icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
10. apr 2012

@boudova já teda u fineribu vždy vidím rozdíl - jedna strana (podle mě rubová) je trošku chlupatější - není tak "čistá" zkus se podívat na denním světle - zatím se mi to na mtx finech podařilo rozlišit vždy - u jednobarevných i u pruhů 😉

evinka
10. apr 2012

@crawler Já jsem ségře loni šila kabelku, aby se jí do ní vešel notebook a aby byla pevná a používala jsem Ronar.

sinala
10. apr 2012

@caramilla na tu látku jsem se dnes dívala u Mráze a hle už ji vidím i v praxi, hezké 😀 😀 😀 😀

crawler
10. apr 2012

@evinka parádní! a nevíš, jaký je tedy rozdíl v ronar a decovil?

evinka
10. apr 2012

Decovil je ještě pevnější. Mám je tu oba, ale ronar jsem dlouho neměla v ruce a decovil, jen jak mi přišel z hromadky. Až uložím Klárku tak na to mrknu a napíšu, příp. i nafofím.

petkasv
10. apr 2012

@crawler @boudova, s tím co napsala crawler tak souhlasím, takhle sem to poznala i já, a doufám, že to je dobře 🙂

stassy
10. apr 2012

@crawler On ronar má na sobě takové jakoby ďurky malé, tuším jsem někde četla, že se podle toho časem látka vytlačí.. Juknu na tu Amy. 😉

caramilla
10. apr 2012

@animal Hm, dopsat textem by asi bylo o něco dražší:( Ale možná by to bylo zase v té celé ceně zanedbatelné, jen si připadám jak úplný idiot, pána se 10x denně na něco doptávám, má mě za totální blondýnu, co neví, co chce ☹

Botičky Jasmí se mi k tomu moc nelíbí, ale máme jen samý fialový, růžový a červený. Barva super, ale skoro k ničemu mi to nejde 😠 Tyrkysový baleriny má objednaný z UK ze Zary, ale někde se zasekly 😠 Pak to přefotím s lepším svetříkem (petrol bolerkem) a tyrkysovýma balerinkama a třeba na holých nožičkách, ale měla jsem dneska to svoje nemocný dítě radši hodně nabalený 😀

caramilla
10. apr 2012

decovil je dokonalý na tužší tašky, je to fakt super materiál, škoda, že ho mám tak málo 😀 Na tenčí jakoby plátěnou tašku spíš nějaký silnější vlieselin nebo něco podobného. Decovil je spíš na kabelky jako kabelky 😀
Slovo ženy s teplotou a au au hlavičkou od žehlícího prkna, takže bez hlavy a paty.
Finerib se tu řešil o pár stránek vedle, to je taky evergreen 😀

animal
10. apr 2012

@caramilla potěš koště, kolikatery boty že to máte???

petkasv
10. apr 2012

Holky pražačky měla bych dotaz a véééééééééééééééélikou prosbu, potřebovala bych asi tři látky po m od Mráze, a nemají na webu, ale vím, že v obchodě je měli, nebyla by jste některá tak moc zlatá a nekkoupila by ste mi je? Až si tam pro něco půjdete?

terezita
10. apr 2012

@petkasv ja to tenhle tyden nestihnu, muzu az pristi. tak jestli se nenajde zadny jiny dobrovolnik, tak mi pak rekni.
@caramilla @animal chudak me dite ma jedny boty na ven, 2 backory a 2 holiny (a to jen omylem, sekla jsem se ve velikosti, kdyz jsem je kupovala.. 😀). ale kdyz mne se ty boty v krame nelibi.. 😅

dankakk
10. apr 2012

@crawler tak aj ja sa chcem pustiť do sitia kabelky🙂 chcem niečo take, vlastne presne take, idem objednať aj latku ... http://www.veselajehlicka.cz/latka-vceli-kralov... je to v obrazkoch dole. Baby, nemáte náhodou link na nejaký podobný strih?

crawler
10. apr 2012

@evinka
@stassy
@caramilla

děkuju holky! tak si ještě nejsem úplně jistá - podle popisu si říkám, že by stačil ronar, ale chci, aby ta kabelka držela tvar dlouhodobě :-/ zkusím ještě pohledat a gůglit 🙂

petkasv
10. apr 2012

@terezita já teď koukala na web a možná si to ještě rozmyslim, já bych chtěla ty kytky od Millera do tyrkysova a pak sovičky, ale možná to zruším projedu to a uvidím 🙂 děkuju, kdybych to nezměnila ozvu se, děkuju moc 🙂

alinn
10. apr 2012

@caramilla na kdy vidíš uzávěrku? Ptám se kvůli těm štítkům "praní v ruce". Jestli jsem to někde přehlídla..tak se omlouvám.
hele na tom co si o tobě pán myslí si najdi něco pozitivního 😉 třeba si o to víc bude vážit své ženy 😀 takže vlastně pácháš dobrý skutek 😀 😀

evinka
10. apr 2012

@crawler dekovil je pevnější, je to netkaná textilie, ronar je měkčí, tkanina. Na obou je lepidlo. Pracovala jsem pouze s Ronarem. Sílou jsou na tom podobně.

crawler
10. apr 2012

@dankakk to je myslím taková, kde stačí obyč vlizelín, ne? jinak veselá jehlička - tam chodím na eshop slintat každou chvíli 😀

crawler
10. apr 2012

@evinka děkuji moc!!! tož pohledám, kterou přesně chci šít a vy mi tady určo poradíte 😀

veronik77
10. apr 2012

@caramilla krásná sukýnka! a budu se muset nad sebou vážně zamyslet - děti mají pouze dvoje botky 😀 😀 😀

dankakk
10. apr 2012

@crawler asi áno. Ono by bolo dobre, aby bola taká mäkka ale aj držala tvar. Na tej foto je úplne super podľa mojich predstav. Ak by ste náhodou takú u niekoho v eshope trebars fler videli dajte vedieť, ja by som si ju aj kúpila 🙂

evinka
10. apr 2012

tady jsou fotky na prd. Tak jsem to dala na blog: http://e-vina.blogspot.com/2012/04/ronar-x-deco...

kryska5
10. apr 2012
stassy
10. apr 2012

Já bych opravdu nejčastěji sáhla po ronopastu, ten mi přijde tak akorát. Taška drží tvar, ale na pohmat je příjemně měkká.
Tady je můj poslední výtvor - taška pro tchána. Přední a zadní stěna podžehlená decovilem (myslím, že jde i dobře vidět, že je jak prkno 😀, boky ronopast, ve dnu ještě navíc penefol.

sinala
10. apr 2012

@veronik77 akorát ty musíš počet násobit větším číslem 😀 😀 😀

terezita
10. apr 2012

@dankakk http://struppi-tais.blogspot.de/search/label/Wip tady mas neco podobneho v detske velikosti..

stassy
10. apr 2012

kdyžtak větší foto opět v mém fotoblogu tady na MK 😉

macin73
10. apr 2012

Holky, zase prosím o fundovaný názor... jak jsem tak studovala tu moji flísovou mikču, tak jsem přišla na hroznou věc!!! Oni to asi šili rovnou nějakým stehem, který se na líci tváří jednoduše a uvnitř je to obentlované... teď budu asi za deb... první kategorie, ale já to šila jen rovným stehem... dá se s tím ještě něco udělat? Pochybuji, že můžu zastřihnout přebytky u jednoduchého (rovného střihu)... chjo, holt začátečnické chyby 😕. Děkuji!

boudova
10. apr 2012

@petkasv
@crawler si to vemu zítra na balkon 🙂