icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
14. apr 2012

@beky52 na paráda súprava, čo za matroš máš? to nie je piké....

beky52
14. apr 2012

aj tutu látku mám z česka...www.Rozalia.cz..šila som začiatkom januára..milujem fialovu..

beky52
14. apr 2012

@ucitelka70 žlté je piké...mtx..odkupila som od season..a tá modrá je takisto www.Rozalia.cz..mali v akcii za nejaké 1,70eur..už ani neviem presne..tam maju bio-látky..

ucitelka70
14. apr 2012

@beky52 ja som žltého piké šila aj tielko, také pod bodynká..... a asi aj sebe ušijem.....

beky52
14. apr 2012

@ucitelka70 škoda tej látky na spodné prádlo 😉 krásna letná farba..teraz mám aj bledofialovu..z tej ale bude nádherná kolekcia..len keby deň mal minimálne 48 hodín 😀

dugyna
14. apr 2012

baby sk kukam ze to mini vtc sa nejak zvacsilo a zacina to byt velke vtc :p

komisakpd
15. apr 2012

dobre ranko dievcata :D prajem pekny den aj ked u nas uprsany...

lenasss
15. apr 2012

holky opravdu nikdo nepotřebuje http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... 😀 😀 😀 😀 😀 já velice nutně 😀 😀

jieff
15. apr 2012

@lenasss a co se šije z vaflí?utěrky?🙂

boudova
15. apr 2012

@lenasss nezmizela jsi z tabulky? tě tam už nevidím....

lenasss
15. apr 2012

@jieff já je mám ráda i na trička pro kluky jinak utěrky já si z nich šiju i ubrousky na pusinku-prdelku 😀 jsou takové univerzální 😅

lenasss
15. apr 2012

@boudova jj synovec tu seděl a říkal mi to že to vymazal jdu to tam znova napsat chtěl si ze mě udělat legraci 🙄

caramilla
15. apr 2012

@dugyna To je síla, ale bohužel to není nic neobvyklého. Já proto do alba nedávám radši vůbec nic 😠
@ucitelka70 wow 😀 (harémky)

caramilla
15. apr 2012

vafle fakt doporučuju, super materiál, podle mě by z toho šly i tetra pleny, tetraosušky a tak🙂

sinala
15. apr 2012

přidávám svůj první počin z fineribu, čepice pro Andreje. Mám z ní velikou radost, že jsem ji ušila na obyč. stroji 😀 😀 😀 a dokonce jsem našla na své staré veritasce elastický šev ( po x-krát čteném návodu)....už je vyzkoušená i v praxi, trošičku větší 🙂 , tak jsem uvázala uzel níž a dobré 🙂, švy zatím nepraskají 🙂 ....a jedna plenka PUL/suede

komisakpd
15. apr 2012

@lenasss ale to ani v tabulke nie je??

caramilla
15. apr 2012

@sinala čepice fakt profi 😉

michamicha
15. apr 2012

ahoj, já přidám svůj páteční noční "recy" svetřík 🙂 ještě jsem ušila fineribový triko s dlouhym rukávem, ale to už je jaksi zaprasený a čeká na pračku 😅 a do tý softky se mi teda moc nechce, takže nastříhaná tu leží už od čtvrtka 😝 ale dneska večer jí asi dám, páč má být hnusně a na slabou šusťákovku to neni a na teplejší jarní bundu taky ne 😒

vevercam
15. apr 2012

jaro se zatím moc nehlásí, tak mě to donutilo vrhnout se na merino z Mylly, šila jsem bodynko z ribu (jsem nadšená, bude to myslím ideální i na teplejší dny, je krásně lehoučké), potom mikinku a kamašky z ježečků (celková spotřeba 0,5m ježci a 0,7m limet ribu) vše velikost 92

vevercam
15. apr 2012

a koukám, že na stránkách Ottobre je už nové dětské číslo, tak se můžete pokochat 🙂 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_3/i...

veronik77
15. apr 2012

@vevercam to je nádhera!!! Neposlala bys mi prosím prosím střih na to ježečkové? ta 92 by A. v zimě měla být akorát a půl metr ježků ve skříni... 😀

sinala
15. apr 2012

@vevercam ježci jsou parádní, taky mi leží ve skříni 🙂 , ale čekám na podzim, protože me dítě roste neskutečnou rychlostí 🙂 a mám obavy, že z 0,5 m co mám, mi na body nevyjde 😀 😀 😀

michamicha
15. apr 2012

holky, nebudete někdo objednávat ottobre? já bych tohle číslo moc chtěla, tak jestli třeba nebude nějaká "hromádka" na ottobre 😅

vevercam
15. apr 2012

@veronik77 střih je z ottobre 6/2010, ráda obkreslím, napiš mi prosím adresku do IP

palosek
15. apr 2012

@beky52 ...krásné kytky 😀 😀 😀

palosek
15. apr 2012

@vevercam @veronik77...se asi taky vrhnu na limetkové ježky 😀 😀 😀 To je nádhera 😵 😵 😵
@sinala jsi pokročila se šitíčkem, což 😅 😀 Moc pěkné. Dcera dnes už byla v nové softce....a mladší po ní touží taky 😀 😀 😀 Začínám psát pořadník 😀 😀 😀

sinala
15. apr 2012

@palosek že jsem nešla na 10 😀 😀 😀

beky52
15. apr 2012

@palosek podľa toho ktoré myslíš?.. 😝

katka82
15. apr 2012

Holky hele co jsem našla: http://www.prima-obchod.cz/vzorovka-sire-16mm-d... 😉 😀 asi vím kdo je od Stoklasy zkoupil 😀