icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
12. apr 2012

@caramilla 😀 😀 nebo to zkusit udělat z organzy, ale ta už je zase moc jemná 😖 to bych ti mohla kdyžtak poslat kus poštou, ještě mam doma nějaký zásoby 😅

lillyzelvicka
12. apr 2012

@caramilla kolik bys toho chtěla mám jen bílí a černý a s trochou stříbrného lesku

kalman
12. apr 2012

@caramilla Už se na nej teším chci šít i pro prcka 😀

caramilla
12. apr 2012

@lillyzelvicka ty máš taky všechno. A máš ten jemný? Já doma mám asi ten "normální" a ten je na toto moc tuhej.

lucijan
12. apr 2012

harémky-slimky podle střihu od @caramilla. Jsou z šedého bavlněného veluru, vypadají fakt krásně, jen ty sámečky vepředu se na tom tlustým materiálu šily dost blbě... No ale dítě si je stejně odmítá nechat na sobě, natož se fotit 😠

lillyzelvicka
12. apr 2012

@caramilla ne mám ten svatební ten čistě bílý je takový jemnější a pak krapet silnější ten černý a ten s tou stříbrnou nitkou 😉 hele to je nutná výbava na svatební šaty a plesovky

caramilla
12. apr 2012

@lucijan moc hezky 😉
@lillyzelvicka hm, tak az mi budes nekdy neco zase posilat, tak bych si vzala kousicek toho bileho nebo staci odstrizky. Ale hlavne chci barevny na kyticky 😖 Musim pogooglit. Stoklasa to ma stejne vyprodany, pry vyrobce nevyrabi ☹

caramilla
12. apr 2012

tak to je masakr, jeste pred asi 2 dny tam byly skoro vsechny, kdyz jsem objednavala stoklasu pro sebe a ted nic. Nejakej "developer" to zkoupil na sklad a bude metr prodavat ted za pade.
http://www.stoklasa.cz/vzorovka-sire-16mm-detsk...

michamicha
12. apr 2012

@caramilla hustýýý, my už je máme zabalený a připravený k odeslání, teda doufam 😅 zejtra by to měli poslat 🙂

lucijan
12. apr 2012

@michamicha @caramilla byla jsem včera u stoklasy v holešovicích a neměli tam ANI JEDNU JEDINOU... 😢

zuzkkkaaa
12. apr 2012

@caramilla Jemnej týl mají v ikei, závěs lill za 79,- myslím.... je toho hafol. Dělala jsem z toho tutu sukýnku a ještě mi toho habaděj zbylo. Každopádně za tu cenu, luxus 😝

michamicha
12. apr 2012

co by se dalo ušít z dyftýnu? koukám u mráze na slevy 😅

lillyzelvicka
12. apr 2012

@michamicha dyftán je podobný manžestru jen nemá ty proužky ale taky má chlup bývý pružný nebo pevný

michamicha
12. apr 2012

@lillyzelvicka ahááá, takže bych vzala metřík malýmu na kalhoty 🙂

lillyzelvicka
12. apr 2012

@michamicha no na kalhoty super nebo sáčko. 😉

kajark
12. apr 2012

@wzorcek ano presne tak, bude kusok trcat, chcem to dat do bocnych svikov na detske soft nohavice

timkoemkamatko
12. apr 2012

ahojte, nesili ste niekto nahodou plienky, resp. vkladacky z tohto? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route.... Na "deti v bavlnke" pisu, ze sili z toho, tak ci este niekto sil a ake mate s tym skusenosti? A na plachtu by mohlo byt? Dakujem

rina76
12. apr 2012

@crawler v kterých místech střihu bývají nejčastěji?

eldwen
12. apr 2012

@crawler nevim, jeslti ti uz nekdo odpovidal, ale videla jsme nekde na svech poznacene mista, kde si je treba udelat znacku a kontrolovat, aby to tam sedelo - nebude to ono?

petkasv
12. apr 2012

@michamicha malý jsem z něho udělal kabátek a na jaro paráda 🙂 akorát mi z něho potvora trochu vyrostla ☹

evaon
12. apr 2012

Potrebovala by som radu. Spadla mi dnes na zem zehlicka Ariete a odbil sa z nej kus plastu a tecie. Myslite, ze existuje v SR alebo CR znackovy servis, v ktorom mi ten kus vymenia? Asi som naivna ☹

ucitelka70
12. apr 2012

baby, niečo sa mi stalo so šlapátkom na veritaske, bože, ten smrad v kuchyni, šila som, a potom išla von do obyvky, nevypla som samozrejme zo zásuvky, a čo sa zaseklo šlapátko, či čo, neviem, bolo horúce a smrdelo, nevidela som nič stopené, bojím sa aj zapnúť znova

evaon
12. apr 2012

@ucitelka70 Vidim ze dnes vecer maju smolu viaceri....

ucitelka70
12. apr 2012

posunulo sa to z piatka trinásteho na predvečer.... 😒

timkoemkamatko
12. apr 2012

@ucitelka70 ...tiez sa mi to raz stalo a tiez na veritaske 😒 , smrdelo mi to v celej izbe- taka elektricka spalenina, slapatko islo k opravarovi do servisu- bol zhoreny nejaky motorcek,Vymenili mi motorcek za asi 100 SK a vtedy mi v servise povedali, ze sa nema stroj nechavat v zasuvke, ked sa na nom nesije, ale nie vzdy to mam na pamati ☹

ucitelka70
12. apr 2012

@timkoemkamatko no hej, ale na 10-20 min., kto to bude vypínať? no som zvedavá....., zajtra to kuknem.... už som hned pobalila stroj do kufríka a motorček vychladol nedávno.... ale zrejme nepôjde... nie som pesimista, ale ten smrad mi to napovedal

timkoemkamatko
12. apr 2012

@ucitelka70 ved prave ani ja nevypinam, pomyslim si, ze za 10 min. sa vratim a niekedy je z toho aj pol dna

ucitelka70
12. apr 2012

@timkoemkamatko to je nebezpečné, suseda vyhorela - mladá žena v novom dome,deti v podkroví spali, tak ich ratovala, aj vlasy jej zhoreli celkom, ako deti ratovala...... a vraj to mala tiež od šlapátka.... tak už pol dna je veľa.....

timkoemkamatko
12. apr 2012

@ucitelka70 fuha, tak to musim ustriehnut a radsej vzdy vypat, no uz budem zodpovednejsia...

ucitelka70
12. apr 2012

@timkoemkamatko myslím, že hlavne pri starších strojoch už treba radšej predvídať..... kočka prestala šiť načisto.... veľa vecí im zhorelo celkom, no a celé podkrovie museli meniť, šatstvo, nábytok - všetko vyhodiť..... och, zle sa na to spomína, bolo to už dávnejšie

palosek
12. apr 2012

@lillyzelvicka a nebude se na dyftýn chytat kdeco?