icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
15. apr 2012
kryska5
15. apr 2012

@dugyna napísala do tabuľky že dnes asi neobjedná, má doma dvoch maródov ☹

dugyna
15. apr 2012

@kryska5 hej ja slepota som si to uz vsimla.dakujem

terezita
15. apr 2012

@katka82 haha, toz to tam nekdo z holek odsud vybrakoval.. naschval, jestli se prizna! 😅 😀

zojec
15. apr 2012

@kryska5 prosim hodis mi link na tabulku MTX? nejak sa mi to tu stratilo :(

kryska5
15. apr 2012

@zojec naozaj to chceš? 😅 nech sa páči 😝 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

kryska5
15. apr 2012

@zojec a tu nič nepotrebuješ? 😕 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ah...
😀 😀 😀

palosek
15. apr 2012

@veronik77 díky 😉

sisa.b
15. apr 2012

baby, prečo chceme ten ružovo-levanduľový finerib a nie tento z biobavlny? aj je lacnejší http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

zojec
15. apr 2012

@kryska5 no to ti dik :D na to vtc som sa chystala.. ale tak som si vravela, ze ked sa na to nepozriem tak hadam o nic nepridem :D este mi povedzte ako sa aplikuju tie pruchodky?? uz som to minule pozerala, je to jednoduche dat ?

kryska5
15. apr 2012

@sisa.b fííha, pekný si vyňúrala, tento sa mi páči 🙂

sisa.b
15. apr 2012

@kryska5 aj mne 😀

papajka7
15. apr 2012

@sisa.b no toto mi nerob,ja ho chceeem 😅 ,lebo bio je fest rozdiel od normal,mam tu myskovy jednolic a kvalitou je uzasny 😵 ,tak skus hodit do tabulky mozno sa nazbiera 😉

kryska5
15. apr 2012

@zojec zoji, ja s tým nemá skúsenosť, ak si dobre pamatám tak také niečo mama používala ešte kedysi čo sme mali všakovaké takéto veci doma, sa to šupne do takej "cvakačky" čo k tomu je, pobúcha po tom kladivom a je.... či si to jednoducho predstavujem??? 😀

mikulka45
15. apr 2012

@kryska5 aj by som sa pridala k tomu vtc, len neviem co budem potrebovat 😅 na jesen chcem sit zo softu supravu, prvu, este ani strih nemam vyhliadnuty...na velkost 98 aky dlhy zips treba na bundu?

mikulka45
15. apr 2012

@papajka7 ten myskovy jednolic som vam zavidela ked som prezerala mtx dodavku, velmi dobre vyzeral...skoda ze nemam doma babu...

sisa.b
15. apr 2012

@papajka7 dám ho tam 😀
Ešte mi povedzte, prečo je v tabuľke počítaný taký divný kurz, ani nie 24 za euro 😕

kryska5
15. apr 2012

@mikulka45 tak to neporadím, to je na nás veľká veľkosť ešte :(

boudova
15. apr 2012

Holky - stránka 999, tak dneska padne 1000 😲

mikulka45
15. apr 2012

@kryska5 moj maly ma teraz 18 mesiacov a nosi 92, tak predpokladam ze este vyrastie dovtedy. A ake cislo nosi Maxine?

kryska5
15. apr 2012

@sisa.b kurz je tam daný asi orientačný z predchádzajúcej objednávky, prepíšem to na dnešný nech to je aktuálnejšie 😉

sisa.b
15. apr 2012

@kryska5 jaj tak 🙂 pekne to teda behá hore-dole 😝

kryska5
15. apr 2012

@mikulka45 cca 86 ešte, keď jej urobím strih 92 tak to má ešte väčšie ... ale to teda neviem odhadnúť ako sa vytiahne cez leto, ona má podľa mňa dosť veľkú nohu ale inak je taká normálne veľká-krpatá 😀
ak chceš robiť bundu až na jeseň, podľa mňa sa cez leto môže urobiť ďalšia hromádka, nie? 😅

mikulka45
15. apr 2012

@kryska5 mas pravdu, radsej pockam, do jesene bude tych hromad este habadej 😀

kryska5
15. apr 2012

@boudova pracujeme na tom 😀 😀 😀

kryska5
15. apr 2012

@mikulka45 ja idem malej aj na teraz urobiť bundu, takú väčšiu dúfam aj na jeseň bude dobrá aj cez leto ak bude chladnejšie .... ja odkedy som si kúpila Tilak softku tak ju nosím snáď nonstop 😅

mikulka45
15. apr 2012

@kryska5 tiez nosim rada softku, ja som si kúpila este tak pred piatimi rokmi ked sme boli v lete v Tatrach na dovolenke a zo dna na den sa ochladilo na 12 stupnov a nemali sme nic teplejsie na seba...odvtedy na nu nedam dopustit 😉 Akurat som si kupila svetlomodru a rukavy a limec su lemovane gumickou, tak uz to nevyzera dobre.
Ty uz si malej sila softku, ci to bude prva?

ucitelka70
15. apr 2012

@kryska5 aj ja začnem pracovať na soft bunde, myslím veľkosť 86 budem robiť..... čakám na to, aby som strih skopčila z ott., premeriam, navrhnem si rozloženie farieb - bude čoko-tyrkys..... už len nejaký návod nadabiť, ako šiť..... hlavne tie klopky nad a pod zips a chrániče - ukončenie zipsu, aby neškrabal..... hľadám blogy, ale ešte som sa na podrobnejší návod nedopracovala

ucitelka70
15. apr 2012

@mikulka45 a neskúšala si na tej kupenskej softke vylepšiť ukončenie rukáva?

michamicha
15. apr 2012

téda, tak jsem se do toho opřela, už mam dokončený recy svetřík/roláček, ale chtělo by to na něj ještě nějakou pěknou holčičí (asi růžovou) aplikaci, tak google to jistí 😀 pak mam oranžový recy kraťásky pro Vojtu, a růžový recy tričko pro neteř, ale tam budou ještě dokončovačky na rovnostehu, ale dneska to dám 😉 a pak musim převlíct nitě na OL a pustím se do tmavých věcí 😝 a tu softku nechám na noc z úterka na středu, páč manžel bude pracovně mimo, tak nebude remcat, že šiju do noci 😅