Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal Jasně, to je Priorix Tetra, aneb čím víc nemocí naráz, tím lepší vakcína 😀 Vždyť teď očko začíná ve 2 měs. a lze naráz Hexa+Prevenar+Rotarix a k tomu jako bonus ještě někdo píchá uši, kdyby to tomu děcku ještě bylo málo (blicí smajlík tu není). Aromaterapii s úspěchem taky používam, u nás teda účinkuje hlavně na té psychické úrovni, ale i to je u dětí velmi podstatné a u mě též, hlavně na uklidnění po náročném dni slaměnka a heřmánek 😀
JInak k tomu Nurofenu -- na bolest zubů jsem ho použila častěji, než na horečku 😀 Horečku nesrážím, výjimečně na noc, když se dítě hodně budí.
@animal Však jo, proto Priorix TETRA, to čtvrté jsou ty neštovice, viz http://www.pharmnews.cz/cz/aktuality/1932/nova-....
@ivuska.h tchýně mu nakupuje ze soukromé mlékárny tvaroháčky, ale jsou i na mě sladké, tak mu to přiředím tvarohem, pak mu kupuje Matyldu a pribiňáky, tak mu to prostě taky dávám, ale klasika sladkosti ani náhodou, já když vidím, že malinké dítě má lízátko a gumové medvídky atp. tak se mi to nelíbí. Takže bez cukru není, taková přísná matka nejsem
@animal Nj, tak naši i to lízo občas dostanou, ale rozhodně to není na denním pořádku... Já už k tomu nemám zas tak radikální postoj, kdyby se zdálo, že mají sklony k obezitě nebo tak, tak bych asi byla ráznější, ale takto se mi nezdá, že by to mělo nějaké extra negativní účinky.
@animal Ano, to je přesně ta věta "respektuj nebo dítě neuvidíš."!!! Mělo by se to řešit "slušně, věcně, asertivně", ne říct "jsi kráva a nesnáším tě", ale "máme pravidla, pokud nebudou respektována, nemůžeš jezdit" a hotovo.
@ivuska.h Jenže ty jsi byla u Klárky alespoň mladá, ale vem si, že mě bylo 30, když jsem čekala Jasmínu!!! A ona řekla, že slovo "vnouče" nechce slyšet, nikdy ho nebude hlídat a že jí nezajímá! Já furt, jaký pohyby cítím, chtěla jsem se sdílet a ona mě neposlouchala ☹ Kdyz prisla SMS z poridnice, tak pry se strasne zasklebila a byla cely den nasrana - to to asi necekala??? 😀 Vse se zlomilo, kdyz poprve Jasminku pochovala, tak ji skoro tekly slzy, ted ji miluje, ale nejezdi za ni, ja jsem po ni, ona je desne prepracovana a furt neco dela a nema cas na rodinu, to ji fakt nemuzu vycitat, protoze jsem stejna 😀 Ale jinak proti nic nema a obe vnoucata miluje, takze se to pak zlomilo, ale tehotenstvi bylo silene.
Taky posloucham, ze zasadne nesouhlasi, kdyz spime s Jasmi v posteli a tohle a tamhleto. Ale vicemene si to dost nechava pro sebe a pomlouva za zady, coz mi muze byt jedno. Ale rika, ze Jasminu vychovavam dobre a je dobre vychovana, takze vcelku dobry
@caramilla s tím jídlem, dáváním sladkostí a jiných "zakázaných" věcí musim říct, že se u nás situace dost změnila po tom jak se teď Vojta naposledy osypal po té mozzarele 😖 asi 3 týdny před tím mi máma s tátou řikali, že ho musím postupně zvykat na všechno... a po tom co viděli ty fotky, kde má po celym těle rudý mapy a dozvěděli se, že zvracel celej večer, tak teď o velikonocích se furt vyptávali jestli tohle či ono může jíst 🙂 máma dokonce hledala na netu recepty na štrůdl bez vajec a na jiný buchty a hlásila mi co objevila 😅 pak nás přemlouvali ať zůstaneme na oběd, že táta dělal ptáčky (jenže do nich dal hořčici a tu Vojta taky nesmí), tak mamka hned vymejšlela co bysme mu mohli dát jinýho k obědu... jako fakt obrat o 100% byla jsem z toho doslova šokovaná, že se najednou začala takhle zajímat a zkoumat složení toho co mu koupila místo Kinder vajíčka (ovocný Hipp tyčinky 🙂 ) občas sice moje mamka řekne něco co se mi nelíbí a zamrzí mě to, ale jinak je super, myslim si, že co jsem se odstěhovala od rodičů (ve 23 letech), tak že máme mnohem lepší vztah, že mě začali brát jako dospělou, svéprávnou osobu, které nekecají do života 😅 si občas řikam, že by mě zajímalo co si o mně myslí tchýně 😅 tam teda zatím asi neví co se Vojtovi stalo, já jim to neřikala, manžel možná jo... ale až tam pojedeme, tak jim vezmu ukázat ty fotky, pro výstrahu (jak by řekla naše alergoložka 😅 ), oni si pak budou dávat bacha co nechávají ležet na stole (třeba arašídy, chleba s vajíčkem, atd.)
@lenasss ....teda to byl záhul, taková návštěva...ale hlavu vzhůru, kojící maminka potřebuje klid a pohodu 😉 ...mamča to určitě nemyslela tak zle, jak to vyznělo.....kdysi byl trend, že nebyl velký výběr věcí, látky byly levné, takže šití vyšlo levněji....teď je spousta "hadrů"...ale kvalitní látky jsou dražší, když k tomu započítáš svůj čas....muž pořád říká, že mám nákladný koniček 😀 😀 😀 Hlavně se nenech odradit....
@animal @ivuska.h ...s tím sladkým ...taky každý (kromě ségry) chce do malé ládovat perníčky a podobně...naštěstí malá 2x kousne a odkládá to... 😀 😀 😀 😀 Takže jim říkám, klidně dejte, ale ona to nejí 😝 😝 😝... ona fakt radši do ruky jablíčko, banán....tak mám po starostech...a k vaření...jíme všichni společně...takže nedělám ostrá ani přesolená jídla, prostě taková, aby je mohla nejmladší...kdo chce, ten si dochutí.... 😅 😅 😅 😅 Tchýni jsem odradila od toho aby malá nacpala velikonočního čoko zajíce 😠 😠 😠 a mamka mě naštěstí respektuje, když jí dá kousek doma pečeného zákusku nebo koláče, to mi neva...ona D stejně sní pár lžiček 😀 😀 😀
jo holky, mám dotaz ohledně botiček... chci Vojtovi koupit holínky, ale váhám nad velikostí 😖 změřila jsem mu chodidlo (14cm) a buď mají velikost 22/23 (23 je 14,1cm) a pak 24/25 (24 je 14,7cm) 😖 jakou velikost byste vzaly vy?
@michamicha tu větší
Ahojky 🙂
@lenasss teda to fakt byla návštěva za všechny prachy 😖 vzhledem k tomu že tvá mamka ti už od mala říká jak tě nechtěla tak to zrovna asi nejlepší máma nebude co? 😒 bo tohle by ti nikdy neměla říct i kdyby to byla pravda 😒 hlavně pamatuj je to tvůj život,tvoje děti 😉 ty si o všem rozhoduješ a nenech si do toho od nikoho kecat 🙂 přeju pevné nervy a hodně štěstí 😉
jinak sladký no povedlo se mi Honzíka uchránit do 2 let 😉 ale pak jak začal občas jezdit k našim na víkend tak to víceméně vzalo za své 😖 ale většinou má sladké jen tam doma skoro vůbec tak aspoň že tak 😉
včera jsem došila Honzímu triko 😉 ale nějako teď nechce splupracovat model jeden zlobivej 😀
@animal no mně tam právě odrazuje u tý druhý velikosti, že ta 25ka je 15,3cm 😖 aby mu v tom ta noha moc nejezdila, páč to je rozdíl 1,3cm tak jestli to neni už moc ...
jinak se šitím na mně sedla lenora, vůbec nic se mi nechce 😝
@michamicha vždyť jsi psala vel.24 je v centimetrech 14,7cm což je rozdíl 7mm a to je dobré
@animal no oni to číslování mají 24/25 a 24=14,7 a 25=15,3 😅
Holky tak jsem si vás tu náhodně otevřela a máte fakt nááádherné výtvory. 😵 😵 😵 Nádherné látky, štítky, všechno, ani jsem nevěděla, že se to dá u nás koupit 😅
Chtěla jsem se zeptat, když bych si chtěla spíchnou kalhoty (tepláčky pro prcka) s úpletem v pase a na nožkách?? Zvládnu to??? šila jsem si pár věci, ale spíš deky, pastelkovníky, kabelky, ještě nikdy nic na nošení. Jsem fakt začátečník 😝
jasně, že zvládneš 🙂 🙂 ale pozor, začneš a už nejde skončit 🙂 🙂 🙂
@michamicha jo tak to už je moc
@vevercam @animal jooo je mi to jasný, že je to droga, já už teď ulítám na domácích pracech, mám už taky mraky látek a přízí až hrůza. Prostě krtkuju a krtkuju. Manžel už si zvyknul, že jakmile dám prvního prcka spát, tak vytahuju stroj nebo háček 😀 😀
Ale teda ty teplákoviny a tričkoviny, které se mi líbí a chtěla jsem z nich něco zkusit, tak jsou docela drahé co? 😝 😝 Daly by se ty tepláčky ušít i z normální bavlny, případne v kombinaci s něčím, starým trikem čico: Pro začátek?? 😝
A nějakej střih?? Nebo mám obkreslit z těch co dětem sedí?? 😅
@zuzkkkaaa trénovat se dá určitě na starých mikinách nebo trikách (jen už většinou nepruží), do střihů se podle mě vyplatí investovat, já začínala s jedním číslem Ottobre a našila jsem toho z něho spousty, vybírat můžeš třeba zde http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1...
@caramilla Já to myslela právě kvůli tomu naplnění - takže jestli jich nechce někdo 500..tak nestihne 😀
@lenasss Já s @vevercam souhlasím akorát je potřeba asi doplnit, že se to nevyřeší jedním popovídáním si. A to jestli má máma problém..tak jedinej kdo jí může pomoct je ona sama... A ty si kvůli tomu nemusíš nechat ubližovat. Protože teď jsi máma Ty a Tvoje máma už není máma ale je babička..a v hlavní roli je máma ..alespoň tak to mám já zafixované z dětství - prostě hlavní slovo má máma a máma ví všecko nejlíp 😉 ..a když náhodou neví..tak si řekne o radu ..třeba babičce 😀
A s tím jídlem..tak já jsem to nijak moc řešit nemusela. jelikož nejsem zvyklá na hlídání babiček (teda jako, když já byla malá..prostě babičky nás hlídaly až když jsme byli větší a jeli jsme k nim na týden na prázdniny) ..tak nepraktikuji ani hlídání mého dítěte...až si řekne, že chce trávit víc času u prarodičů a prarodiče budou mít zrovna čas..a dohodnou se spolu a se mnou..tak ať si tam je 😀 No jsou jí čtyři roky a zatím nic 😀 no a vždycky když dostala čokoládu nebo něco jiného podle nás nevhodného od prababiček či jiných hodných příbuzných..tak jsme slušně poděkovali a putovalo to zabalené domů, kde jsme se o to postarali s mým mužem 😀 a všichni byli spokojení 😀 jen jednou moje švagrová když našim dětem byl cca rok..tak mému dítěti na svém dítěti ukazovala co se dělá s čokoládou..tak jsem ji vysvětlila, že to co dělala se nedělá 😎 😀
tak jsem vlezla dneska do lesa v relativně dobrém stavu a vylezla s letošní alergií...achjo.

@ivuska.h jo abych taky nebyla krkavčí matka, tak mívá rohlík s medem nebo marmeládou, ale s marmeládou jsem to zaflinkala a mívá buď kupovanou nebo ještě zbytky ze zásob domácí (ale dost sladké) v létě udělám neslazenou či málo slazenou.