icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
10. apr 2012

@animal aha, tak beru zpět, bylo tam 3,5 metru a já se blbě koukala na sloupec kolik m se vejde do 1kg 😅 to je škoda, že se to nenaplnilo, ten se mi líbil a hodil by se mi, tak snad příště 🙂

ucitelka70
10. apr 2012

@kryska5 dostaneš od pošty naspäť až 1,50 €

ucitelka70
10. apr 2012

@kryska5 elastický jednolíc -tak z hviezdičiek som jednoznačne nadšená, škoda, že v inej farbe nemajú pre chlapca, ale toto som objednala pre seba..... a teším sa, dnes som už prala playboy a peroskresbu - to sa mi viac nevôjde na terasu, lebo to je 6 m dokopy, ale akonáhle uschne, idem na hviezdičky a ušijem si letné šaty a tričko..... uvidím síce, či to vydá..... ale sa mi veľmi páči kvalita... a kedy si objednávala stroj? ja v piatok a dorazil potom vo štvrtok

macin73
10. apr 2012

@sufik1 já taky měla vše ok...

animal
10. apr 2012

@michamicha hmm... taky jsem ho původně chtěla ☹

crawler
10. apr 2012

Holky, když si budu chtít šít kabelku - jaká výztuha se používá?

michamicha
10. apr 2012

@crawler to mě taky zajímá 😉

a jakou výztuhu do kšiltu u bekovky? chci jí ušít Vojtovi, protože miluje tu tátovo a nejradši by s ní i spal 😅

kuna
10. apr 2012

@crawler kabelku tady šila nedávno @stassy a vyztužovala ronopastem, byla to taková čtvercová taška, co držela tvar. Pokud chceš tašku letní lážo plážo, která nemusí sama stát, použila bych vlizelín.

animal
10. apr 2012

@michamicha možná ten ronopast i novolín, ale s vyšší gramáží (dělá se i tenký) nebo decovil

boudova
10. apr 2012

holky ty fineriby z MTX maj líc a rub nebo ne? a pozná se to? mám jednobarevnej fialovej a už to obracím dva dny a furt nevím, z které strany do toho střihnout.

michamicha
10. apr 2012

@animal z toho slabšího novolínu jsem vystřihovala velikonoční výzdobu, ta vajíčka 😅 měla jsem doma zbytky vzorníku co mi poslali z jedný firmy před X lety 😎

macin73
10. apr 2012

Holky, zase dotaz k té flísové nádheře... koukám teď na svoji "značkovou" flísku z Nového Zélandu, a na rubu mají vše ostříhané až ke švu... znamená to, že se flís netřepí a ty nevzhledné a zbytečně překážející přebytky švů můžu ostříhat?

michamicha
10. apr 2012

@macin73 jj, netřepí 😉

macin73
10. apr 2012

@michamicha Díky, tak já to pak na konci všechno ostříhám, děsně mě to tam štve... jen ještě musím vymyslet ten předek... chjo, chybí mi zkušenosti a asi i odvaha 😕

ngvadi
10. apr 2012

já na mtx pokukovala po tomhle: http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... , ale 15kg asi dohromady nedáme, co? 🙂

ngvadi
10. apr 2012

@caramilla, prosímtě, co znamená to zdvojení velikostí ve štítcích?

kryska5
10. apr 2012

@ucitelka70 ten hviezdičkový jednolíc je parádny aj mne sa veľmi páči, malá už má legínky z neho 😝 , preto objednávam ďalšie metre v doobjednávke MTX 😅

zojec
10. apr 2012

@boudova no to ani srnka netusi, co je rub a co lice.. je tam trosicku rozdiel, ale co je co neviem ani ja :(
mam dotaz.. doteraz som sa trapila s nohavicami. az ked som ich usila, som si zmysela, ze by bolo fajn dat naspodok sovicky, lebo sak su dlhe 😅 , aby sa dali podhnut. no, ale problem je, ze teraz neviem ako mam tu latku pripevnit o gate hore.. lebo sa mi nezmestia pod ihlu 😖 nemate nejaky napad??

stassy
10. apr 2012

@crawler Za mě do kabelky ronopast, dělá se jednostranně zažehlovací, zažehluje se na vnitřní látku, neb má tendence varhánkovat časem. Pokud chceš tašku, která bude opravdu držet tvar, třeba na notebook, použila bych decovil. ten je podobný kožence, ale tužší, opravdu krásně zvýrazní tvar tašky.
Jako ono fakt záleží, jakou máš o té kabelce představu, podle toho bych se rozhodovala. 🙂 Dej fotku nebo odkaz, prozkoumám to. 😀

@animal Už jsi objednala MTX? Já totiž ještě lanařím kamarádku na tu červenou teplákovinu, tak jen jestli můžu doufat, že se ještě vlezeme nebo máme smolíka.. 🙂

caramilla
10. apr 2012

@animal a to má nějaký symbol?

caramilla
10. apr 2012

@zojec stručně ručně? 😀 😀 😀

Dneska je mi zle, rýma od Jasmíny, au au...
Tak jen taková malá večerní rychlovka a jdu žehlit 😝

animal
10. apr 2012

@caramilla symbol nevím, asi ne ☹

macin73
10. apr 2012

@caramilla Týjo, to je ladění barviček.... líbí líbí 😵

animal
10. apr 2012

@stassy červenej výplněk jsem smazala, já kvůli přehlednosti smázla všechny nenaplněné artikly a až usne večer dítě, tak to objednám, měla jsem nečekané lítání dopoledne a odpoledne jsme museli na návštěvu

terezita
10. apr 2012

@caramilla sukne paradni, ale ja zeru hlavne ty boty.. ty jsou! bych je brala i pro sebe 😅 😀

zojec
10. apr 2012

@caramilla no.. 🙂 toho som sa bala 😀 😀 ale asi mi nic ine neostava 😉 sukna krasna, ale veru tie boticky aj mna zaujali 😀 😀

boudova
10. apr 2012

takže na rub a líc u fineribu prdim, něco si interně stanovím a toho se budu držet 😀

terezita
10. apr 2012

@boudova on tam je rozdil, ale moc to videt neni.. ta jedna strana je takova trosku jakoby hrubeji pletena.. tu davam dovnitr.

ngvadi
10. apr 2012

finerib vim! když se to natáhne, tak na jedný straně prosvítá elastan, na druhý ne. ale co je správně líc, to nevim, jednou jsem zkoumala nějaký svoje kupovaný triko a tam byl ten elastan vidět na lícu. intuitivně jsem to ale vždycky dávala naopak. takže je to asi jedno, jen to chce držet na jedný věci jedním způsobem 🙂

crawler
10. apr 2012

@stassy děkuji moc za odpověď! 🙂 chci nějakou podle amy butler - takovou, co přesně drží tvar, takže koupím decovil🙂 díky moc!!!