icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
11. apr 2012

ahojte dievcata...vidim ze tu risiete mamy a svokri..ja som radsej ticho..

mam inu otazku..vy co mate Brotherov ake ihly a polyesterove nite pouzivate, myslim znacku? vdaka

lenasss
11. apr 2012

@michamicha to by se mi hodilooooooo 😀 😀 😀 😀 😀 tak jsem v šílenství ušila malému tepláky a pyžamo večer hodím fotky možná i na modelovi ikdyž se nějak špatně vyspal 😝

lenasss
11. apr 2012

@michamicha to by se mi hodilooooooo 😀 😀 😀 😀 😀

zojec
11. apr 2012

@komisakpd ihly mam orgon a akra, ale do brotheru pasuju vsetky na trhu dostupne 🙂 a moje oblubene su amman, ale vo vseobecnosti sije vsetky co mu ponuknem :D

macin73
11. apr 2012

Holky, ještě zpátky k tomu OT očkování. Vzhledem k těhu mi teď prošlo, že očkování Priorixem v 15. měsících odložíme. Sestra ale hned, že teda malou naočkují v 18. měsících, protože to vychází na její preventivní prohlídku a zároveň první návštěvu po porodu s mimi. Upřímně se mi to moc nelíbí, nechat očkovat živou vakcínou, když budu mít doma čerstvého novorozence... myslíte, že jsou mé obavy oprávněné, nebo liché?

caramilla
11. apr 2012

@michamicha Botičky by měly být o 1,5 cm větší než je nožička, takže já bych vzala ještě i číslo větší než píšeš 😀 Jasmí má 23 (stélku 14,5) na nožičku 13 cm a je to akorát a nebudeš muset kupovat za měsíc další ☹
@zuzkkkaaa určitě to zvládneš 😉 Nezapomeň do pasu do nápletu hodit na volno gumu, páč náplet sám o sobě padá 😠

caramilla
11. apr 2012

@komisakpd jehly univerzal a nitě aspo nebo belfil
@macin73 To už je tu taky evergreen 😀 😀 😀 Určitě neočkovat, já nevěděla, že to jde na reverz odsunout až klidně do 5ti let a naočkovala jsem a fakt nedoporučuju!
Nemůže tě k tomu nikdo donutit, prostě řekni, že ne a kdyžtak podepiš papír, že ti to Dr. doporučila a ty jsi to odmítla, ona bude krytá a malá neočkovaná 😉

zojec
11. apr 2012

@caramilla tvojej malej modelke sa sice moja nevyrovna.. ale dnes celkom pozovala :D som narychlo fotila mobilom 😀 vcerajsie gate 🙂
jaaaj som precitala debatu o mamach a svokrach.. :( nic prijemne.. moja svokra je najlepsia.. lebo byva 130km :D a mama aj ked je suseda, chodi do prace, je dost vytazena, takze tiez "neotravuje" 😉

papajka7
11. apr 2012

@zojec jej barborke sa to tusim zapacilo 😀 ,gate paradne 😵
ja som sa pustila do sitia,len sa chcem opytat,treba predpierat bavlneny velur?zbehne sa ked to neurobim? 😅

zojec
11. apr 2012

@papajka7 no ja by som ho pre istotu svihla do pracky.. este musim nastehovat par latok.. ale nejak sa mi nechce 😖

kalman
11. apr 2012

Ahojte , Dnes som bola s obidvomi deťmi u lekárky , malá má zápal stredného ucha :( preto mi nechce spať ani v noci stále plače, dostali sme liečiky tak sa hádam konečne vyspíme 🙂 a staršia je natom lepšie dostala iba sirup na kašel, ale do škôlky pôjde až v pondelok . Tak sa mi vydí že toho vela asi nepošijem .
Látky z mylly mi konečne dorazily tak sa môžem pustiť aj do plienok 🙂

lillyzelvicka
11. apr 2012

holky všechno je krásné 😉
Mi se večer ulomili-rozlomili podávací zoubky u stroje 😝 😠 tak sháním nové 🙂

jieff
11. apr 2012

@ucitelka70 já nevím o žádné stránce s návodem na bundu... ale podle tech navodu na gatata jsem hned troje usila 🙂 první jsou úzké (táta řekl, že je Toník jak Elvis) druhé jsou přeširoké - tak je z něj pro změnu hiphoper a ty třetí jsou akorát🙂 ale sluší všechny, tak jsem ráda🙂
ještě se mi líbily ty ublinkávací utěráky, nakonec jsem ale ušila jen tři ubrousky z bamb.aksamitu pro kamarádky holčičku a podobně zabalila (http://www.danamadeit.com/2012/04/celebrate-bab...)

ještě fotka legín z rukávů trika ze sekáče

@lenasss dobřes udělala! ale musí to být těžké to je jasný! To ty naše boje jsou vážně žabomyší...

@zojec ty gaťata jsou naprosto super! A malý moc sluší, je to správná agentka! Možná zkusím do čtvrtice podobné🙂 jsme se stěhovali tak se vynořilo spousty starých kalhot na moje pokusy😉

jieff
11. apr 2012

@zuzkkkaaa neboj se toho, já začínala ještě s menšíma zkušenostma a poslední dobou se okolí diví, že ty věci nejsou kupované (no upřímě já se divim, že se diví...) a staré oblečení je na první pokusy ideální!

caramilla
11. apr 2012

@kalman Brzske uzdraveni!
@lillyzelvicka Na cem sis to vylamala zuby? 😝

komisakpd
11. apr 2012

@zojec
@caramilla
dakujem baby...buduci tyzden je to tu,..tesim sa..:D

ucitelka70
11. apr 2012

@kalman no dlho marodite, celú rodinu chytila viroza, čo? tak skoré uzdravenie želám všetkým, papapa

ucitelka70
11. apr 2012

@dugyna a ostatné tehuľky, tu je celkom fajn návod na tričko http://www.danamadeit.com/2012/04/celebrate-bab...

sisa.b
11. apr 2012

Svokry tiež nejdem komentovať 😀

Kto posielal mylly na Slovensku? myslela som, že už by som mala mať balík doma, ale ani dnes nič ☹

sisa.b
11. apr 2012

@caramilla inak sranda, že tvoja mama sa v 55ke na babku necíti, pričom ty si mala 30 a ona mala teba v 25 a to asi nebolo dosť skoro 😀 Ja som začínala v 19ke, čo by povedala mne? 😀

jam3
11. apr 2012

Ahoj,
k tchýním a maminkám se radši nevyjadřuji, taky máme občas boje.

@lenasss
Podle mě tvá reakce byla naprosto oprávněná. Nic si nevyčítej, ty jsi těsně po šestinědělí a měla bys být hájená. Snad my budeme jednou jiné.

ad očkování
To je snad jediné pozitivum na tom Damíčkově marodění, že očkování je absolutně neřešeno a odsunuto na neurčito. A evidentně to jde a nic moc se neděje...

sisa.b
11. apr 2012

Dievčatá, s týmto obojlícom nemáte niektorá skúsenosť? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Je tam dosť vysoká gramáž a páči sa mi, tak že či nebude vhodný na vrchnú časť nohavičkových plienok. A ak budem musieť vziať maximum sama, či bude dobrý aj na tričká, tepláčky, pyžamká,... 😀 😅

michamicha
11. apr 2012

@caramilla dík, nakonec jsem radši objednala ty 24/25 právě z toho důvodu, abych nemusela za měsíc kupovat nový 😉

jinak lenora mě opustila po vypití kafíčka, tak jdu stříhnout na tu softshellku 🙂

daisyr
11. apr 2012

@michamicha ahojky, určo kup botky větší, u dětí tak 10-15 mm nadměrek je ok, něco právě pro růst nožky, něco pro ten pohyb ... takže 7mm je opravdu minimum, pod to by se němělo jít, jinak hrozí "poničení" nožky. My máme 14cm a botku 15,7cm, prostě, jak to vyjde a aby zase prcek neklopýtal, u sandálků stačí menší nadměrek 🙂 Jo, ještě, co výrobce, to jiné číslování, resp. musíš opravdu zjistit, zda mají uvedenou přesnou velikost stélky u konkrétní obuvy, dost se to liší i u jedné značky

daisyr
11. apr 2012

Holky, chválím super krásné výtvory! Koukám, že už tu proběhly zase nějaké hromady, které jsem propásla, ale budiž 🙂 Teď jsme na "prázdninách" u babičky a sic tu má starou veritasku, tak si k ní nehodlám sedat, bo stejně blbě šije a budem si to užívat s malým, hlavně na zahrádce, kterou doma nemáme 😉

daisyr
11. apr 2012

@ngvadi a @mracik prosím o doplacení mylly, ať to už mohu uzavřít díky 😉 Tabulku jsem zase zaktualizovala, takže kdo už doplatil, má zelené pole 😉

dankakk
11. apr 2012

@sisa.b ja som posielala mylly. Nestihla som pred veľkou nocou, tak to išlo včera. No poslala som to prvou triedou, tak neviem kde to zas viazne:( to nie je prvý balík čo t ak mešká!!! Uz má začínajú hnevat na tej poste 😠

monr
11. apr 2012

@dankakk sl. Pošta ma na dorucenie balika 1triedy 2 pracovne dni a pokial to ide na opačný koniec sk, tak az 3. Zial.

A hromadne chválím, nadherne veci sijete, ja ešte dlho nic nepridam, musím doliecit.

sisa.b
11. apr 2012

@dankakk jaj, tak v pohode 🙂 Ja som mala pocit, že si to posielala už pred sviatkami. Mne to neponáhľa, ja by som bola aj za 2. triedu, keby mali dosť vysoké poistenie. Len som sa zľakla, či sa niekde nestratil 😝