Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Decovil je ještě pevnější. Mám je tu oba, ale ronar jsem dlouho neměla v ruce a decovil, jen jak mi přišel z hromadky. Až uložím Klárku tak na to mrknu a napíšu, příp. i nafofím.
@animal Hm, dopsat textem by asi bylo o něco dražší:( Ale možná by to bylo zase v té celé ceně zanedbatelné, jen si připadám jak úplný idiot, pána se 10x denně na něco doptávám, má mě za totální blondýnu, co neví, co chce ☹
Botičky Jasmí se mi k tomu moc nelíbí, ale máme jen samý fialový, růžový a červený. Barva super, ale skoro k ničemu mi to nejde 😠 Tyrkysový baleriny má objednaný z UK ze Zary, ale někde se zasekly 😠 Pak to přefotím s lepším svetříkem (petrol bolerkem) a tyrkysovýma balerinkama a třeba na holých nožičkách, ale měla jsem dneska to svoje nemocný dítě radši hodně nabalený 😀
decovil je dokonalý na tužší tašky, je to fakt super materiál, škoda, že ho mám tak málo 😀 Na tenčí jakoby plátěnou tašku spíš nějaký silnější vlieselin nebo něco podobného. Decovil je spíš na kabelky jako kabelky 😀
Slovo ženy s teplotou a au au hlavičkou od žehlícího prkna, takže bez hlavy a paty.
Finerib se tu řešil o pár stránek vedle, to je taky evergreen 😀
Holky pražačky měla bych dotaz a véééééééééééééééélikou prosbu, potřebovala bych asi tři látky po m od Mráze, a nemají na webu, ale vím, že v obchodě je měli, nebyla by jste některá tak moc zlatá a nekkoupila by ste mi je? Až si tam pro něco půjdete?
@petkasv ja to tenhle tyden nestihnu, muzu az pristi. tak jestli se nenajde zadny jiny dobrovolnik, tak mi pak rekni.
@caramilla @animal chudak me dite ma jedny boty na ven, 2 backory a 2 holiny (a to jen omylem, sekla jsem se ve velikosti, kdyz jsem je kupovala.. 😀). ale kdyz mne se ty boty v krame nelibi.. 😅
@crawler tak aj ja sa chcem pustiť do sitia kabelky🙂 chcem niečo take, vlastne presne take, idem objednať aj latku ... http://www.veselajehlicka.cz/latka-vceli-kralov... je to v obrazkoch dole. Baby, nemáte náhodou link na nejaký podobný strih?
tady jsou fotky na prd. Tak jsem to dala na blog: http://e-vina.blogspot.com/2012/04/ronar-x-deco...
@dankakk dani, túto si mala na mysli? http://struppi-tais.blogspot.de/search/label/Wip
Já bych opravdu nejčastěji sáhla po ronopastu, ten mi přijde tak akorát. Taška drží tvar, ale na pohmat je příjemně měkká.
Tady je můj poslední výtvor - taška pro tchána. Přední a zadní stěna podžehlená decovilem (myslím, že jde i dobře vidět, že je jak prkno 😀, boky ronopast, ve dnu ještě navíc penefol.
@dankakk http://struppi-tais.blogspot.de/search/label/Wip tady mas neco podobneho v detske velikosti..
kdyžtak větší foto opět v mém fotoblogu tady na MK 😉
Holky, zase prosím o fundovaný názor... jak jsem tak studovala tu moji flísovou mikču, tak jsem přišla na hroznou věc!!! Oni to asi šili rovnou nějakým stehem, který se na líci tváří jednoduše a uvnitř je to obentlované... teď budu asi za deb... první kategorie, ale já to šila jen rovným stehem... dá se s tím ještě něco udělat? Pochybuji, že můžu zastřihnout přebytky u jednoduchého (rovného střihu)... chjo, holt začátečnické chyby 😕. Děkuji!

@boudova já teda u fineribu vždy vidím rozdíl - jedna strana (podle mě rubová) je trošku chlupatější - není tak "čistá" zkus se podívat na denním světle - zatím se mi to na mtx finech podařilo rozlišit vždy - u jednobarevných i u pruhů 😉