icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
10. apr 2012

@macin73 😀 to šili na overlocku, ale neboj, můžeš to zastřihnout i u rovnostehu a nic se neděje! Fleece je v tomhle úžasný materiál 😀

terezita
10. apr 2012

@macin73 to sili asi na overlocku. tobe to staci usit normos rovne. teda co mas za flis, nepruzi moc? jestli jo, tak bych to usila radsi nejakym pruznejsim stehem, treba trojcikcakem. jinak entlovat to fakt nemusis,

dankakk
10. apr 2012

@kryska5
@terezita babyyyy vy ste geniaaaaaalne! 🙂))) super! Presne to som myslela🙂) teším teším. Idem objednavat latku🙂

sufik1
10. apr 2012

@petkasv já se tam bohužel taky tenhle týden nedostanu. Fofr. Mohla bych příští jako terka.

@animal ptala ses mne na ten střih na pánské trenýrky. trenýrky. Tak jsem ho konečně naskenovala. Vel cca 62/64, s falešným pokopcem a hlavně bez švu na zadku. KOukni na blog.

Jo a mám ty úža žirafy z MTX, že já tý látky nevzala víc, je dokonalá.

animal
10. apr 2012

@sufik1 díky 🙂

animal
10. apr 2012

@terezita no já když si představím, že bych měla koupit třeba troje boty za litr, tak mě klepne, protože bačkory a boty mu vydrží velikostně na 3 měsíce ☹ takže má jedny a hotovo

animal
10. apr 2012

@terezita jo jenom na léto bude mít dvoje, uzavřené a otevřené

macin73
10. apr 2012

@terezita mám ten flíz, co se tu objednával v jedné hromadce, myslím Wendy? světle fialkový, zelený a krémový

macin73
10. apr 2012

@veronik77 díky za povzbuzení, tak já to zkusím střihnout 😎

ucitelka70
10. apr 2012

@sufik1 akurát pozerám na blogu, super vyzerajú boxerky

sufik1
10. apr 2012

@animal chtěla jsem ti platit mTX, ale nemůžu najít č. účtu ani v tabulce ani v mailu. Doplníš?

boudova
10. apr 2012

@sufik1 žirafky mám pořád ve skříni, čekají na zvláštní příležitost, že by to byly boxerky 🙂 vypadaj super a mm je nosí na doma a už takovéhle nemůžeme sehnat. všude to maj uplé kolem nohou a to nesnese 😅 ale asi počkám na OL.

sinala
10. apr 2012

@animal počkej až přijde pubertální růst nohy 😀 😀 😀

animal
10. apr 2012

@sufik1 teprve jsem to teď doobjednala a už jsem poslala vše mailem, číslo účtu už do veřené tabulky nepíšu, podklady k platbě zasílám vždy mailem

animal
10. apr 2012

@sinala no ani mi nemluv, to bude pořád něco 😠

boudova
10. apr 2012

@animal jé teď jsem si všimla, že mám rozdílné ceny k zaplacení v těch dvou tabulkách - já zaplatila samozřejmě u menší. Která je správně?

jam3
10. apr 2012

@petkasv
Pokud se u nás nic nepoto, tak já půjdu k Mrázovi v pátek. Tak mi pošli IP a když budou, koupím.

Víc dneska nedám, fotky výtvorů dokonalé, jen kdybyste tolik nekrafaly, abych měla šanci číst i reagovat. 😀

boudova
10. apr 2012

@animal jo už to vidím, ta druhá je správně, u té první je vzoreček až od řádku 2, nezahrnuje ty proužky, co mám zrovna objednané.

boudova
10. apr 2012

@animal tak já ti teď zaplatila o 10 kč míň, tak to pošlu dohromady s poštovným, omlouvám se.

terezita
10. apr 2012

@animal mne zadny mejl neprisel.. 😅

eldwen
11. apr 2012

@animal mi taky nic ☹

sinala
11. apr 2012

@terezita @eldwen zrovna vy dvě nejste v hromadném emailu 🙂

season
11. apr 2012

@ngvadi @kryska5 a neviem kto ešte, opravili prúžkovaný finerib http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... na minimum 3kg, mali tam chybu. Pri 14kg tam bola len zľava 🙂 ak majú aj niekde také hausnumero, tak možno im treba len napísať.
Uzávierka MTX3 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... je v nedelu 15.4. o 20hod. Myslím, že to bude tak akurát, budeme mať z rodičáku na zálohy 😀 😀 😀

animal
11. apr 2012

@boudova achhh jo já dělala úpravy v tabulce kopie 😠 protože někde byly špatné ceny s DPH za kilo, tak jsem to opravovala.

animal
11. apr 2012

@season to mě taky napadlo, že se to možná bude vztahovat na tu slevu @ngvadi už je objednáno, ale nekontaktovali mě a kdyžtak ti tam něco přihodím, jestli chceš

petkasv
11. apr 2012

@jam3 děkuju zkusím na to mrknout a určo dám vědět 🙂 jsi zlato 🙂

animal
11. apr 2012

@terezita no jooo to bude tím, že jsem si tě nepřidala do seznamu hromadných mailů díkes, kouknu, jestli tam mám všechny, protože jste se na poslední chvíli přidaly 🙂

animal
11. apr 2012

@terezita napraveno 🙂

animal
11. apr 2012

@eldwen no chyběla jsi mi v seznamu ty a Terka 😀 se omluvuju a děkuji za info

wzorcek
11. apr 2012

@season ja som ti uz chcela pisat, ze ci este stiham daco pridat 😕 😀 pozeram ze stlpcek tam uz mam pripraveny 🙂))