icon

Skúsenosti s výberom menšej postieľky pre bábätko

klaudia_123
6. apr 2026

Ahojte, mate skusenosti s takýmto rozmerom postielky pre babatko? Budem mat druhe dieta a chcela by som postielku, ktoru so viem prisunut ku posteli ,kedze budem po sekcii a nemusim stale vstavat a naklanat sa ako to bolo predtym...a taktiez aby nebola zbytocne velka postielka, kedze dcera starsia spala so mnou skoro od mala....pisu, ze je to postielka do troch rokov dietata, no potrebovala by som realne skusenosti...ci kupit radsej klasicku velku ale staci aj takato mensia.
Velmi pekne ďakujem

https://www.drevko.sk/detske-postielky/biela-po...

anonym_49d8d2
6. apr 2026

@klaudia_123 ahoj, treba čítať s porozumením, nie je to postieľka do 3 rokov ..

13uzivatelka11
6. apr 2026

Inak keď prisunies postieľku k posteli, nemusí dobre fungovať monitor dychu ak budeš mať v postieľke.

eli3k
6. apr 2026

Mame prisunutu obycajnu postielku v standardnom rozmere 120x60cm brz jednej bocnice. Mm vypolohoval lozko tak,ze s nasou postelou tvori rovinu. Nasi v nej spavali do 3-4rokov

anonym_ece59b
6. apr 2026
@eli3k

Mame prisunutu obycajnu postielku v standardnom rozmere 120x60cm brz jednej bocnice. Mm vypolohoval lozko tak,ze s nasou postelou tvori rovinu. Nasi v nej spavali do 3-4rokov

@eli3k tiež máme tak , fandim rodičom čo sa neboja s tak krehkým dieťaťom spať keď absolútne nemajú kontrolou nad svojím pohybom v spánku. Obzvlášť unavená matka po pôrode v celom Tom kolotoči. Chápem tu potrebu blízkosti a bla bla ... Ale dieťa vo svojej postieľke hneď vedľa mami nepríde fakt o nič. Tam ide o to že keď volá mamu aby prišla aby tma bola a nie že teraz deti spasi vašich 50kil plus pri sebe ako hrozba prilahnutia.....

klaudia_123
autor
6. apr 2026
@anonym_49d8d2

@klaudia_123 ahoj, treba čítať s porozumením, nie je to postieľka do 3 rokov ..

@anonym_49d8d2 videla som, ze pokial dieta nezacne sediet...len teda neviem ci sa radsej vykaslat na ten rozmer a kupit normalnu postielku alebo ako....v tom mam najvacsou dilemu

klaudia_123
autor
6. apr 2026
@anonym_ece59b

@eli3k tiež máme tak , fandim rodičom čo sa neboja s tak krehkým dieťaťom spať keď absolútne nemajú kontrolou nad svojím pohybom v spánku. Obzvlášť unavená matka po pôrode v celom Tom kolotoči. Chápem tu potrebu blízkosti a bla bla ... Ale dieťa vo svojej postieľke hneď vedľa mami nepríde fakt o nič. Tam ide o to že keď volá mamu aby prišla aby tma bola a nie že teraz deti spasi vašich 50kil plus pri sebe ako hrozba prilahnutia.....

@anonym_ece59b ano tiez uz nechcem tak spat....skor riesim aku postieľku vybrat abt bol rozmerovo fajn pripadne typ postielky...

klaudia_123
autor
6. apr 2026
@13uzivatelka11

Inak keď prisunies postieľku k posteli, nemusí dobre fungovať monitor dychu ak budeš mať v postieľke.

@13uzivatelka11 nechcem mat uplne pri posteli, len chcem aby sa dala bocnica stiahnut, pripadne postielku na koleckach..a vobec netusim do coho ist aby to bolo fajn 🙂

jvasenka
6. apr 2026

@klaudia_123 ja som mala ale takú textilnú nie drevenú (cam cullami) a teda monitor dychu fungoval ok ( keď som zabudla vypnúť a vzala malého tak stále pipal) a maly ma už 11m a stále sa pekne zmestí

anonym_6ff872
6. apr 2026
@klaudia_123

@anonym_ece59b ano tiez uz nechcem tak spat....skor riesim aku postieľku vybrat abt bol rozmerovo fajn pripadne typ postielky...

@klaudia_123 táto je maličká, budeš kupovať ďalšiu keď dieťa podrastie. Klasická 120 na 60 poslúži, kým nepôjde do svojej veľkej postele

svetlusska
6. apr 2026
@anonym_ece59b

@anonym_ece59b mam dve deti a najlepšia vec ktorú som ako prvorodicka po týždni urobila bolo presunúť dieta k sebe do postele...ja som konečne nebola ako matoha a mohla fungovať cez den a v noci som nemusela kazde dve hodiny vstávať a pol hodiny po nákmeni uspavat placuce dieta lebo sa pri prekladani zobudilo...a nemala som ani žiadny monitor dychu a obe deti sú v pohode.pri druhom som uz postielku ani nemala..

belllinka
6. apr 2026
@klaudia_123

@13uzivatelka11 nechcem mat uplne pri posteli, len chcem aby sa dala bocnica stiahnut, pripadne postielku na koleckach..a vobec netusim do coho ist aby to bolo fajn 🙂

@klaudia_123 70x40? Ved to je extremne malicke, to mas tak na pol roka max

anonym_3a1b50
6. apr 2026

“Postieľka pre deti je vyrobená z kvalitného borovicového dreva s kvalitnou povrchovou úpravou podľa platných noriem EÚ na výrobky pre deti do 3 rokov. Povrchová úprava vyhovuje pre deti do 3 rokov podľa Vyhlášky Ministerstva zdravotníctva.”
Toto neznamená, že je postieľka dostatočne veľká pre deti do 3 rokov. To je iba norma na materiál.
Postel je malá. Kúp klasický rozmer.

michaela329
6. apr 2026

Mala som klasicku, bez bočnice prirazenú k našej. Boli sme v jednej rovine, malý bol prakticky pri mne a zároveň v bezpečí, takže žiadne prekladanie, vstávanie a keď začal na posteli rotovať, nemusela som sa báť, že spadne. Alebo, že ho s mužom prilahneme. Monitor mal na brušku, nie doskový.

belllinka
6. apr 2026

@klaudia_123 a skus sa aspon trochu zamysliet, 3-rocne dieta ma cca 100 cm a postel ma 70 cm, tak co myslis, zmesti sa tam?

anonym_ece59b
6. apr 2026
@svetlusska

@anonym_ece59b mam dve deti a najlepšia vec ktorú som ako prvorodicka po týždni urobila bolo presunúť dieta k sebe do postele...ja som konečne nebola ako matoha a mohla fungovať cez den a v noci som nemusela kazde dve hodiny vstávať a pol hodiny po nákmeni uspavat placuce dieta lebo sa pri prekladani zobudilo...a nemala som ani žiadny monitor dychu a obe deti sú v pohode.pri druhom som uz postielku ani nemala..

@svetlusska obe sú v pohode lebo to že sa dieťaťu zastaví dýchanie nie je pravidlo a je to ojedinelé. Keby sa to stalo tak takto vysmiato nepisete...

svetlusska
6. apr 2026
@anonym_ece59b

@svetlusska obe sú v pohode lebo to že sa dieťaťu zastaví dýchanie nie je pravidlo a je to ojedinelé. Keby sa to stalo tak takto vysmiato nepisete...

@anonym_ece59b nestalo sa nič....

anonym_961594
6. apr 2026

Mali sme tento rozmer postieľky pre dcéru. Dlhšie ako do roka ti nevydrží, aj to už veľa hovorím, my sme ju dali preč keď mala 7 mesiacov. Kupovali sme ju len kvôli tomu, že keď sa narodila bývali sme v byte, ktorý svokra prenajímala študentom. Doslova sa tu nemala normálna kde postaviť 😀. Ale bola to milá postieľka , páčila sa mi .

anonym_1f3929
6. apr 2026

@klaudia_123 ja som kupovala v ikei vyuzijes dlho jednu stranu mrezi das dole prisunies k posteli dlzka matraca bola tusim 120 tu realne vyuzijes do 3 rokov nie tu mini kde bevletie ani rocne dieta pomaly

chrobak7
Autor odpoveď zmazal
princezna_bosorka
6. apr 2026

@klaudia_123 takato velkost postielky vydrzi max rok, pravdepodobne ovela menej...

chrobak7
Autor odpoveď zmazal
chrobak7
6. apr 2026
@anonym_1f3929

@klaudia_123 ja som kupovala v ikei vyuzijes dlho jednu stranu mrezi das dole prisunies k posteli dlzka matraca bola tusim 120 tu realne vyuzijes do 3 rokov nie tu mini kde bevletie ani rocne dieta pomaly

@anonym_1f3929 Súhlasím, pre vnuka máme tiež z ikea - Gulliver. Je aj pre novorodenca, potom sa posunie matrac dole a nakoniec sa dá dole predná časť a môže ju využívať, až kým z nej nevyrastie alebo kým dieťa nemá 20 kíl. Takže kľudne aj 4 roky.