Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha hele maya u mě nakupovala minimálně 2x a ta druhá je myslím z SK ne? ta u mě taky jednou nakupovala a obě v poho. Ikdyž holky ze slovenska platbu hnaly přes Daisyr nebo přes koho.
@timkoemkamatko @ucitelka70 boze, nestraste ma, ten moj pedal sa tiez dost prehrieva, ale pri siti. a este mi nesmrdel teda 😕 no a nevyberam ho teda nejako poctivo, asi uz budem
to frote mam doma a moc sa mi nepaci, plienky som z neho nesila, vlastne nic, len jeden podbradnik.... zda sa mi nevhodne na plachtu, je take pichlave. mozno na vkladacky 🙂 zatial mi uz pol roka strasi v polici 🙂
@wzorcek tak ponúkni tu vo fore, možno dakto zoberie..... ako stojíš s diplomovkou?
@wzorcek tak asi zostanem pri bambusovom frote na plienky...- nebudem pokusat lanove, ked som s bambusovym spokojna 🙂 A s tym slapatkom- aj ja uz budem musiet davat pozor, aby som vypinala zo zasuvky
@ucitelka70 hej, ked odovzdam pracu tak sa chystam trosku poupratovat v latkach, lebo mam doma uz tri plne police a to tam este ani mylly nie je 🙂 tak potom asi ponuknem kadeco... alebo posijem, uvidim 🙂
no bakalarku pisem pisem, mam pocit ze mi tam skor ubuda ako pribuda, no uvidime ako to dopadne 😉 som asi tak v polke
@palosek no nevím co myslíš kde čím 😅
bych to hodně přirovnala k sametu
@wzorcek no vidis.. dobry napad.. :D https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...
@caramilla @zojec
@dugyna
@veronik77
@ucitelka70
@monikajan
@season
baby potrebujem surne poradit...volali mi z firmy kde idem kupit stroj...prosim vas poradte ktory
tento som objednala:
http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/295-brothe...
a ponukaju mi aj tieto alternativy
http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/283-veroni...
http://www.anir.sk/sk/katalog/detail/291-janome...
potrebujem recenzie...som zaciatocnik...
nemáte někdo fotku nějaký bundičky, která se oblíká přes hlavu? potřebuju načerpat inspiraci na tu softku, stříhla jsem jí sice na zip, ale napadlo mě, že lepší bude oblíkat přes hlavu a dát tam jenom krátký zip a do toho středového švu bych dala reflexní paspulku... ale nevim jak to vyřešit s tím krátkým zipem, aby neprofouknul nebo nepromokl 🙄
Koukám, že za chvíli tu bude jubilejní tisícovka 😀 😀 😀
Musím se ZASTAT SVÉHO ŠICÍHO STROJE. Dneska jsem se naštvala a dala se do "samodomoopravy" a dole komplet vyčistila a zjistila jsem, že v místě, kde se ořezává dolní nit, byly u toho nože nánosy chloupků a prachu a po odstranění znovu uřezává nit jako ďas 😀 Navlékač nitě jsem dala pod lupu, přihla mikroskopický háček a zase navléká. Ale možná to nebude na dlouho, to se uvidí, večer to pracovalo pěkně🙂 Manžel na mě byl hrdej. Včera jsem odhalila záhadu křivého skenování, na kterou on sám nepřišel a dnes jsem si opravila stroj, na což taky sám nebyl schopen přijít a opravit to. Na co já ty chlapy potřebuju, to fakt nevím. No, vlastně vím, on mi zase na oplátku vaří 😀 😀
@caramilla pamatuji si dobře že jsi hledala tyl?jsem objevila na mimibazaru třeba po domluvě ti pošlou z každého kousek 😅 http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=54083161&tab=1
@komisakpd veroniku optima 200 mám.je super zatím bez opravy až na podávací zoubky mám ho 11let.Má pár ozdobných stehu a pružných.Ty jsem začala využívat až co chodím sem a šiju z úplet 😀 záleží co od toho stroje chceš-čekáš a co s ním chceš dělat. není to taková mašina jako mám @caramilla 😀 kdyby tě něco kontrétnějšího zajímalo písni.A veronika je česká a náhradní díly mají skladem
@lillyzelvicka dakujem za typ..to je presne ten typ co mi on ponuka, co mas ty:..co sa ti stalo s podavacimi zubkami?

@palosek nic se mi na něj nechytá, je fakt příjemnej 🙂 a neprofoukne