taky pomohlo nejíst mléčný výrobky a dokonce i lepek, do čtrnácti dnů byl malej v pohodě a já se zbavila exemu po roce diety, je to teda drsný omezení, ale mám lepší pocit než z kortikoidů
myslim, že podle toho co píše Car jsme měli ten exem podobnej, fakt o nerv, ale ted uz to jen promazávám...jen občas mam veliký chutě na všechno co jsem si odepřela 😖
@caramilla hele s těma kortikoidama to mám sama u sebe stejně jako ty, atopák mám od narození a za těch 31 let jsem vystřídala snad všechny masti s kortikoidama co existujou 😔 mámě furt doktoři říkali, že mi to zmizí ve 3 letech, v 5, v 10, v pubertě, pak prej po porodu... a co myslíš, velký prd 😅 takže těhotenství a 2 měsíce kojení jsem si přetrpěla bez kortikoidů a teď mažu dál... když jsme byli s Vojtou na kožním (jezdíme s ním do Prahy), tak jsem se schválně ptala doktorky a ta mi řekla, že prej u dospělých atopák mizí po čtyřicítce, tak si řikám, že ještě 8,5 roku a pak se ho možná zbavim 😀 😀 😀 taky nesnášim ty "zaručený" rady, tak nevim jestli to bylo mířený na mě, že je dávám @petkasv, ale jen jsem tím chtěla říct, že malýho (má alergie a atopák po mně) jsem kortikoidama mázla jen párkrát, když měl pusu fakt olezlou (což se samozřejmě můžeš podívat i do mého alba) a když mu to po druhym namazání ta kortikoidová mast zklidnila, tak jsme najeli na řepík + aderma + sudocrém a vždycky to zabralo 😉 jen to chce prostě mazat vždycky tím co se hodí k dané fázi ekzému 😎 takže tak 🙂 hawk 😎
Holky jsem tu na skok, uspala jsem tři z šesti dětí na víc nemám sílu🙂 s těma kortikoidama mi dáváte, my máme Fucikort a už jen ta cena mě dostala já se v nich fakt nevyznám, takže ani nevím co je pro malou dobrý, naší Dr. věřím, ale tohle mi napsala fakt v kvlatu atka ani nevím jeslti je to oka nebo ne ☹ jsem z toho nešťastná, a hlavně místo velikonoc máme vánoce a u nás na horách jaksi mrzne a dítě mi usne odpoledne jenom venku takže ještě zítra a s duduanem, bez dudanu ani ránu,t akže se jí to stopro zhorší ☹ ta A-derma je co, prosím, jak píše @ivuska.h tak v první fázi když to není tak hrozný pomůže bepanthen, nevím jestli je sudocrem přírodní, ale moc mi tak nepřijde a ten fakt nepomáhá ☹ myju řepíkem
ještě @caramilla ona teď po zimě a navíc je v golfkách tak na ní fučí má děsně suchou pleť, jediný co zabíralo bylo konopný, zatím to není stopro, nevím co by mohlo líp a víc ☹ já s ní nechci skončit na kortikoidech ale když to jinak nepůjde tak co se dá dělat :( ona to má po mojí mamce tak je taky citlivá, mamce to většinou vyskáče když je ve stresu
Holky tady je 5cm sněhu, a 0 stupňů, děsný ☹
@petkasv sudocrém je defacto zinkovka, je to antibakteriální 😉 http://www.lekarna.cz/sudocrem-tuba-30g/ já s tim právě Vojtovi mažu i když se drbe a rozšrábne si to někde do krve, tak dám řepík nebo černý čaj, promažu celý tělo a-dermou http://www.lekarna.cz/a-derma-exomega-creme-200... a pak mu to namažu ještě sudocrémem 🙂
a jestli to malé mokvá, tak můžeš zkusit i genciánu, sice bude mít pár dnů fialovou pusu, ale dá se to... Vojtovi se to drželo hodně dlouho na té bradě a dost tomu pomohlo i to, že jsem mu přes den brala dudlíka, protože pod ním se ty sliny a vlhko drží a nevětrá to ☹
@petkasv jo ještě mě napadlo, dala ti dr. instrukce k tomu mazání tou kortikoidovou mastí? když už se s tím maže, tak je důležitý dodržovat intervaly, tzn. 1-3 dny mazat kortikoidem a pak 7-10 dní dát pauzu 🙂 pokud se s tím maže furt bez přestávek, tak si to tělo na ten kortikoid zvykne a on už pak nezabírá ☹
a končím s atopickým okénkem, přesouvám se ke stroji a jdu něco vytvořit 😀 dneska recy pytlík na hračky do vany (ze zbytku záclony z ložnice 😅 )
@michamicha jéé díky to mi Dr. neřekla, ale tak nějak intuitivně sjem jí to tak mazala, jelikož to po dvou dnech mizlo a pak to zase vyskočilo,d ěkuju moc, pádím k dospělákům, mamka uděla státnice, takže máme co oslavovat 🙂 konečně snad bude klid 🙂 nějakou chvíli 🙂 porvota má červenej diplom 🙂
@jieff super tá stránka, čo si dala, už vyše hodiny obzerám, ak máš dačo dobré, čo by som mohla použiť na mikinu s kapucnou - aj na soft, aj na iný matroš, potešíš ma.... 😉
baby priadla som do tabulky season MTX doobjednávky tieto užasné látočky..http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... by ste niektorá chcela pridať... 😉
@petkasv ; @michamicha U akutního stádia se ale zase doporučuje doléčit, ne? Tzn. mazat 5 dní za sebou? Toto naše občas promáznout není to až na "udržovačku"?
Jinak to konopí si hodně lidí chválí, je to prý zázrak, stejně jako měsíček, který mi každý cpe a jsem asi jediný člověk na světě, kdo je na něj alergický 😀 Co pomáhá, toho se drž, každý to má jinak, někdo se osype po vazelíně 😀
Já jsem v dětství moc kortioidy podle mě neměla, až od puberty, si myslím. Mám strašný ekzém na puse - protože je to kontaktní místo pro všechno, takže sním jablko a opuchnou mi rty, ale mám ekzém, i když se vyvaruju toho, na co jsem alergická, jak je jaro, tak lítají pyly a ty rty mi dráždí. Celý dětství jsem je měla strupatý, rty až k bradě a nosu, do krve, asi nejhorší věc, co jsem v tomto ohledu v životě zažila, měla jsem to až do puberty, děti se mi posmívali, mě to hroznbolelo, tak jsem někde dostala od známé kortikoidovou mast, bez předpisu, prostě jen tak, bez lékaře a ta zabrala a od té doby to udržuju díky lipobasi a sem tam kortikoidy v dobré kondici. Celé dětství jsem trpěla, takže já prostě na kortikoidy nedám dopustit, protože někdy je to záchrana fakt z velkejch trablí 😖
A samozřejmě, když to jde bez toho, je to lepší a také je používám, když je prostě krize a vím, že by se to hodně rozjelo, tak jen máznu a je klid.
Zaručený rady nebyly, Míšo, na tebe, to tak jako obecně 😉 Jsem na to vysazená, páč díky nim jsem měla mockrát zbytečně ruce do krve.
Těhu celé bez kortikoidů bych teda nedala 😖 Já už se jich nebojím a v dalším těhu je používat dle rady mé lékařky budu 😉
A s tou 40 si moc nefandi, mojí babičce se atopický ekzém zhoršil až ve stáří kolem 65 let. Mému strejdovi se projevil atopický ekzém až po 40tce! Do té doby nic a pak najednou fakt masakr. Takže toto bych hodila na hromadu "to zmizí po porodu" 😀
ahojte, dúfam, všetky ste mali veselú veľkú noc, neboli starosti s detičkami, všetky choré deťúrence vyzdraveli.... počasie nám prialo....
na FB som videla veľmi zaujímavé veci má Mia nails - videa, fotky, navody
no a toto video sa mi veľmi páči
DWDShoes Wrap Dress Tutorial- Beach, Vacation, and Pool Parties!
www.youtube.com
@caramilla Tak já teda po kortikoidu musím sáhnout i při kojení a to zrovna na ty prsa, neb bradavka je jediné místo, kde se mi exém občas udělá 😖 Takže namažu těsně po kojení, příště kojím z druhého a pak před dalším kojením umyju, tj. nějakých 6 hodin se to vstřebává... Stačí 2x namazat a je to dobré. Jinak mi to praská až "do masa".
@ivuska.h ☹ No, když není zbytí, tak není zbytí. Já jsem prsa naštěstí nemusela, na bradavky mi stačil řapík a lanolin, a na prsou jsem měla takový svědivý lišej, tak to jsem udržovala jen obyč. krémama. Ale ruce bez kortikoidů nejdou ☹
Jasmí dnes měla německou hledačku, byla to děsná sranda 😀
ŽENY, TO VÁŽNĚ ŽÁDNÁ NEPOTŘEBUJETE ČERVENOU TEPLÁKOVINU? No ták, přihoďte některá do minima, prosím prosím smutně koukám. 😀
SOS!!!! Teda už si nevím rady... šiju tu moji prvotinu. U flísu se mi to stalo až ke konci, u bavlny s výstuhou pokaždé... jedna nit moc napnutá, druhá volná a občas oko úplně vytažené... už jsem zkoušela točit kolečkem na obě strany a efekt veškerý žádný... uměla byste mi některá poradit? Zlobím se tu s tím už hodinu. ☹ Mám Brothera NV10. Děkuju!!!!
teda vyvlíct a navlíct, ale to jsi stejně asi pochopila 🙂

@lillyzelvicka jeee jses zlato dekuju 🙂